Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.120.789 kr! 
  • 17/6: Ny fullträff på V4! Nettovinst: 5.471 kr!
  • 14/6: Full pott på V64! Nettovinst: 15.819 kr!
  • 12/6: Ny rak DD! Upstate Face med V75-spiken Vernissage Grif gav 11,41 på dagens dubbel!
  • 23/5: En galopp på spiken fällde oss i sista avdelningen på GS75. Ingen hade sju rätt så vi fick 35.792 kr i tröstnetto!
  • 21/5: Fin ranking gav +24.453 kr. netto på V64!
  • 14/5: Ny fullträff på V64! Nettovinst: 15.545 kr!

Eftersnack V75 Extra Jägersro 29 juli

Sommartravet på Jägersro bjöd på bra sport och i vanlig ordning duggade spetssegrarna tätt– fyra till antalet inom V75 igår. Med hjälp av en insatsranksumma på 20 och insatsprocentsumman 137 landade utdelning för sju rätt på 86.932 kr.

Vi tar det från början…

Kaffir Face inledde med att förvåna oss genom att hålla upp innerspåret. Vi hade ett annat loppscenario uppmålat, men plockade med dem fyra hästar vi ansåg hade högst vinstchans på samtliga systemförslag. Obi Wan (rankad tvåa) tog sig förbi täthästarna i god tid och höll huvud och hals före Politiken.

Vårt ”mest troliga scenario” i den andra avdelningen var att Jarl Af Solnäs skulle nå tät, men vi påpekade att ”det finns på kartan att han kan fronta” angående Big Bill Bac. Vi var inne på att Big Bill Bac hade bra vinstchans även från utvändigt om Untersteiners frontrunner och från spets var aldrig segern i fara, även om fyraåriga Love You-stoet Reve D’amour svarade för en stark insats från dödens.

På jokersystemet spelade vi med två utgångsgrupper. Den första gruppen bestod av hästar som vi bedömde hade hög vinstchans och den andra gruppen av våra bästa lågprocentare (effekthästar). Minst en från varje grupp behövde leverera får att vi skulle uppfylla kraven, och i och med Big Bill Bacs vinst var fösta kravet redan i hamn.  

Love You-avkomma var det som gällde även i finalen av Breeders Course. Winter’s Iceman fastnade vi för senast och det är verkligen en typ som vi tog till oss. I loppanalysen gick att läsa ”Han höll bra i en snabb avslutning från dödens på M.T.James och intrycket var småläckert. Det vi gillar lite extra är att Winter’s Iceman presterade på den nivån med skor runt om. I Finland har han gått barfota fram en gång. Nu blir det barfota runt om för första gången! Barfota på Love You-avkommor ger ofta ruskig effekt och till tre procent i skrivande stund är han en av omgångens fynd!” Procenten ökade visserligen till fem men spelvärdet var fortfarande högt och denna "smäll" var verkligen ingen överraskning för oss.

Winter’s Iceman var en av två hästar i loppet vi trodde mycket på, den andra var (tipsettan) Coolwater In. Vi pratade med Malmqvist inför förra starten och han påpekade redan då att det var gårdagens uppgift som siktet var inställt på. Att duktige Malmqvist är vass på att ställa i ordning har vi blivit påminda om under senare tid genom hästar som Elton Attack, Donna Di Quattro och Backfire. 550.000 kronor i förstapris, lättning av balansen och Björn Goop från innern över 1609 meter med en häst som visat sig vara snabb ur startgroparna lät i våra ögon som ett segerrecept. På vårt lilla systemförslag valde vi därför att singelstrecka Coolwater In, men på det stora systemet var dubblingen given. Dessutom var Winter’s Iceman en av vår bästa lågprocentare i omgången och därför del av vår andra utgångsgrupp. Båda kraven uppfyllda redan efter tredje avdelningen alltså!

I Prix Cagnes-sur-Mer fanns omgångens största favorit och även omgångens mest spelvärda spik. Det var en del frågetecken på Corky som gjorde att vi tyckte han var given att gå emot. Delvis miljöombyte och att han tidigare stått uppstallad hos Daniel Redén (haft problem med virus i stallet), men framförallt att det mer eller mindre stod dödens i programmet. Både Malmqvist och Lönborg meddelade nämligen klart och tydligt att det inte var aktuellt att släppa ledningen till storfavoriten. Tumble Dust hade inte haft ett spår lägre än sju på över ett år, men efter ett noggrant spetsstrid-gnuggande i flera länders lopparkiv kunde vi konstatera att han trots allt var spetsfavorit, och därmed skulle sitta på leken. Vi påpekade att procenten troligtvis kommer stiga under eftermiddagen, men när man går emot omgångens största favorit är spelvärdet alltid högt! En spik vi är mycket nöjda över!

I och med att spiken levererade och både våra systemkrav var uppfyllda så såg det bra ut för vårt reducerade systemförslag. Även på vårt matematiska satt vi kvar med 7x4x3. Därför var favoriten Valnes Chilly inte någon rolig vinnare för oss. Vi hade henne i A-gruppen men här hade vi mycket hellre sett vår tipsetta Jetset gå felfri och vinna – och inte enbart för våra systems skull!

Än mer snopet i Hugo Åbergs Memorial där vår tipsetta Un Mec D’heripre blev diskad för trängning. Många åsikter i sociala medier om detta. Aningen tuff diskning kan tyckas, men samtidigt rätt enligt reglementet. Ed You hade vi rankad femma, först utanför systemet.

I V75-avslutningen bedömde vi att Riff- och Oliver Kronos hade jämbördiga vinstchanser. Därför fick Riff Kronos (som hade mindre spel på sig) tipsettan. Ändå glädjes vi lite extra när Oliver Kronos höll ihop aktionen och ledde loppet runt om. Vår egna ”Timo” deläger nämligen Varenne-sonen. Trots den höga skrällfaktorn i tidigare upplagor av Malmö Stads Pris låste vi loppet på dem tre mest betrodda på samtliga system. Lite ”fegt” kan tyckas, men man behöver inte plocka ner månen i varje lopp. Det gäller att se till systemets potential överlag, och när vi spikar emot omgångens största favorit samt sätter utgångskrav på att en av våra ”omgångens bästa lågprocentare” ska vinna, kan det vara rätt med ett tryggt lås även ur ett speltekniskt perspektiv.

Vi var riktigt nära ett par sjuor men trots att det inte bar hela vägen blev kvällens totaltnetto på alla spelformer 5579 kronor. På ”pluskontot” lägger vi även att samtliga (tre denna gång) ”omgångens överspelade” återigen blev segerlösa. Diskningen var givetvis sur, men att gråta över spilld mjölk är inget vi sysslar med. Istället blickar vi framåt och det är nya ”race” redan ikväll.

Må väl!

Kristofer, Gustaf och ”Timo”

Uppsnack V75 Boden 19 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 12 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Axén och Noreen i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Mantorp 5 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Axén och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Sidor