Aktuellt:

  • 25/6: Sex vinnande A-hästar resulterade i 20.432 kr nettovinst på tipsmaterialet till GS75!
  • 25/6: Fullträff på dagens dubbel återigen! Vinnaroddset 16,72 löstes på två kombinationer - 400 kr insats gav 3.344 kr DD-vinst!
  • 15/6: Fortsatt glödheta DD-tips! Oddset 44.91 gav strax över 22.000 tillbaka på dubbeln ikväll!
  • 12/6: Floris Baldwin - Stoletheshow gav 50,87 gånger pengarna på dagens dubbel!
  • 10/6: Speldraget Backwood's Baddy ordnade höga DD-oddset 61,95!
  • 8/6: Framgångar på Dagens Dubbel igen - nu till drygt 18 gånger pengarna! Plusnettot på DD under 2022: 37.776 kronor!
  • 7/6: Nya framgångar på V64! Samtliga system satt och DD till 30 gånger pengarna! Netto för kvällen: 26.476 kronor!
  • 2/6: Formen från maj håller i sig! Tre av fyra system på V64 satt ikväll samt DD till 28 gånger degen och totalt plussade vi 11.071 kronor.
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

2018 - året då vita tejpen slog igenom!

Äntligen är året snart slut! Eller? Jag gillar personligen att vända blad oavsett om jag kan blicka tillbaka på ett år som varit fågel, fisk eller mittemellan. Jultomten gav mig i alla fall en tidig julklapp, men till nästa år sänker jag ribban en aning...

2018 går mot sitt slut och det är på något sätt alltid lika skönt när klockorna slår på nyårsafton. Har man haft ett dåligt spelår är 1 januari väldigt välkommet så att man kan få börja om på ett nytt blankt papper och man får en chans att göra det nya året grönt istället för rött. Samtidigt är det också skönt att sätta punkt om man har ett bra år i ryggen och känna utmaningen i att upprätthålla samma standard under kommande år. Pusta ut. Fundera och reflektera. Antingen känna att: "Fan, vad bra jag är - nu gasar vi vidare". Eller: "Nästa år, då jävlar!". Mysa till Ivanhoe på nyårsdagen (skojar, ingen ser väl det?) och sedan upp på hästen igen och mosa på med nya spel. Hur det gått för undertecknad? Nästa år, då...

Vi på Spelvärde.se har ett liveprogram på Facebook varje måndag som vi kallar "Måndagssnack". Där tog vi i november upp en önskelista inför julafton och så här såg den ut:

* Inför V7-alternativet igen.

* V75-start klockan 14.30 istället för 16.20.

* Kilometertid istället för km/h i tv-sändningarna.

Den ena av punkterna slog faktiskt in bara några veckor senare och det hyllar jag kraftigt. Istället för att bara få se 50 km/h så står det nu även 12,0-tempo - vilket såklart är mer relevant för oss som inte kollar på trav för första gången. Att få in en av tre på så kort varsel får jag ändå tacka jultomten för, men de övriga två har jag inte mycket till hopp om att få in ens till nästa jul. Det är lite som när man var liten och önskade sig "fred på jorden" - det är bara orealistiskt och naivt. Istället får vi sänka ribban och vara glada för om det ens går att lämna in V75 eller ens sätta in pengar de omgångar som det är lite mer uppmärksamhet än vanligt - exempelvis stora jackpotomgångar. Det har inte varit någon självklarhet direkt och det kan inte vara meningen att man ska lämna in sitt system på förmiddagen och eventuellt missa viktiga balansändringar för att vara säker på att få delta. Förlåt, men jag var bara tvungen att sparka in den här öppna dörren.

Annars var 2018 året då den "vita tejpen" slog igenom och det är Timo Nurmos som satte den trenden. Han var givetvis inte först med att ha vit tejp på knäna på sina hästar utan det är något som främst förknippats med Mr Muscleman och på senare tid Cruzado Dela Noche. Men när Laskari kom ut med vit tejp på knäna under Jubileumspokalkvällen i sin första start för Nurmos och vann så tog det snabbt fart. Det ryktas om att den vita tejpen tog slut i shopen på Solvalla den kvällen och sedan dess har det tejpats knän runt om i hela landet. Spelarna har heller inte varit sena att haka på och det har uppmärksammats mer och mer i intervjuer och analyser.

Har det någon effekt då? Min vän Marcus Syrén är inte bara hästägare till Nantucket och Man At Work utan även tejpfantast (nytt ord i Svenska Akademiens ordlista?) och har bokfört alla Nurmos tejpstarter. Fram till och med 18:e december har Nurmos totalt selat ut hästar 57 gånger som haft vittejpade knän. Utav dessa har 18 vunnit, vilket ger drygt 31 i segerprocent. Att jämföra med Nurmos statistik over-all som ligger på 30 procent. Knappt någon skillnad alls med andra ord. "Du får ju räkna ut ROI:en" ropar min kollega "Jesus" nästan ilsket när jag presenterar siffrorna för redaktionen. ROI:en? Ja, han syftar på "return on investment". Alltså hur mycket man får tillbaka på varje satsad tejp-krona och visst har han en poäng. Det får dock bli ett framtida projekt. Kanske.

Apropå ROI. Har man spelat vinnare hos ATG på samtliga Timo Nurmos hästar i år, vilket blir över 650 gånger, så har man 101 procent i ROI. Det är ju faktiskt sjukt på riktigt. Det är bra nog att bara slå spelavdraget, vilket innebär 80 procents återbetalning av satsade pengar, men i det här fallet är man faktiskt rent PLUS. Med andra ord - har man lirat 500 kronor vinnare varje gång det stått Timo Nurmos som tränare i programmet är man drygt 3250 kronor plus. Fina julklappspengar! Frågan är om någon spelar på det viset? Det skulle isåfall vara samma vän Syrén, som även är en riktig Nurmos-fantast.

Kristofer Axén

Tänk ett varv till!

Felaktigheter kring de hårda värdena är en sak. Gällande de mjuka värdena måste vi acceptera att det blir "fel" emellanåt. Jag hör hellre vad en tränare eller kusk tror på förhand än att inte höra någonting alls.
Läs krönikan
Kristofer Axén

"Bokför allt!"

Otaliga är de vinnarintervjuer jag läst om travspelare som nyligen fått ett inslag där de berättar hur det gick till, hur de tänkte och så den obligatoriska frågan som avslutar: "Hur vinner man miljoner på trav?". Oftast är svaret det gamla vanliga: Tro på sig själv, våga ta bort favoriter som är överspelade, osv. Gammal skåpmat alltså. Jag har själv medverkat i liknande intervjuer och svarat på samma fråga och i princip gett samma svar. En fråga som det egentligen inte finns något korrekt svar på och detta är vad den här krönikan handlar om.
Läs krönikan

Sidor