ANNONS

Aktuellt:

  • Våra resultat talar för sig själv... Eller vad sägs om...?
  • Ny succé på V65 14 juli: nettovinst 71.397 kr!
  • Full pott på V86 i onsdags: nettovinst 38.525 kr!
  • Nettovinst på V86 under 2018: 236.671 kr! 
  • Nettovinst på V75 under 2017: 593.995 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2017: 691.350 kr!
  • Nettovinst på DD i V75-materialen 2014-2017: 47.793 kr!

Eftersnack V75 Färjestad 23 september

Your Highness har hittat tillbaka till formen och Global Republic stod för toppinsats i inledningen. Vårt speldrag avslutade omgången och dessutom sattes tvillingen till drygt 114 gånger pengarna.

Omgångens bästa spik:

Det fanns en del frågetecken kring Your Highness (V75-3) på förhand, men trots att hon var klar favorit bedömde vi att det fanns bra värde i henne och valde att spika. Planen var tidig ledningen och att det sedan inte skulle hända så mycket, vilket också blev fallet. Banan var dock väldigt snabb under lördagen och det gick drygt 12 första rundan, vilket är snabbt, men Your Highness sprintade ifrån sina konkurrenter i frän stil. Segern blev överlägsen och det ska bli intressant att se hur nära gammalt gott slag hon kan komma igen. Vi lirade tvilling med Art On Line och det var surt att han inte orkade bli tvåa från ”hålet”. Det var istället Beau Mec som bakskor till trots spurtade fint till andraplatsen.

Omgångens näst bästa spik:

Efter ett par strykningar blev Global Republic (V75-1) klar spetsfavorit i inledningen och vi valde att singla honom på det lilla matematiska systemet, samt vikta vår insatser mot honom på jokersystemen. Planenligt kom han till spets, men sedan försökte Torbjörn Jansson sig på en kupp med Super Nice och körde hårt mot Global Republic. Kuppen lyckades inte, men det blev stenhård körning och Global Republic tvingades till stenhårt tempo första rundan. Trots det kunde han säkert hålla undan över upploppet och insatsen var sannerligen femstjärnig. Banan var som nämnts väldigt snabb, men segertiden 11,4/2140 meter är ändå anmärkningsvärd!

I övrigt:

Andra avdelningen var få förhand en öppen historia - både spetsstriden samt vem som skulle stå som segrare. Från innerspår lyckades Peter Untersteiner hålla täten tillsammans med lånestyrningen Uncle di Poggio och sedan hände det inte speciellt mycket under loppet. Frode Hamre synade dödens med Orlando Knick som höll farten fullgott till andrapriset, men segern var aldrig i någon riktig fara för Uncle di Poggio. Puce Tanic E. var vårt drag i loppet och planen var att han skulle tävla med jänkarvagn för första gången, men så blev inte fallet. Eirik Höitomt valde att sitta kvar i andraspår när tåget gick och luckan kom inte förrän i slutsvängen då det var försent. Hästen spurtade dock fint som fyra och visade fortsatt god form.

I Unionskampen var det tre norska ekipage i favoritposition, men till slut blev det ändå svensk seger i detta kallblodslopp - för första gången sedan 2009. 14-årige Odin Tabac (V75-4) fick överta ledningen efter drygt ett halvvarv och drog sedan på i jämn 20-fart. Varken favoriten Järvsörappen eller andrahandsfavoriten Lome Brage kunde någonting trots fina resor utan det var istället Odd Herakles som från dödens utmanade Odin Tabac. Det hårdnade till in mot mål, men Odin Tabac höll undan och Oskar J Andersson tog kanske sin hittills största seger. Vi valde dessvärre att låsa loppet på den norska favorittrion på samtliga system och klev således av på Odin Tabac, vilket var extra surt då båda spikarna hade infriat våra förväntningar.

I klass I-försöket var den heta potatisen om den klare favoriten Wellino Avenue (V75-5) skulle lyckas hålla ledningen eller ej. Han var faktiskt chanslös att lyckas med det, men Magnus Jakobsson tog sig påpassligt ut i andraspår kort efter start. Kretsen kring andrahandaren Flashing Boko höll vad de lovade och satte stenhård fart på loppet i dödens och femåringen höll starkt. Han fick dock ge sig mot Wellino Avenue som efter resa i andra utvändigt kunde avgöra säkert sista biten. Faktum är att det vät första gången Wellino Avenue vann från någon annan position än täten.

Vi valde, som nämnts, att använda en klar favorit som omgångens bästa spik och istället var vi fräckare i sjätte avdelningen där vi låste på duon W.J.Eminent Bergen samt Pharaon Face. Den förstnämnde hade inte sin bästa dag och var aldrig med chans, men däremot kom Pharaon Face som vi hoppats till ledningen. Det såg länge bra ut för sexprocentaren, men in på upploppet tröt krafterna och han fick ge sig. Istället lyckades Björn Goop jobba in Obi Degato som tävlade barfota runt om samt med jänkarvagn, vilka är plusfaktorer för honom. Västerbo Exact avslutade finfint efter startgalopp, men lyckades inte riktigt nå fatt i Obi Degato som höll undan med hals.

Vi avslutade omgången på bästa sätt med att ha vinnande Aisha Simoni ensam i A-gruppen till 15 procent. Örjan Kihlström ökade successivt farten sista 1500 meterna med storfavoriten Västerbo Hard Cash på utsidan och segern blev aldrig hotad. Kihlström hade bra tag i linorna när mållinjen skars och Aisha Simoni visade verkligen upp fin styrka. Mycket glädjande var att Västerbo Realworld hängde med till andrapriset från ledarryggen då vi hade lirat en hundring tvillingen med dessa båda. Oddset landade på grymma 114,25 gånger pengarna!

V75-utdelningen landade på 7.340 kronor och vi mäktade bara med fem rätt denna lördag. Det var dock skoj att sätta tvillingen till drygt 114 gånger pengarna i avslutningen och vi laddar vidare mot nya omgångar. Imorgon står vi över Bro Park, men på måndag är vi tillbaka igen med genomarbetade tips till Mantorps V64-omgång. Sedan vill vi även passa på att puffa för topptävlingarna med dubbla V75-omgångar nästa helg. Då haglar det topplopp med Kriteriet, Oaks samt Europaderbyt som de mest prestigefyllda!

Må väl!

/Kristofer, Farnod, Gustaf, Daniel, Christer och Robin

Uppsnack V75 Färjestad 30 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Jesus och Farnod i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Boden 16 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Robin och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 9 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Jesus och Farnod i studion.
Se uppsnacket

Sidor