Aktuellt:

  • Nytt år - nya möjligheter!
  • Toppvinster 2022: 25/8 V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2014-2022: 738.015 kr! 

Top 7-tips signerade Axén till Jägersro 3/9

Top 7 på Jägersro den här lördagen och i samarbete med ATG bjuder vi på loppanalys och spelförslag signerade Kristofer Axén till loppet.

Till Top 7 får vi tänka om lite gentemot våra V75-analyser där vi rankar efter spelvärde vad gäller att vinna loppet. På Top 7 kan hästar som inte är så heta på V75 och har låg chans att vinna ändå vara tidiga när det gäller att vara bland de sju och då tittar vi mer på egenskaper som att vara jämna/stabila i sina prestationer och löpningar på innerspår. Vi kommer spela med tre hästar i en topp 3-grupp och fyra hästar i en grupp mellan 4-7. 9 Farfars Dream är given i den översta gruppen. Det är bästa hästen i fältet och det fanns förklaringar till att han tappade över upploppet i Derbyuttagningarna senast utöver att han gick i dödens på Francesco Zet - nämligen att André vässade upp honom innan start, vilket gjorde att han ödslade kraft under loppet. Nu är han tillbaka i ordinarie klass, han trivs över distansen och André låter otroligt trygg med var han har hästen för dagen. Han är jämn och säker och det är toppchans att han slutar bland de tre!

Sedan fyller vi på med ytterligare en André Eklundh-häst och det känns extra bra när André tog fem raka tränarsegrar i veckan och har bra snurr på stallet för dagen. Såg ni 4 Wingait Leif i Derbyuttagninarna senast? Annars - gör det! Han lättades i balansen i form av att bootsen och gamascherna togs bort sedan gick han även med en amerikansk sulky för första gången. Det slog väl ut kan man säga för det är bara kolla på avslutningen då han flög fram över upploppet och X-labs visade 05,4 sista 200 (!), vilket var den snabbaste avslutningen på hela tävlingsdagen. Det säger en hel del om man tänker vilka hästar som startade den kvällen med tolv uttagningslopp till det finaste vi har för fyraåringarna... Han tog en längd på Hobart över upploppet och honom skriks det om i bronsdivisionen som är en högre klass. Problemet är att Wingait Leif är ojämn i prestationerna, vilket har att göra med att han inte är lätt att hålla fräsch. Allt låter dock bra från André Eklundh och vi chansar på att han har en till bra prestation i sig. Avslutar han som senast får de heta vad de vill - då blir han topp tre i det här loppet.

3 Rampant tycker vi inte är särskilt spelvärd på V75, men hans chanser att bli topp 3 kan vi inte blunda för. Hästen är startsnabb och favorit att komma till ledningen - vilket är extra gynnsamt just på Jägersro. Han är travsäker och väldigt bra på att vara just tvåa och trea. På 21 starter har han bara en seger, men hela fyra andraplatser och fyra tredjeplatser och då håller vi honom tidigt på Top 7. Distansen sätter vi ett frågetecken för då vi tycker han är klart bäst över kort distans, men att han ska vara topp tre från ledningen på Jägersro är väl inte mycket begärt?

Sedan har vi gruppen med hästar som ska bli 4-7 och då vill vi gärna ha hästar som springer med på innerspår och inte är superheta vad gäller segerchansen. Både 5 Dynamic Twister och 6 Zinfandel är typexempel på hästar som vi inte håller som särskilt tidiga på V75, men båda är startsnabba och söker sargresa - vilket gör att det är befogat att lyfta fram de i den här gruppen på Top 7-spelet.

2 Mamaneedhismoney sitter direkt i andraspår och han trivs över distansen som han har 8: 3-2-0 över. Han blev sjua i uttagningslopp till Derbyt senast och hade ett sämre läge då. Den här gången borde det kunna lösa sig bättre och när han då är i sin ordinarie klass ger vi honom goda möjligheter att återigen bli åtminstone sjua. Han har rätt bra kapacitet den här och duger bra för klassen och vi ser honom som underspelad även på V75. Given i 4-7 gruppen!

En sistahäst ska in och vi har tre heta kandidater i form av 1 Robthebank (innerspår och första helstängt), 10 Woogie Broline (bra senast) och 12 Horatio Fortuna (perfekt över distansen), men valet hamnade till slut på 1 Robthebank. Han har gått bra från jobbiga lägen och nu har han äntligen ett bra spår. Eller kanske lite för bra spår? Innerspåret får han svårt att hålla upp trots att det blir helstängt huvudlag för första gången, men mycket talar för en resa på innerspår och dessutom är vi helt inne på att distansen som han debuterar över är perfekt för honom. Även om det blir fjärde invändigt (eller lyfts ut i andraspår) är det bra chans att han placerar sig mellan fjärde- och sjundeplats.

Spelförslag:

1-3

9 Farfars Dream
4 Wingait Leif
3 Rampant

4-7

2 Mamaneedhismoney
5 Dynamic Twister
6 Zinfandel
1 Robthebank

Systemstorlek: 576 kronor

Uppsnack V75 Östersund 21 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-3 - med Jesus och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Kalmar 14 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Färjestad 7 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-1 - med Hansson och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor