Aktuellt:

  • 8/11: Rak DD till 45 gånger pengarna på Jägersro!
  • 25/8: MEGASUCCÉ! på V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

Tarzan tippar bäst - "Ludde" har klaringar

Tidig söndag morgon, kråkorna lever om i trädgårn, ekorren hoppar mellan tvättställningen och träden. Samtidigt tar jag ett bloss på verandan och funderar som vanligt på travet i allmänhet och V75/V86 i synnerhet.

Och funderar inte minst på alla kommande jackpotar, med start redan idag söndag på min gamla hemmabana Romme. Eller Råmme, som stockholmarna säger.

Ingen spelvärd spik har ännu vunnit för oss på Spelvärde.se, och igår var det On Track Piraten som inte kunde följa med i suget utanpå Mr Picolit för att få överta ledningen. Dödens är definitivt inte Piratens favoritposition, han gjorde det bra som trea, dock helt utan vinstchans. Noras Bean tog sig samman i loppet, efter tveksam provstart, och vann nu istället via det scenario vi hade vikt för On Track Piraten.

Jag unnar verkligen stenhårt arbetande, informative, engagerade och snart 40-årige (på torsdag..) Uffe Stenströmer alla framgångar. Säkert lite extra skönt även för Stefan Söderkvist, som på grund av semester inte körde Noras Bean vid segern i Prix de France, men annars varit ordinarie kusk. Duktigare än vi att tippa vinnaren i Olympia-uttagningarna har förresten Stefan "Tarzan" Melander varit. I sin fredagskrönika i Expressen har han prickat in såväl Sanity som Noras Bean. Är Tarzan "favoritgubbe" eller har han helt enkelt räknat mer rätt än vi på vem som kommer till ledningen medveten om att denne får sitta i orubbat bo, eftersom övriga mer än gärna kör för andraplatsen, vilket också ger en finalbiljett.

Viss debatt förekommer i detta ämne och jag håller med den som tycker att bara vinnaren ska få sin givna finalplats. Det är ju tävling jag vill ha.  

Kall V75-omgång spelmässigt alltså, men positivt för min/vår del att det blev jackpot till Eskilstuna på lördag och en del av de förlorade pengarna fortfarande finns kvar att spela om. Dessutom satte vi åter ett av våra tvillingspel, i V75-2, vilket renderade fina "jackpotpengar". Tvilling är en underskattad spelform!

Sportsligt fanns att njuta av på Jägers, men mer om detta i eftersnacket, som levereras på annan plats på Spelvärde.se, senare under dagen. Rent privat gladdes jag extra åt Stefan Perssons vinst med tappre läckerbiten Angelo AM. Unnar honom och hans oerhört lojala personal detta. Inkluderat det egoistiska faktum att jag deläger några hästar hos Stefan. Stallform är ofta som oljan på cykelkedjan, den smetar ut sig så fint över alla länkar. På tal om delägda hästar så kan jag meddela att Sahara Fairytale får det lugnt och mest pysslas om i ytterligare några dagar, efter hennes sanslösa mars månad. Tre segrar över "alla" distanser i för henne hårdast tänkbara konkurrens, gör att jag ryser av välbehag och stolthet, till och med när jag skriver och korrläser den här meningen.

Stoet har ju varit som den saga hon är döpt till! Den speciella känslan vi delägare känner inför henne unnar jag alla i branschen att få uppleva. Stort. Pratade förresten med Lutfi Kolgjini när han var på väg hem från tävlingarna igår, och han var givetvis glad och nöjd över sin dubbelseger inom V75. Även Luddes störste kritiker, sonen Dante som satt i kartläsarstolen, påstod sig vara nöjd. Gott så.

Vi pratade om kommande matchning av Sahara och även om jag bara kan säga vad jag tycker, och egentligen inte har så mycket med det att göra, dryftades försök och förhoppningsvis final i Diamantstoet under maj månad. Sahara står perfekt inne i det loppet, prispengarna är riktigt fina och det känns rätt att låta henne möta "systrar" och starta i voltstart ett par gånger, efter de senaste småtuffa loppen, med snabba öppningar bakom bilen. Tänk förresten om Timonen kunde agera lika klokt, omtänksamt och förnuftigt när det gäller honom själv, hans plånbok eller den stackars badrumsvågen. För att inte tala om den mobbade knappen i byxlinningen, som aldrig får möjlighet att visa vad den duger till.

Nåväl, innan Diamantsto-försöket 5:e maj, ska Sahara Fairytale nog få en genomkörare i hemmatrakten, hon tål att tjäna upp till ytterligare 50.000 för att fortfarande platsa i Diamantstoet.

Ludde lämnade förresten en cliffhänger på sedvanligt Kolgjini-manér. "Jaså, det blev jackpot på V75! Bra för er, jag har nämligen ett par klarrringar till Eskilstuna, vi hörrrs i veckan!".

//Timo
 

Uppsnack V75 Solvalla 26 november

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Tim och Rasmus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Jägersro 19 november

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Jesus och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Eskilstuna 12 november

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Hansson och Noreen i studion.
Se uppsnacket

Sidor