Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.120.789 kr! 
  • 17/6: Ny fullträff på V4! Nettovinst: 5.471 kr!
  • 14/6: Full pott på V64! Nettovinst: 15.819 kr!
  • 12/6: Ny rak DD! Upstate Face med V75-spiken Vernissage Grif gav 11,41 på dagens dubbel!
  • 23/5: En galopp på spiken fällde oss i sista avdelningen på GS75. Ingen hade sju rätt så vi fick 35.792 kr i tröstnetto!
  • 21/5: Fin ranking gav +24.453 kr. netto på V64!
  • 14/5: Ny fullträff på V64! Nettovinst: 15.545 kr!

Åke Svanstedts framgångar, min vinnare i "Hambot" och chanserna ikväll!

Jag är på väg ner till Jägersro och Hugo Åbergs och då passar det utmärkt att fördriva tiden med att skriva ihop en blogg. Roger är just nu på semester och kommer hem i morgon, vilket betyder att jag är "själv" på gården, men det funkar helt problemfritt och det är mycket tack vare vår rutinerade personal som jobbar stenhårt och vet precis vad som ska göras. Det flyter verkligen på kanonbra! Jag tycker även det flyter på bra för hela stallet och även för mig vilket förstås är väldigt roligt. Ikväll har vi fyra hästar till Jägersro och vad jag tror om dessa återkommer vi om längre ned.

Tänkte skriva lite om USA som är ett land jag verkligen älskar. Jag jobbade där över för 13-14 år sedan och jag brinner verkligen för amerikansk travsport. Åke Svanstedt gjorde flytten över förra året och har på kort tid gjort ett stort avtryck. Det är dock inget som förvånar mig över huvud taget. Han var totalt dominant i Sverige och det här snacket om att han inte kan träna unghästar är inget jag köper. Han vet exakt vad han gör. Det är imponerande att framgångarna har kommit redan första säsongen, han har ju bara varit där i ett år. Det kommer bara bli bättre och bättre då han kommer få in mer och mer hästägare och kommer få ännu bättre material framöver. Sedan är han inte bara bra en tränare - han är minst lika bra kusk. Han vet exakt hur hästarna ska köras och bra på att veta vart han har hästarna. Det är imponerande!

Men han vinner inte Hambletonian i år, det tror jag (precis som de flesta) att Jimmy Takter gör. Han har en stark trio som utmanar, men jag tror klart mest på Trixton. Jag var imponerad över honom senast då han gick riktigt fort till slut. De andra två är förstås också fina, men jag håller Trixton som min vinnare av Hambletonian. Jag tror startlistorna kommer ikväll och då får vi se om det blir final direkt eller om det blir försök. Jag hoppas på försök för det är klart roligare att se, men det beror på hur många hästar som anmäls. Jag tror det måste vara minst 13 hästar anmälda för att det ska bli försökslopp.

Det ska bli grymt kul att åka dit igen. Visst, blir det mycket trav med tävlingar på Meadowlands fredag och lördag. Sedan blir det eventuellt en tur upp till Yonkers. Sedan ska jag köra lite träningsjobb hos Nifty Norman på morgonen. En tur in till Manhattan hinns också med förstås. Det blir mycket trav, men det är så himla roligt att det inte går att vara ifrån. Det är ju inget jobbmässigt, utan det är mer "nöjestrav". Jag ser även fram emot att se hur nya Meadowlands ser ut. Låter det som att jag ser fram emot resan till USA? Det gör jag...

Det blev en liten hyllningsblogg till landet på andra sidan Atlanten. Men jag gillar verkligen hur fina hästarna är där borta och landet i övrigt tilltalar mig väldigt mycket. Jag tycker det är stor skillnad på fransk travsport som inte intresserar mig någonting. Jag vet knappt någonting om den franska travsporten. Sedan gillar jag folket i USA. Man kan gå in på en pub och i princip börja prata med vem som helst och "alla" är trevliga - det är inte riktigt samma sak som här i Skandinavien.

Men innan jag åker över så ska jobbet här hemma göras. Vi har fyra hästar till start ikväll och det här är mina tankar om dessa.

1 Pojke Kronos (lopp 1) är mycket bättre än raden och jag blir inte förvånad ifall han vinner ikväll. Han har suttit fast tre gånger i rad. Har ett perfekt läge, men taktiken är upp till Örjan. Han tränar fortsatt bra och jag säger "pass upp!" på honom.

7 Prawns (V75-1) tror jag det blir svårt för ikväll. Han står långt ut på vingen och möter bra hästar. Han fick äntligen vinna senast, då det klaffade med positionerna. Men det är lite svårt idag och han är inte en av de hetaste i det där loppet.

13 Uranium (V75-5) får ett norskt huvudlag på sig denna gång för att hon ska bli lite lugnare i volten. Hon har gjort två bra lopp för oss och det här loppet ser inte ut att vara så blodigt. Hon går ju hela vägen, så en liten outsider tycker jag att hon är.

9 Magic Tonight (V75-7) är ju jättebra och har bra form, det har ju alla sett. I ett sådant här lopp är det mycket positioner som avgör och det är synd att han fick bakspår. Att han har kapacitet för att vinna är givet och det finns inte så mycket mer att tillägga om honom. Alla "känner" ju den här hästen. Det blir barfota runt om som senast.

Lycka till på liret och ha en fortsatt bra sommar!

Uppsnack V75 Boden 19 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 12 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Axén och Noreen i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Mantorp 5 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Axén och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Sidor