ANNONS

Aktuellt:

 • 10/10: Rak DD till fina oddset 14.56. Nettovinst: 6.780 kr!
 • 10/10: V4-vinst för tredje veckan i rad! Nettovinst: 14.685 kr!
 • 10/10: Lunchdubbeln satt till härliga oddset 54,34. Nettovinst: 5.134 kr!
 • 30/9: Dagens Dubbel satt för andra dagen i rad - ikväll till fina oddset 58,67. 5.257 kr nettovinst!
 • 26/9: Full pott på V4 - 4.538 kr nettovinst!
 • 9/9: SUPERSUCCÉ på V86! Spikarna Gardner Shaw (15%) och Global Agreement (31%) ordnade 204.067 kronor nettovinst på V86!
 • 22/8: Spikarna satt igen (sju raka!) och dessutom DD till 75 gånger pengarna med superdraget Everest Sisu! Totalnetto för tipsmaterialet: 61.910 kr
 • 21/8: Vi DOMINERADE på V65 på fredagslunchen! Totalnetto: fantastiska 64.035 kr!
 • 20/8: Superranking och stabila spikar gav V6-vinst samt DD till oddset 107,77. Totalnetto: 59.347 kr!
 • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
 • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

"Som att säga att travtränarna är odugliga"

Det är mycket nu inför flytten och det är många pusselbitar som ska falla på plats. Men nu börjar snart allt att ordna upp sig. Jag kommer att börja mitt nya jobb den 26:e maj. Det blir faktiskt en vecka innan vad som var bestämt. Johan Untersteiner slutar den 23:e så jag börjar direkt på måndagen där.

Direkt in i hetluften med andra ord, då det är omgående efter Elitloppshelgen och jag fortsätter att tro på min vinnare i huvudloppet. Jag har hävdat tidigare att Uncle Peter vinner och det står jag fast vid. Han var visserligen lite seg i den senaste starten, men det är samtidigt ingen toppform nu. Efter Copenhagen Cup så tror jag att hästen kommer till Elitloppet med absolut toppform och då är han riktigt, riktigt bra. Han är dessutom som bäst på tusenmetersbanor då han har gjort sina bästa lopp i USA på just sådana.

En annan ”jänkare” som ska starta i Elitloppet är Maven. Henne såg jag i helgen och jag tycker att hon såg jättefin ut. Men jag håller Uncle Peter högre. Det är två riktigt fina hästar från Amerika som kommer och det är klart positivt. Jag tror dock att det ”bara” blir två hästar. Market Share tror jag inte kommer. Han har väldigt fina lopp i USA och vad jag har hört så var man inte helt nöjda när man provade att köra hästen utan hobbles. Två detaljer som gör att jag tror att man hellre stannar hemma. Synd, för det är kanske den bästa av dessa tre. Men vi får vara nöjda med de två som kommer. Det är inte ofta det kommer två amerikaner.

Uncle Peter har jag ju sagt som vinnare av Elitloppet, men Copenhagen Cup tror jag inte att han vinner. Det är ett öppet lopp, men jag måste ändå säga Solvato efter segern i Olympiatravet. Det ska även bli kul att se Magic Tonight. Han har inte startat sedan Färjestad då han imponerade våldsamt. Det här är en flygare av rang! Jag har inte hört något kring det fortsätta matchandet, men jag tror att Roger vill se hur han är i Copenhagen Cup innan han tar något beslut om framtiden.

Sedan så måste jag även säga att det är helt fel att låta vinnaren på Örebro och Gävle få en biljett till Elitloppet. Jag tycker att man ska bli inbjuden till Elitloppet och det här förslaget var ingen bra idé. Efter helgen tror jag att vi kommer få se minst tre inbjudningar. Bland annat Harry Haythrow. Han var visserligen lite seg senast, men det hade gått för långt mellan starterna enligt Peter och han ska vara vassare nu i helgen. Jag tror inte att man gör samma misstag som förra året att inte bjuda in ”folkets häst”.

Jag tänkte även passa på att säga min åsikt i ”barfotadebatten” som är en het potatis inom travet just nu. Min personliga åsikt är att det förslag som ST kommit med är helt fel. När man blir travtränare så går man kurser och utbildningar. Då ingår förstås allt kring vårdandet av hästarna och då måste man ha ett ansvar som djurhållare att hästen mår bra. Som travtränare måste man själv avgöra om hästen ska gå barfota eller inte, inte någon som sitter på ett kontor i Stockholm. På ett sätt är det som att säga att travtränare är odugliga och inte kan fatta egna beslut. Det är helt upp till tränaren själv att bestämma vad som är bäst för varje häst.

Exempelvis när Halmstad körde på V75 fjärde januari i år så var det sommarbana och man kunde köra exakt hur man ville. Skulle man förbjudit barfota denna dagen? Sedan måste barfotainformation till spelarna funka bättre. Jag var med om en sak igår på Åby. Flemming Jensens häst Ricardo Mols startade som favorit på V86 och det var anmält barfota runt om. Tre minuter innan start så ropade de ut att hästen ska gå med skor. Nu är jag ingen spelare, men jag tänka mig att det inte är så kul att höra det på en häst som man spikat eller spelat på.

Nog om det, vi ser fram emot Elitloppet och en trevlig travsommar. Ni ska även få två vinnare till nästa vecka!

På måndag startar Bilbao i lopp 8 på Halmstad. Han imponerade senast. Gick ett 15-varv till slut och var riktigt fin på det. Jag tycker det är en bra chans. Sedan tror jag även på Erica Hall i lopp 4 på Jägersro. Det är en väldigt fin häst som har haft otur på slutet. Hon har kapacitet för att vinna!

Det var allt för denna gången! Må väl!

Uppsnack V75 Örebro 24 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Gävle 17 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Hansson och Axén i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Åby 10 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Jonas Noreen och Daniel "Jesus" Karlsson i studion.
Se uppsnacket

Sidor