Aktuellt:

  • Nytt år - nya möjligheter!
  • Toppvinster 2022: 25/8 V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2014-2022: 738.015 kr! 

Eftersnack V75 Gävle 17 maj

”Mercan” visade vart skåpet skulle stå när hon satte dit vår tipsetta och ”lillspik” Food Money. Ekipaget satt tidigt i ledningen och kunde efter en öppning på 10,1 första 500 dämpa tempot och köra i 18-tempo andra femhundringen. Därmed fanns det inte på världskartan att han skulle torska och segern blev till slut enkel.

Food Money är verkligen en sagohäst. Hästen köptes för en billig peng utan vetskapen om den höga tvångsprissumman. I sin tredje start segrade han mot meriterat motstånd som Rakas, I Won’t Dance och B.W.L.Champion och resan har inte tagit slut ännu. Vi tar även med oss att A.Hannibal (numera stalker) gick bra som trea och ska passas noga framöver.

I den andra avdelningen satt vi med spik på Ålandshästen Jeppas Maxi. Som vi skrev i analysen så trodde vi på seger även om Coldtown skulle komma till spets, då vi håller Jeppas Maxi som en klart bättre häst. Och vad rätt vi fick! Han krossade favoriten från dödens och det här var en riktigt stark prestation. Vi har sagt det förr och vi säger det igen - han är en kanon!

Noterbart också i fallet Jeppas Maxi: förra helgen var det Udo’s Oiler som fick negativ uppmärksamhet i TV och ATG-live efter att ha värmt dåligt, men som ändå sedan levererade i lopp. Denna gång var det Jeppas Maxi som "dömdes ut" upprepade gånger och säkert fick många att dra öronen åt sig. Vad vi tycker om värmningar? Ja, det vet ni väl redan vid det här laget…

Sedan var det dags för ett kallblodslopp där det hade ”hetsats” om Pliggfaksen hela veckan. Uppgiften var väldigt tilltalande för Hans Brunlöf och hans ögonsten som stod ”ensam” på startvolten och det mesta talade för spets och slut. Brunlöf vände upp volten snyggt och tog enkelt hand om ledningen. Men då Mino gick i närkamp på sista bortre långsidan så var det klar fördel för fuxen. Galoppen var inte speciellt överraskande, då han fuskade med travet kort innan. En fin slant rök säkert för Pliggfaksen, men slaget om segern var redan förlorat. Den norska fuxen var bara bäst – tyvärr för oss som jagade skräll och omgången kallnade något.

Västerbo Paymyday öppnade överraskande bra i den fjärde avdelningen och återigen fick vi se en spetsseger samt ett favoritfall, då Royal Apanage inte orkade från dödens. Vi satt endast med fyra hästar, så visst får vi vara nöjda med utfallet då vi fick bort favoriten. Lärlingsloppet vill vi bara glömma! Vi satt fullsmetad med hästar i hopp om favoritfall. Men då Britt Palema fick överta ledningen efter en bit så var omgångens första favoritseger ett faktum och till råga på allt, omgångens största!

Hoppet om fin utdelning var därmed rejält grusade och det luktade jackpot lång väg. Omgångens mest spelvärda spik hittade vi i den sjätte avdelningen, men där fick vi inte ens chansen. Francais Du Gull galopperade redan innan starten gick iväg och så var den dagen förstörd. Att On Track Piraten inte skulle hålla ledningen från sitt innerspår var knappast förvånande och istället blev det Truculent i spets.  Ni vet, hästen som har åtta skruvar i sitt framben. Jägersohästen hade inför det här loppet otroligt vass statistik i ledningen och det utökades ytterligare då han höll undan på 09,5/1609.  Han har nu gått i ledningen 14 gånger och vunnit tretton utav dessa. Och har bara en seger tagen bakifrån. Snacka om frontrunner!

Vid det här laget var det garanti för jackpot till Elitloppslördagen nästa helg. Betterthancheckers som är född i USA, tränad av en finskfödd i Sverige och ägd i Ryssland var favorit i den avslutande avdelningen. Rocket Zet öppnade överraskande fort, men till ledningen gick som väntat favoriten och återigen fick vi se en spetsseger. Totalt vann fem av sju hästar från ledningen denna lördag och utdelningen stannade på låga 747 kronor. För övrigt var det tredje V75-omgången i rad i Gävle som det blev bottenutdelning. Trevligt ändå med jackpot nästa lördag, men dessvärre ingen dubbeljackpot som det fanns hopp om inför sista.

Vi laddar om för Elitloppsveckan, men först har vi en V86-omgång (jackpot även där) som delas av Solvalla och Bergsåker som väntar!

Må Väl!

"Timo", Gustaf och Kristofer

Uppsnack V75 Östersund 21 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-3 - med Jesus och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Kalmar 14 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Färjestad 7 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-1 - med Hansson och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor