ANNONS

Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 sedan starten 2014: 1.043.067 kr!
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

Eftersnack V75 Östersund 7/6

Det är inte bara vi "travtippare" som har ett svårt jobb med att försöka räkna ut vilka hästar som ska vinna. Väderleksrapporterna ändrades hela veckan från regn till sol och tillbaka till regn. Rapporten under fredagen löd sol/moln samt några droppar regn. Dessvärre blev det fler än några droppar och förutsättningarna blev minst sagt kniviga...

Det gick i alla fall inte att klaga på starten till V75 då andrahandsfavoriten Tresor d'Inverne planenligt ledde runt om som ensam A-häst. Vi hade räknat ut att Björn Goop skulle sitta i rygg med Uhlan Noir och därmed var det också givet att spela tvillingen. Den satt till nästan exakt tio gånger till medelinsats och därmed drog vi återigen in en fin nettovinst på den spelformen! I väntan på första "sjuan"/"åttan" glädjs vi åt att tvillingspelen, och för all del även våra stalkers, visat sig vara rena guldgruvan att följa. Du som lirat alla våra tvillingspel på lördagarna ändå sedan starten ligger nästan femsiffrigt plus! På insatser på 100, 200 eller 300 kronor för varje spel. Om du inte redan gör det, häng med på tåget!

Bra start alltså, men det dröjde inte länge innan vi fick bita i det sura äpplet.

Efter V75-2 kom vi snabbt ned på jorden och vi tänkte bara "Vad var det som hände?". Banan var visserligen hämmad av regnet, men favoriten Elit Sjöhammar hade tidigare vunnit V75 med liknande förutsättningar (Gävle 22 februari). Det var visserligen ett bra tempo med 10,4 första 500 och 12,3 första varvet. Men Bartender In gick i dödens i det tempot och avgjorde på mycket bra sätt. Den insatsen var inget vi kunde förutspå från början. Hästen som tagit tre av fyra segrar från ledningen med den fjärde efter perfekt resa visade att han har flera strängar på sin lyra. Ny i klassen dessutom. Även om det inte var ett speciellt bra försök utav Klass I, så drar det inte ned insatsen på något vis. Vår tipsetta Robben Bob kändes körd redan på förhand, då Redén inför tävlingarna varnat för att hästen rest dåligt. Han fick dessutom startförbud efter loppet för orent trav. Ironiskt nog var det Molle C.D. man var mest orolig för från stallet inför långresan...

I kallblodsloppet hade vi klart för oss och vi lyfte fram Flex som en av "omgångens bästa under åtta procent" och rankade honom tvåa. Senast var han favoritspelad ihop med Krusen, men galopperade direkt från start. Nu, helt bortglömt av spelarna och som vi skrev i slutsatsen: "Gjorde bort sig direkt i debuten för Bergh senast. Känns fortfarande som ett ospelat kort och är något svårbedömd. Intressant med Jansson! Streckprocenten är horribelt låg. Mest intressant utav lågprocentarna." Flex spurtade vasst över upploppet och hann i fatt ledande Krusse i god tid före mål.

Favoriten Jeppas Maxi mötte ett gäng som han "normalt ska köra över". Det enda lilla frågetecknet som fanns på förhand var att han skulle ut på sin första övernattning, något som dock Torbjörn Jansson tydligt markerade att han inte var ett dugg orolig för. Jeppas Maxis uppgift från bakspår blev bara bättre och bättre under fredagen då tre hästar ströks, vilket innebar att färre hästar rimligtvis vara "i vägen" för honom. Vi spikade Jeppas Maxi på samtliga system utom det stora jokersystemet. Det är ju lite "vår" häst, då vi hyllade honom kraftigt inför senaste loppet och spikade på allt. Den gången var han inte ens favorit och det ler vi fortfarande åt.

Loppet blev dock dramatiskt. Spetsstriden blev helt "galen" för vår del. Rapide Le Tour höll upp ledningen och vår spetsfavorit Queer Fish öppnade ingenting. Jansson kom igenom fint till tredje ytter, men det syntes att hästen inte funkade fullt ut på den regntunga banan. Även för Jansson var det inte helt enkelt, som tog av sig körglasögonen under loppet.  Det blev en "krokig" väg fram till dödens, då han först försökte komma ned i andra par utvändigt kort efter avancemanget. Någon plats fanns inte och Jeppas Maxi fick fortsätta för att sedan landa utvändigt om ledande Rapide Le Tour. Travet stämde inte fullt ut någon gång under loppet, men hästen är väldigt förnuftig och det är imponerande att han travar hela vägen. Janssons körhänder var förstås också en bidragande orsak... Det här var en kross utan dess like och superlativen räcker inte till för att beskriva hästen. Han är en kanon!

I den femte avdelningen ledde favoriten Joy Ribb runt om. Vägen dit blev inte helt enkel då Nicklas Westerholm svarade med Bella Donna till en början. Öppningen kostade 13,5 första 500, men det blev rejält uppullat och man varvade på 17,2. Vi spikade Lischla Dunder som var spelad till tre procent när tipsen publicerades. Det "hetsades" mycket kring Lischla Dunder som steg till åtta procent innan spelstopp och även spelades ned på vinnarspelet till 80 för tian. Jimmy H Andersson körde fram till dödens i precis rätt skede och hon kämpade på bra i den positionen men galopperade kort före mål som förmodad fyra. Återigen vann en överstreckad, men det har skett tidigare och kommer att ske igen. Vi hävdar även i efterhand att 44 procent på Joy Ribb var för högt. Vi gratulerar dock Daniel Wäjersten som är en väldigt duktig lärling med framtiden för sig. Dessutom bra att "ha att göra med" i intervjuer. Vi gillar killen skarpt!

Reijo Liljendahl visade fortsatt strålande form på stallet då Caramella B.F. var överlägsen i ett väldigt konstigt lopp. Den norske gästen Seaborn Simona tog ledningen och sedan valde hästen själv att springa i den positionen. Ja, kusken Amanda Robertsen hade inte mycket att säga till om och hästen sprang i ett eget hårt tempo i ledningen. Det gynnade förstås hästarna längre bak. Men den enda som "kunde något" var just Caramella B.F. som vann med stor marginal. Seaborn Simona? Ja, hon blev stum till slut men höll ändå över förväntan.

Då vi inte hade något spel levande inför omgångens höjdpunkt Jämtlands Stora Pris så var det bara att luta sig tillbaka och njuta av ett riktigt topplopp. Uncle Peter höll upp ledningen för att sedan släppa till On Track Piraten. Öppningen på 09,2/500 är inget som sticker ut nuförtiden, men under de banförhållanden som rådde så var det klart snabbt. Adrian Kolgjini styrde sedan vaket fram till dödens med Mosaique Face. Hästen som kom från seger i Sweden Cup och som tränare Lutfi Kolgjini påstod sig hade varit en segerkandidat i Elitloppet... De som ändå inte var övertygade om den saken, blev nog det nu då Mosaique Face bara var bäst. Digital Ink funkade inte alls på banan, inte heller Nahar trots att det var "Nahar-väder". Kul för familjen Kolgjini och framförallt Adrian som vann direkt i sitt första stora lopp. Glädjen över mål gick inte att ta fel på och vi hoppas få uppleva samma glädje på onsdag då det är V86 på Solvalla och Kolgjinis jaktmarker Jägersro. Ha det gott tills dess!

/Kristofer, Gustaf och "Timo". 

Uppsnack V75 Boden 15 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75 - med Farnod och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 8 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-7 - med Axén och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Mantorp 1 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-5 med Axén och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor