ANNONS

Aktuellt:

  • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
  • 23/7: Överlägsna spikar och en stabil ranking gav ett V64-netto på 10.714 kr!
  • 15/7: Stabila V86-spikar och högt rankade skrällar gav oss 85.317 kr nettovinst!
  • 26/6: Solvallas fredagsluncher gillas skarpt! Dagens netto? Fina 26.674 kr!
  • 14/6: V75-framgång! Nettovinst: 65.807 kr!
  • 12/6: Full pott på V64 med 23.260 kr nettovinst samt dagens dubbel till oddset 31,54 (+3.780 kr)
  • 11/6: Succé på DD! Förstarankade 21-oddsaren Taiga Woodland ordnade häftigt 97 gånger i DD-odds. Nettovinst: +9.323 kr. Tack för kaffet!
  • 8/6: V64-succé! Sex A-hästar vann ikväll! Nettovinst på tipsmaterialet: 32.701 kr!
  • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Eftersnack V75 Eskilstuna 1 november

165.082 kronor blev utdelningen för sju rätt. Tyvärr fick vi inte vara med och dela på kakan. Spikarna svek oss. I övrigt var det relativt väntade vinnare.

Vi inledde med att spika favoriten Time Machine som vi ansåg hade en väldigt passande uppgift. Barfota runt om, passande smyglopp som genrep senast och spetsläge nu. Visst fanns det ett frågetecken gällande att Food Money skulle ta sig förbi från start, men när vi pratade med Balogh i torsdags lät det mellan raderna som att hon var nöjd med ryggen på Time Machine även vid det scenariot. Kanske ändrades det synsättet när Balogh såg hur Time Machine rörde sig på det blöta underlaget - för i ärlighetens namn såg inte favoriten bra ut någon gång under loppet. Från start var han chanslös att svara Food Money och när Westholm sedan testade för att få överta fick han bestämt svar. Galoppen utvändigt om ledaren 1350 meter från mål kom inte förvånande och att han sedan galopperade ytterligare en gång i skymundan vittnar om att det här inte var hans dag helt enkelt. Istället gick segern till sjuprocentaren Naglo' Del Nord, som typiskt nog var andrarankad och markerad som förstareserv hos oss. Sjuåringen verkar onekligen trivas över lång distans då detta på svensk mark var hans andra seger på lika många försök över 2640 meter. Veijos fina V75-statistik på 15,7 procent under 2013-2014 putstades till ytterligare. Vi tar även med oss Narold Vox som gjorde ett starkt lopp och med gynnsamt läge kan vara aktuell i finalen om två veckor. Sedan noterar vi även att det för första gången blir annan kusk än Mercedes Balogh på Food Money i nästa start, vilken även den kommer att ske i finalen på Solvalla om två veckor.  "Mercan" blev avstängd efter en incident i sista sväng där Food Money inte var komfortabel med att det omvända norska huvudlaget rycktes. Han vinglade ut och gav Candor Hall en rejäl bredsida!

I andra avdelningen gjorde nioprocentaren Hero Sjöhammar sin första start med framspår i voltstart och var därmed något svårbedömd ifrån start. Vi höll honom ändå i och med springspåret som spetsfavorit och till låg procent ansåg vi att han var mest spelvärd/förstastrecket i loppet. Takter placerade Stig H Johanssons treåring i front och sedan var det lugna gatan hela vägen in i mål. Hästen gick skolöst på bakhovarna för fjärde gången och har gjort sina klart bästa lopp på den balansen, där han har raden 1-2-1-1.

I gulddivisionen höll vi favoriten Oasis Bi som förstastrecket. Det var "spetsgaranti" och i front ansåg vi att det var hästen med klart högst segerchans. Oasis Bi har på svensk mark inte vunnit från annan position än spets på drygt tre år - och precis som statistiken säger är han klart bäst i den positionen. Vi spikade på de små systemen, men garderade på de större med de två "enda" motbuden Digital Ink och Chelsea Boko. Stefan P Pettersson varnade för att Oasis Bi skulle vara klart missgynnad av eventuellt kraftigt regnväder och så usel som han var (från spets) i loppet var det antingen underlaget eller sjukdom som fällde honom. Andrarankade Digital Ink hade vaknat på rätt sida och plockade ned favoriten från utvändigt om ledaren och höll också undan för Chelsea Boko som gjorde ett positivt lopp. Att Digital Ink skulle göra en stark insats var inte oväntat med tanke på den slutrunda han levererade på Jägersro senast - 09,8/800 och 10,2 sista varvet.

I V75-4 blev det "kalabalik" med två omstarter trots att det handlade om ett autostartslopp. Det är för dåligt helt enkelt! Vårt drag Love Palema blev klart missgynnad av den första omstarten och var aldrig i harmoni efter det. Han orsakade själv andra omstarten genom att galoppera före start och sedan få en flygande start. Pär Hedberg uttalade sig i torsdags om att han ville se Love Palema i spets, men vacklade allt mer ju närmare start vi kom och särskilt efter omstarterna så var det väntat att Goop skulle släppa när Bart M.M. kom fram utvändigt. Panoramic tröttnade från utvändigt om ledaren och Dencos Nemo Kilab gjorde ett starkt lopp som tvåa. Likaså kuskförstärkte trean Wojtyla Gene som gick utrustad med jänkarvagn för första gången i karriären gjorde ett bra lopp. Åt ledande löftet Bart M.M. fannst dock inget att göra något åt och Morten Waage tog här sin första V75-seger sedan 2012.

Flera omstarter blev det även i "greploppet", där favoriten Ritmo Di Poggio inte hade en tanke på att kliva iväg felfritt någon gång. När även andrahandsfavoriten Lasken Palema galopperade låg en skräll på lut. Vi garderade friskt och hade med vinnaren Light Brodde på samtliga system. Preben Sövik körde riktigt snyggt och på första barfota runt om dansade hon undan över upploppet före formstarke Kevin Oscarssons Dewey Luvs Britt.

I den sjätte avdelningen var Robert Berghs Montdore storfavorit. Hästen kom till Bergsåkertränaren från Tom Horpetstad i början på hösten och har i Norrlandsregin segrat tre gånger samt tagit en andraplats på fyra starter. Insatserna i dessa lopp har varit övertygande och det var berättigat att han var favorit. Vi tvekade aldrig att ha honom överst i rankingen, men valde att gardera då det var upplagt för dödens och med tanke på det var 55 procent inte något som platsade under rubriken "spelvärt" direkt. Vi varnade kraftigt för treprocentaren Sonata Ås som med toppform var klar initial spetsfavorit och dessutom skulle gå barfota runt om för första gången. Sonata Ås spetsade precis enligt ritningarna, men tvingades öppna i 10-fart första 500 för att försvara ledningen mot en konkurrent "som inte gick att släppa till". Efter den öppningen var hon en mumsbit att käka upp för Montdore som dryga varvet kvar kördes fram i dödens och vann på rejält sätt. Bakom gick Diego M.Boko återigen bra som tvåa och så även hemmahästen Carpenter On Tor.

Vi viktade insatserna på Montdore på Dagens Dubbel och hade därmed chans att öka på nettot där med spelvärda spiken L'Heritier i andra avdelningen. Spetsstriden ansåg vi under normala omständigheter skulle vara avgörande för loppet och vi kunde faktiskt inte se något annat än att L'Heriter skulle vara den som satt i front. Så blev det också, smidigt dessutom, och vi började promenera mot luckan redan efter några hundra meter. Veijo ryckte tussarna 450 meter från mål och i det läget såg det inte alls lika bra ut längre då utvändige Bear Dancer såg väldigt stark ut. Över upploppet kopplade Goop "smyggrepp" och L'Heritier galopperade som slagen. Bear Dancer hade inför gårdagens start tagit sju av sina åtta segrar från antingen spets, dödens eller rygg ledaren - och plussade alltså på "tätstatistiken" ytterligare i och med sin dödenskross.

Spikarna svek oss alltså. I övrigt rankade vi loppen väl. Omgångens mest överskattade (Food Money, Standout, Sanity och Ritmo Di Poggio) hade inget att hämta och utav våra fyra rubricerade drag under åtta procent vann en (Hero Sjöhammar).

Vi börjar komma in i en årstid där väderleken är av yttersta vikt för banornas skick, vilket gör att förutsättningarna lätt hänt kan förändras en hel del under tävlingsdagen. Uppdateringarna under "Senaste nytt" kommer därför att blir mer frekventa i framtiden.

Vi laddar vidare för V86 på onsdag (dubbeljackpot!) och V75 i Halmstad om en vecka.

Ha det gott tills dess!

Gustaf, Kristofer och "Timo".

Sidor