Aktuellt:

  • Nytt år - nya möjligheter!
  • Toppvinster 2022: 25/8 V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2014-2022: 738.015 kr! 

Top 7-tips till JACKPOTEN på Hagmyren - signerade Jesus

Top 7 på Hagmyren den här lördagen och i samarbete med ATG bjuder vi på loppanalys och spelförslag signerade Daniel "Jesus" Karlsson till loppet.

Överlag rätt god klass på detta klass I-försök, men det är ändå en häst som vi fastnar mer för än övriga. Den vi syftar på är 3 Viva La Vida Face som gjorde ett par starter hos Björn Goop under slutet av fjolåret, för att sedan gå till vinterträning. Efter att ha årsdebuterat i maj har Viva la Vida Face bara blivit bättre och bättre hela tiden. Näst senast blev han visserligen ”bara” trea, men stod ändå för riktigt stark prestation. Då kastade Goop loss i tredjespår 700 kvar från tredje utvändigt och ekipaget fick grepp på ledande Ruger in mot svängen. Över upploppet kunde Viva La Vida Face ändå inte ta sig förbi Ruger och fick även se sig passerad av Express Love sista biten in mot mål. Trots det var prestationen riktigt stark, i synnerhet då han hade problem med travet över upploppet. Efter det fick valacken en paus på 1,5 månad och comebacken senast gick sannerligen inte av för hackor. Han kom till ledningen efter ett knappt halvvarv, men blev sedan het och drog undan i överlägsen ledning. Varvet gick efter väldigt snabba 11,6, men trots det tuffa tempot höll han avståndet ned till övriga och var ensam på målfotot med alla växlar dragna. Segertiden landade på finfina 12,6 över full väg, vilket är extra imponerande då Örebros bana inte är känd för att den vara den snabbast i Sverige. Från bra spår bör han hamna vettigt till i andraspår direkt och sedan kan Goop lägga upp taktiken efter hur loppet gestaltar sig. Spikas som etta på Top 7!Vi väljer även att spika tvåan i loppet och då går vi på

5 Mizai som hade riktigt byngliga förutsättningar med spår tolv över kort distans senast. Han spurtade ändå klart bra som femma och Jan Ove Olsen meddelar att Mizai känts ruskigt fin efter det. Till skillnad mot senast, då det var voltstart, åker biken på och framförallt åker det helstängt huvudlaget på. Det har fyraåringen bara gått med en gång tidigare i år och det var vid segern i Skellefteå för tre starter sedan, då han slog en så bra häst som Devils Tongue. Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången är ett stort plus och från spår mitt i banan är huvudscenariot att ekipaget hittar till ledningen. Mizai har inga problem med full väg och från spets är han en värdig utmanare till Viva La Vida Face, även om vi är inne på att Mizai får nöja sig med andrapriset.Därefter väljer vi att snurra fem hästar som placeringarna 3-7.

Först ut av dessa är 4 Behind Lord som är kvick iväg och initial spetsfavorit. Han är dock klar för final om ett par veckor och vi är inne på att kusken nöjer sig med ryggen på nämnde Mizai. Från rygg ledaren har Behind Lord sedan stora möjligheter att vara med långt framme.

Fyra i rankingen placeras 11 Ferox Brick som har väldigt hög kapacitet. Hans akilleshäl är att han inte alltid får aktionen att flyta fullt ut, men han är riktigt bra för klassen. Notabelt är att han också är klar för final om ett par veckor, men även om det blir relativt defensivt upplägg ska han lösa en plats bland de sju främsta.

7 Herman Hazelaar kommer med fyra raka segrar i ryggen till den här uppgiften och har varit riktigt rejäl. Nu går han upp i klass, men får Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången - något som är klart intressant. Från svårt spår är han ingen stekhet segeraspirant, men då han presterar så jämnt och bra är han ett tryggt val på top 7. Rankas femma.

12 Doldis gick i mål med en del krafter kvar i ett uttagningslopp till Derbyt senast. Han är kapabel och tål dessutom att göra en del jobb, vilket är positivt då han har svårt spår. Han kan avsluta starkt och spåret till trots har han god chans att få med sig pengar hem. Sjättevalet.

Till sist petar vi även in 8 Special Topmodel på vårt system. Stoet siktas främst mot ett Breedera Crown-lopp om ett par veckor och därför blir det troligen rätt defensivt upplägg. Samtidigt går hon fint med ryggresa och brukar alltid göra fina lopp, varför vi bedömer att det finns god chans att hon smyger med till penningplacering.Värt att notera är att vi lämnar hårt spelade 1 Kapten Brodde utanför systemet och det är helt enkelt för att vi inte ser något värde i honom. Han har startgalopperat två av de fyra gångerna han haft framspår bakom bilen och enda gången han haft innerspår blev det startgalopp. Vi bedömer att det är hög risk att han straffar ut sig igen och chansar därför på att plocka bort honom helt från top 7-spelet!

Systemförslag:

1:a 
3 Viva La Vida Face
2:a 
5 Mizai
3-7:a
4 Behind Lord
11 Ferox Brick
7 Herman Hazelaar
12 Doldis
8 Special Topmodel

480 kr

Uppsnack V75 Östersund 21 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-3 - med Jesus och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Kalmar 14 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Färjestad 7 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-1 - med Hansson och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor