ANNONS

Aktuellt:

 • 10/10: Rak DD till fina oddset 14.56. Nettovinst: 6.780 kr!
 • 10/10: V4-vinst för tredje veckan i rad! Nettovinst: 14.685 kr!
 • 10/10: Lunchdubbeln satt till härliga oddset 54,34. Nettovinst: 5.134 kr!
 • 30/9: Dagens Dubbel satt för andra dagen i rad - ikväll till fina oddset 58,67. 5.257 kr nettovinst!
 • 26/9: Full pott på V4 - 4.538 kr nettovinst!
 • 9/9: SUPERSUCCÉ på V86! Spikarna Gardner Shaw (15%) och Global Agreement (31%) ordnade 204.067 kronor nettovinst på V86!
 • 22/8: Spikarna satt igen (sju raka!) och dessutom DD till 75 gånger pengarna med superdraget Everest Sisu! Totalnetto för tipsmaterialet: 61.910 kr
 • 21/8: Vi DOMINERADE på V65 på fredagslunchen! Totalnetto: fantastiska 64.035 kr!
 • 20/8: Superranking och stabila spikar gav V6-vinst samt DD till oddset 107,77. Totalnetto: 59.347 kr!
 • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
 • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Eftersnack V75 10 och 11 maj

Två V75-omgångar denna helg och pulsen inför Elitloppet höjdes ytterligare något. Sportsligt var det helt klart en trevlig helg, men spelmässigt kunde det vara bättre...

Omgången inledde med att favoriten Octopus som väntat blev släppt till ledningen. Men det dröjde inte lång tid innan Örjan Kihlström och Udu’s Oiler synade dödens. Udo’s Oiler som för övrigt galopperade i en provstart bakom bilen alldeles innan tävlingarna började. Vilket säkert gjorde att han togs bort på många ”sista minuten-system” samt att vinnaroddset blev konstigt högt. Vår uppfattning om värmningar vet ni ju sedan innan…
Hur det gick i loppet?  Udo’s Oiler var bara bäst via 13,5/1000. Vi noterar även att Navigator Sib återigen tog sig in på en pallplats. Snacka om nyttig häst!

I den andra avdelningen var vi starkt inne på att Up To Belle skulle leda runt om och han utnämndes till omgångens mest spelvärda spik. Spets var det aldrig nära för ekipaget, men Jorma laddade inte. Och uppenbart var att Jevgeni Ivanov hade kört det här loppet i badkaret i bussen på väg upp till Umeå... Medan Up To Belle satt i fjärde utvändigt, så valde Ivanov att ”offra” sin styrning Askö Q. till fördel för stallkamraten. Det löste sig således bra för vår spik, men även för motbudet Venkatesh som gick med jänkarvagn för första gången i karriären. Dessa två stred upploppet ned, men vi hade torskfrossa redan i sista sväng. Venkatesh funkade perfekt och då är han också riktigt bra för klassen.

Rocky Winner höll överraskande upp ledningen i Guldbjörken då Democrat galopperade kort efter start. Då trodde nog många, liksom vi att det skulle vara toppchans för Westholm att spåra hela vägen. Men Hard Livin, med nytt huvudlag, plockade fram en sida som han inte visat någon gång tidigare i Sverige, då han enkelt avväpnade favoriten från dödens. Även David Sisu, som Ulf Ohlsson varnade för i ”senaste nytt”, var positiv som tvåa. Men utropstecknet var ändå Beau Mec som svarade för en riktigt svettig upphämtning efter galopp och visade nya sidor som vi inte kunnat drömma om att hästen skulle ha.

I kallblodsloppet blev det den duell många hoppades och trodde på. Hallsta Lotus i ledningen och Gunnar Melander körde verkligen inte för sent med Månprinsen A.M. Vi skulle gärna säga att de stred upploppet ned, men det fanns verkligen bara en häst på banan och det var Månprinsen A.M. som vann åkandes. Vilken häst!

Bartender In var andrahandsfavorit i den femte avdelningen, men då vi var övertygade om att han inte skulle ta spets samt att favoriten Regent Zet ofta tar till galopp eller passgång till slut så var vi inne på skräll. Favoriten missade ledningen, men Per Linderoth hade en reservplan och det löste sig bra och det blev inte speciellt dramatiskt till slut. Favoriten? Hoppade till slut…

Omgångens största favorit tillika vår sunda spik Beer Summit gick barfota runt om för första gången och vann säkert från ledningen. Quid Pro Quo och Erik Adielsson bytte tredje utvändigt mot dödens efter drygt fem hundra meter, men de var aldrig nära vinnaren. Per Linderoth och Blended Scotch gick ruskigt fort över upploppet och det var svettigt att se. Med lucka något tidigare hade hon vunnit... Noterbart är att det var årsdebut för fjolårets Stochampionatsvinnare som ser ut att gå mot en toppsäsong.

Det såg ut att bli låg utdelning, men Erik Adielsson skrällde med Max De Lux och i och med det steg utdelningen till 187.182 kronor. Inga framgångar för oss på liret då vi endast fick småpengar tillbaka på några femmor. Beau Mec och Blended Scotch skulle kunna passa i facket stalkers, men det kommer bli ruggigt hausse kring denna duo framöver och vi misstänker att oddsen inte kommer vara speciellt tilltalande. Jörgen Westholm, som körde två storfavoriter i Rocky WInner och Time Machine, får jaga vidare efter sin första V75-seger på 10,5 månad. Det är tufft i V75 för ALLA andra än de mest etablerade kuskarna. Spelmässigt är det tacksamt att gå emot dem när de sitter bakom favoriter.

I Finland fick vi se Univers se Pan imponera stort då han krossade Sanity från dödens i Finlandia Ajo. Olyckligtvis verkar vi inte få se hästen i Elitloppet, men Tore Fyrand måste göra allt för att få den här hästen till något annat lopp under Elitloppshelgen.

På "Lunden" var det ännu svårare. Så svårt att bara ett system överlevde de sju avdelningarna och utdelningen landade på nästan nio miljoner kronor. Alfas Da Vinci inledde genom att övertyga stort vid seger i stayerloppet. Snacka om att hästen har utvecklats i Lövgrens regi och det lugna träningsupplägget har verkligen fallit väl ut på sexåringen.

I den andra avdelningen tyckte vi att favoritduon var bräcklig och gick därför emot. Tiger Woods As vet vi är en kanon, men då vi var säkra på att han skulle bli över från start så var det givet att gå emot. Nu blev det galopp och på ett sätt var det synd, då vi gärna hade sett vad han kunnat uträtta felfri. Corky tillhörde också de betrodda, men det var bara märkligt. Han blev nu fyra i mål efter tuff resa, vilket i våra ögon var mycket positivt. Istället var det tredjehandsfavoriten Tano Bork som gladde danskarna när han segrade väldigt enkelt.

Den första riktiga smällen kom i den tredje avdelningen i form av loppets minst spelade häst Race Cowboyland. Endast spelad till 0,4 procent på V75 och över hundra gånger på vinnarspelet. Den här var svårfunnen och även om vi varnade för att det kunde smälla och helgarderade på "stora jokern" så fanns inte Morten Friis häst riktigt med i beräkningarna. Ytterligare en skräll fick vi se i den fjärde avdelningen. Vi gav Sponsor goda möjligheter att ta sig till ledningen och det såg han också ut att göra. Men svängen kom snabbt och han fick en vid väg fram till dödens, som sedermera blev andra utvändigt. Sedan var det inget riktigt tryck i hästen och inte oväntat satt Untersteiner kvar när attackerna i tredjespår kom. Det går inte att begära att "omgångens mest spelvärda spik" ska vinna gång efter annan, men det här var ändå ingen bra idé. Istället kunde Magiccarpetride US och Björn Goop slinka ut från ryggledaren och stånka sig förbi andrahandsfavoriten Jaguar Broline.

Den femte avdelningen låste vi på ledarhästen Codebreaker och (enligt oss) bästa hästen Derby Lobell. Langeweg körde offensivt bakom den senare, men hästen galopperade innan han ens hann komma ned utvändigt om ledaren. Istället blev det Codebreaker som kunde rinna undan från ledningen. Ingen "rolig" lösning att låsa på favoritduon, men vi tyckte låset var så starkt att det var det enda sunda.

Inledningen av V75-6 blev rörig då Super Yankee fick materialfel, något som sköt upp starten och gjorde att betrodda duon Nothing But Class och Claes Boko stressade upp sig innan start. Nothing But Class som förövrigt spikades på rubbet såg ut att göra bort sig med galopp redan i starten, men Untersteiner höll femåringen på benen och kunde ta hand om ledningen. Nothing But Class var dock inte sig lik och det var uppenbart att han hade påverkats av strulet innan loppet. På upploppet tappade han travet och ”sjabblade” med aktionen, vilket gjorde att Stelton fick lucka invändigt och avgjorde knappt. Vi satte tvillingen med maxinsats till oddset 6,96. Något turligt, då vi läste spets och rygg ledaren. Nu blev det istället spets och tredje invändigt. Fortsatt fina plussiffror för tvillingspelen i alla fall.

I Copenhagen Cup trodde vi inte ett smack på Solvato som rankades lågt. Det blev överdrivet hausse på honom efter segern i Olympiatravet och istället fanns det flera roliga guldkorn i loppet. Loppet blev händelserikt. Analysen sade Mr Picolit till spets för att släppa till Beckman. Men då den sistnämnde galopperade direkt så blev det istället Kolgjini och Mosaique Face i ledningen. Fjolårets Derbyvinnare galopperade dock i den positionen då hästen enligt en mycket arg Kolgjini blev rädd för en vit häst på innerplan! Snöpligt värre för Jägersrotränaren och istället körde Takter vaket till ledningen med Uncle Peter. Kort senare bytte Goop andra utvändigt mot dödens. Caballion (vår tipsetta) krossade sedan ”jänkarn” och vann i sedvanligt tveksamt trav över mål. Ytterligare ett bevis på hur bra Björn Goop är som kusk. Både när det gäller känsliga körhänder och val av taktik. Uncle Peter pallade inte i spets, men räkna med att hästen går framåt med det här loppet och kommer vara bättre den sista söndagen i maj. I övrigt lär Danmark ha en Elitloppshäst i Orali kort efter att denna text publiceras.

En trevlig travhelg på många sätt. Men inte spelmässigt för oss och det är inget vi hymlar med. Nya listor redan ikväll och det är väl tur det… 

Uppsnack V75 Örebro 24 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Gävle 17 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Hansson och Axén i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Åby 10 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Jonas Noreen och Daniel "Jesus" Karlsson i studion.
Se uppsnacket

Sidor