ANNONS

Aktuellt:

  • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
  • 23/7: Överlägsna spikar och en stabil ranking gav ett V64-netto på 10.714 kr!
  • 15/7: Stabila V86-spikar och högt rankade skrällar gav oss 85.317 kr nettovinst!
  • 26/6: Solvallas fredagsluncher gillas skarpt! Dagens netto? Fina 26.674 kr!
  • 14/6: V75-framgång! Nettovinst: 65.807 kr!
  • 12/6: Full pott på V64 med 23.260 kr nettovinst samt dagens dubbel till oddset 31,54 (+3.780 kr)
  • 11/6: Succé på DD! Förstarankade 21-oddsaren Taiga Woodland ordnade häftigt 97 gånger i DD-odds. Nettovinst: +9.323 kr. Tack för kaffet!
  • 8/6: V64-succé! Sex A-hästar vann ikväll! Nettovinst på tipsmaterialet: 32.701 kr!
  • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Eftersnack V75 Jägersro 25 oktober

Spiken Augustus F. levererade planenligt från start till mål, men i övrigt blev det mesta fel. Favoriterna radade upp sig och den enda favorit som svek var den som vi valde att anlita som kompletterande spik.

Favoriten Calvin Borel återgick till skor runt om till den här starten, och även om statistiken säger ett visst resultat på den balansen, så är det genomgående ofta ett minus när en häst som en gång har lättats återgår till tyngre balans. Just i Calvin Borels fall så hade han segrat tre gånger av sju med skor och galopperat i övriga fyra starter - obesegrad felfri med andra ord. Galopprisken och balansändringen på favoriten var två avgörande faktorer som gjorde vårt val enkelt - nämligen att ta ställning för att spika Augustus F. Han var stor spetsfavorit från sitt innerspår och på spetsgynnande Jägersro ansåg vi att det var väldigt god chans för Stefan Söderkvist att leda hela vägen. Märkligt nog var han inte favorit heller. Fyraåringen tog planeligt ledningen och visade att han trivs väldigt bra på Skånebanan, där han tog sin fjärde seger på femte besöket. Förutom att Augustus F. går bra på Jägersro så trivs han också väldigt bra med att springa i ledningen. Detta var sjätte segern från spets på åtta försök, och endast en seger är tagen från annan position. 23 procent på spiken var en härlig start!

Spetsstriden i första avdelningen var vi helt säkra på, men sedan blev det lurigare och överlag var det inte helt enkelt att räkna ut vem som skulle sitta i spets. I nästkommande avdelning ansåg vi att det stod mellan Paduca Dream från sitt innerspår och Livacious Lindy från spår fyra och mellan dessa utsåg vi Per K Erikssons sto till knapp spetsfavorit. Paduca Dream höll dock upp ledningen och körande Jansson fick aldrig sitta i fred då det kördes offensivt på flera håll. Det kostade 11,5 på varvet och det räckte sedan för Paduca Dream att trava 14,5 sista femhundringen för att hålla undan före Hairspray och Lady Montechristo. En stark prestation av stoet som nu har ett äkta "staket" med fem raka segrar. Spelmässigt var det ingen bra vinnare för oss, även om hon var ett tidigt och givet streck. Vi hade betydligt hellre sett att Lady Montechristo, som fick ett perfekt lopp, hade kunnat spurta bättre över upploppet. Torbjörn Jansson, som haft ett kanonår, tog sin 15:e V75-seger i år medan det för tränaren Jenny Nordensson var första V75-segern i 18:e försöket.

I tredje avdelningen gjorde vi som de flesta och spikade Västerboonthenews. Det gjorde vi med framgång för två veckor sedan på Åby - då som andrahandsfavorit. Nu var han omgångens största, men vi ansåg att det var berättigat. Så läcker som han var senast så var vår klara uppfattning att han skulle ha hög segerchans trots att Untersteiner tydligt uttalat att han ville köra i ledningen med Eketorpets Tess. Att den senare skulle gå barfota bak för första gången i Untersteiners regi var en av flera faktorer som starkt talade för Västerboonthenews. Känslan inför loppet var dock inte hundraprocentig då Ingves ett par timmar före loppet meddelade att Västerboonthenews varit lös i magen. Även om sådan information är svår att värdera är det bara att gå till sig själv för att inse att det i alla fall inte är någon klockren uppladdning. Själva skulle vi inte vilja ut och löpa efter att ha varit lös i magen... I loppet så spetsade Untersteiner planenligt med Eketorpets Tess och Ingves körde framåt med Västerboonthenews, som dessutom var het och fick överta ledningen efter drygt 650 meter. Det kostade 10,5 på varvet och trots att Västerboonthenews inför gårdagen hade 8/10 i ledningen och 3/3 med jänkarvagn så hade vi tidig torskfrossa med den inledningen - då det dessutom inte var samma intryck på honom som förra gången. Favoriten gav upp helt på upploppet och kom i mål som sista häst av felfria. Ingves meddelade efteråt att han inte tyckte att Västerboonthenews hade sin bästa dag och så var det definitivt, även om loppet blev tufft. Eketorpets Tess som var med i samma körning kom i mål som femma med lite krafter kvar - hon är helt enkelt grym! Vann gjorde jätteskrällen More Than Enough, som Jeppe Juel plussade på i vår intervju med honom, men han var trots det inget tidigt streck för oss.

Favoritfallet i tredje avdelningen följdes upp av favoritseger i fjärde avdelningen - och även ytterligare en spetsseger. Vi garderade favoriten Silver Annie då vi var helt på det klara med att hon inte var snabb nog att ta ledningen av egen kraft, vilket (trots segern senast) gjorde henne sårbar. Nu fick Erik köra sig till tät drygq varvet från mål och höll undan enkelt före Man Winner. Silver Annie såg seg och slagen ut på bortre långsidan, men rycktussarna som Erik drog 500 kvar gav en grym effekt och han fick genast betydligt mer i linorna. I "V75mederik" skrev Adielsson på kvällen att det är "en på 500" att en häst svarar så bra på rycktussarna som Silver Annie gjorde! Stoet är obesegrat i ledningen på tre försök och trivs också ypperligt över distansen där hon har fem segrar på sex försök. Vi höll Silver Annie som hästen med högst segerchans i loppet, men ansåg att hon var streckad i överkant och valet att försöka fälla henne var givet.

I långloppet hade vi väldigt god tilltro till att det skulle skrälla. Hobard var bra vid segern senast, men som vi skrev i analysen så fick vi ingen "wow-känsla" över själva intrycket och när han dessutom skulle debutera i voltstart så var han ingen spik, om än andrastrecket i loppet. Tor Mento, som även han tillhörde de mest betrodda i loppet, ansåg vi skulle behöva en gnutta tur då det mesta talade för att han skulle bli över från start. Vinnaren Speed Delicious missbedömde vi helt, då vi misstänkte att hans kurva skulle peka nedåt i och med att han inte var lika bra vid segern senast som när han var fantastiskt bra på Solvalla gången innan. Loppet blev väldigt tråkigt, med Hobard bestämmandes i ledningen och ett fält i princip i stiltje. Bergh gjorde en väl avvägd styrning när han körde fram till dödens med Speed Delicious varvet från mål, och hästen var också helt enkelt bäst då han gick undan med oryckta tussar. Återigen med det halvstängda huvudlaget som han nu haft i tre starter. Speed Dlicious går bra över både medel och lång distans, men frågan är om inte tre kilometer är hans bästa gren där han nu har två segrar på två försök?

Ytterligare en favoritseger blev det i sjätte avdelningen där Red Rapide utan prut var bäst. Han fick visserligen ett fint lopp och var hjälpt av att det gick 07 första 500 och 11,2 på varvet, men avgjorde också mycket enkelt. Maffioso Face höll bra till andraplatsen från ledningen och är värd att passa framöver då han ser riktigt formstark ut. Anmärkningsvärt är att Lutfi Kolgjini som tränare (inför denna omgång) bara hade en V75-seger på 52 senaste försöken. Hur är det med formen för Jägersrotränaren? Värt att ta med sig...

Kolgjini var stor favorit i avslutningen med Mosaique Face, vilket vi ställde oss grymt frågande till! Spelarna verkar inte alls ta skoinformationen på allvar. Som vi skrev i analysen: "Han är inte katastrofdålig med skor, men statistiken talar sitt tydliga språk i det här fallet. Han har gått med skor runt om vid tjugo tillfällen och vunnit sex. Inte så dåligt tänker du? Nej, men han har haft dojor på sig nio gånger i lopp med sexsiffrigt i förstapris och då bara vunnit en gång - och den gången var han inte ens först i mål. Ed You var nämligen först, men diskades för trängning. De facto har han han aldrig korsat mållinjen först de gånger han gått med skor i större lopp. De lopp Mosaique Face "på riktigt" vunnit med skor har varit i sådana med 20.000, 25.000, 40.000 respektive 50.000 kronor i förstapris. Bara det är en given anledning att gå emot Mosaique Face!"

Anmärkningsvärt är också att "Ludde", i både sin krönika i Expressen samt i TV4:s eftermiddagssändning i fredags, basunerade ut att Mosaique Face - med skor - vunnit såväl försök och final av Derbyt, och att balansändringen just inte skulle ha någon betydelse. Följande citat, från "Ludde", är hämtade från Travronden efter Mosaique Face Derbyseger ifjol:

"Att Mosaique Face kunde gå med längre check berodde på att vi ryckt skorna idag" 

"Det ska förstås också sägas att det biter otroligt bra för Mosaique Face, med barfotabalans fick han dessutom ut sin bakaktion ännu lite längre"

Varför har så många aktiva ett behov av att förminska betydelsen av balans- /utrustningsändringar?

Mosiaique Face var en sällsynt tacksam favorit att fälla, men andrahandaren On Track Piraten var - återigen - en mindre bra vinnare för oss, även om hans fanns med på samtliga system. Dalahästen är fruktansvärt bra för dagen och utan tvivel Sveriges bästa häst just nu. I dödens blev On Track Piraten avlöst av vår spelidé Nahar, som även han gjorde ett mycket bra lopp återigen travandes barfota runt om. In på upploppet var det dock ingen tvekan om var segern skulle gå. Snyggt tränarjobb av Hans R Strömberg som närmar sig tre miljoner inkört som tränare, mycket tack vare "Piraten" som står för 2,4 av dessa. Mosaique Face slutade trea från slutet med Porthos Amok och Lord Capar bakom sig. Samtidigt ska det sägas, vilket vi påpekade som ett ytterligare en sak som talade emot favoriten, att han inte var toppad för detta lopp. Det är först i Frankrike i vinter, då skorna också kommer att ryckas, som det är tänkt att han ska vara som bäst. Det är värt att tänka på - ifall det blir ytterligare någon Sverigestart innan dess för "Mosaiquen".

Inga nettovinster för vår del. Nu ser vi först och främst fram emot V86-omgången på onsdag. Sedan har vi en jackpotomgång som väntar på lördag då det inte blev någon utdelning på fem rätt igår.

Gustaf, Kristofer och "Timo".

Sidor