Aktuellt:

  • Nytt år - nya möjligheter!
  • Toppvinster 2022: 25/8 V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2014-2022: 738.015 kr! 

Top 7-tips till JACKPOTEN på Färjestad - signerad Noreen

Top 7 på Färjestad den här lördagen och i samarbete med ATG bjuder vi på loppanalys och spelförslag signerade Jonas Noreen till loppet.

Veckans gulddivision utgör Top 7-loppet den här veckan och vi ser en klar favorit i form av 2 Mister Hercules. Daniel Redéns häst provade senast lyckan i Jubileumspokalen men fick då se sig klart slagen av San Moteur som var enormt bra. Mister Hercules fick öppna tufft (09,4 första varvet) och höll farten klart godkänt som fyra, även om han tappade travet en del över upploppet. Det var hästens första förlust från ledningen på tolv försök och efter senaste loppet har hästen fått besöka veterinären inte mindre än två gånger. Det är positiva träningsrapporter från Redén och han meddelar att hästen travar bättre i jobben efter behandling. En normal Mister Hercules har bra chans att komma till ledningen tidigt (attraktiv rygg att ha) och från spets blir han helt enkelt väldigt svår att slå över Färjestads ganska korta upplopp. Han blir säkert också lite underspelad på den här spelformen och för oss är det inget snack om att han spikas som etta!

Vi väljer även att spika tvåan i loppet för som vi läser det hela har 3 Lucifer Lane vettig chans att roffa åt sig rygg ledaren. Det handlar framförallt om att ta sig förbi 1 Ragazzo da Sopra och med tanke på att den har ett lite knivigt innerspår ger vi Lucifer Lane vettig chans att lyckas med det. Näst senast öppnade han riktigt rappt (01,1 första 100 enligt ATG X-Labs) och kusken är med på tåget och vet vad som gäller – det är full laddning och sedan låter det som om han är nöjd med ryggen på 2 Mister Hercules. Med tanke på att Johan A Nilssons häst visade uppåtform senast som fastlåst ger vi ekipaget god chans att hänga med till andraplatsen. Det fina i kråksången är också att även om han inte skulle lyckas komma till rygg ledaren är han med och slåss om en tätplacering!

Därefter väljer vi att snurra fem hästar på placeringarna 3-7. Först ut av dessa är 6 Jaguar Dream som har visat toppform på sistone. Näst senast avgjorde han på ”snikspåret” på Åby och kom hem på fina 09,3 över kort distans. Senast susade han till front och svarade då ut Click Bait sida vid sida, men kunde inte riktigt freda sig mot denne till slut – men höll ändå bra. Med tanke på att han är bra från början räknar vi med att han sitter långt framme direkt och sedan blir vi förvånade om han inte är med på övre halvan till slut. Barfota runt om på lördag är ett litet plus och fuxen är också väldigt travsäker normalt sett – ett tryggt val på Top 7.

Nästa på tur är 4 Guzz Mearas. Detta är en nyttig häst som ofta är med där framme och hugger. Han visade god form senast när han spurtade fint som tvåa bakom Önas Prince och från det här spåret bör Johan Untersteiner kunna hitta ett bra slagläge i andraspår. Borde fixa en plats bland de sju sedan.

5 Henry Flyer Sisu var en kulltopp som tre- och fyraåring hos Nurmos och återfinns nu hos stall Salmela. Senaste insatsen var klart positiv och vi anar att hästen är rejält på gång. Vi får dessutom Magnus Djuse i sulkyn vilket är väldigt spännande. Med en ryggresa borde han vara med långt framme även han.

1 Ragazzo Da Sopra har helt klart chans på rygg ledaren, men tredje invändigt är mer troligt och eftersom det kraftigt lutar åt att han kommer att få ett spårsnålt lopp längs sargen bör han lösa att få fina pengar med sig hem. Han visade ju dessutom uppåtform senast när han storskrällde från spets!

Som sista markering väljer vi 11 Unico Broline som är väldigt jämn och säker och som har utvecklats strålande under året och tagit flera fina V75-skalper. Nu handlar det om debut i guld, men han lär växa in i den klassen vad det lider med tanke på kapaciteten. Nu fick han ett svårt läge och det är risk att det blir långt fram till täten, men han är stark i spurten och bör lösa att vara trea till sjua om det inte strular maximalt.

Systemförslag:

1:a
2 Mister Hercules
2:a
3 Lucifer Lane
3-7:a
6 Jaguar Dream
4 Guzz Mearas
5 Henry Flyer Sisu
1 Ragazzo Da Sopra
11 Unico Broline

480 kr

Uppsnack V75 Östersund 21 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-3 - med Jesus och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Kalmar 14 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Färjestad 7 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-1 - med Hansson och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor