ANNONS

Aktuellt:

  • Våra resultat talar för sig själv... Eller vad sägs om...?
  • Ny succé på V65 14 juli: nettovinst 71.397 kr!
  • Full pott på V86 i onsdags: nettovinst 38.525 kr!
  • Nettovinst på V86 under 2018: 236.671 kr! 
  • Nettovinst på V75 under 2017: 593.995 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2017: 691.350 kr!
  • Nettovinst på DD i V75-materialen 2014-2017: 47.793 kr!

Eftersnack V75 Skellefteå 7 oktober

Två system mäktade med sju rätt - vilket gav 20 miljoner. Vi var inte där och nosade utan får trösta oss med en tvilling till tio gånger pengarna och att vi har en ruggigt trevlig V64-omgång i Hamburg att se fram emot.

Omgångens bästa spik

Vi spikade T.Rex D.K. (V75-5) i ett lopp där tre hästar stack ut och vi ansåg att det var klar fördel T.Rex D.K. - även om från dödens. Det blev dödens på Angle Of Attack efter att ha travat i tredjespår genom förstasvängen. Något vidare tempo i spets var det inte tal om (16 på varvet) och över upploppet stack Angle Of Attack undan till enkel seger. T.Rex D.K. slutade tvåa, men kunde aldrig riktigt gå i närkamp och vi hade högre förväntningar på honom.

Omgångens näst bästa spik

Vi spikade Jaques Noir (V75-6) då väldigt mycket talade för spets och slut och det kändes uppgivet att försöka fälla den stora favoriten. Han tog ledningen - fick varva på 16,8 - men fick slita för havren över upploppet då Lukas Bris i rygg närmade sig. Till övriga var det gott om luft och Jaques Noir höll undan med en hals. Tvillingen med Lukas Bris spelade vi maxinsats med och den satt klockrent till oddset 10,52.

Omgångens största favorit

Var just Jaques Noir i sjätte avdelningen som vi spikade och vi skrev så här i slutsatsen: "Vann mycket enkelt från ledningen i god stil senast. Möter tuffare motstånd nu, men har visat att han hävdar sig väl på V75. Minus för hög galopprocent. Plus för fint facit med Ohlsson, även om kuskskiftet kontra senast ses som neutralt. Kan öppna snabbt och är klar spetsfavorit. Löper fint i front, men fungerar även med andra loppscenarion. Står bra inne i klassen och är härdad i tuffa gäng de senaste månaderna. Är med all rätt klar favorit och tillmäts högst segerchans i hela omgången. Spik!"

Största besvikelsen

Månprinsen A.M. blev visserligen tvåa, men det bet aldrig riktigt ute i spåren och han hotade aldrig på allvar vinnande Lome Brage. Lome Brage som tappade från rygg ledaren senast, hade betydligt bättre förutsättningar den här gången och vi ville inte döma ut honom på senaste insatsen - varför vi placerade honom i A. Lopp i kroppen och kort distans var de hetaste faktorerna. I V75-4 stod varken Flash Hammering eller Antonio Trot för några superinsatser, men vi vill inte såga för hårt då duon båda fick prova på dödspositionen under loppets gång och särskilt Flash Hammering fick en jobbig inledning. 

På kuskfronten

John Östman var en av de stora anledningarna att vi garderade Eva I.H. i V75-1. Hans kuskfacit inför lördagen löd: "John Östman har fem V75-segrar på 189 starter under 2010-talet (2,6 procent) - senaste segern togs 2013. Östman har endast en seger på sina 76 senaste uppsittningar (1,3 procent)." Med andra ord - ingen superstatistik på en favorit på V75. Eva I.H. orkade inte från dödens och istället vann jätteskrällen Loving You Deeply och henne trodde vi verkligen inte ett smack på. Stoet hade startat 33 gånger i lopp med mer än 20.000 kronor i förstapris utan att vinna, hon hade inte imponerat i de senaste starterna och kusken var/är orutinerad på V75. Nej, Loving You Deeply var för svår för oss och vi får knappt med henne om vi får lämna in i efterhand. John Östman skrällvann förresten i den fjärde avdelningen med El Muro B.R. och bättrade på sin kuskstatistik något - hatten av!

Snackisen

Inga riktiga "snackisar" den här omgången, men Skellefteå hade inget flyt med förutsättningarna den här V75-omgången. Regn hela veckan och regn även under lördagen, vilket resulterade i en blöt och hård bana. Hockeylaget Skellefteå AIK spelade match samtidigt som V75 och när Dagens Dubbel skulle starta så var det dags för landskamp mellan Sverige - Luxemberg... Bättre flyt kan man ha när man arrangerar V75 en gång om året.

Höll ögonen på!

Hagentoy gick i dödens på Klöver All Over i förhållandevis högt tempo - 500 meter travades efter 10,5 och 100 meter via 11,9. Klart snabbt om man jämför mellantiderna i övriga lopp. Hagentoy höll starkt från utvändigt om ledaren som fyra och vi håller ett öga på honom framöver. Vann gjorde Voulez Vous som blev serverad ett fint lopp från kön, men också vann väldigt enkelt.

I korthet

Assault (V75-2) spelade vi ensam A med och vi hade honom som tänkbar spik. Han vann hur enkelt som helst från ledningen och segermarginalen skrevs till fem längder. Så här skrev vi i slutsatsen: "Smögs med i sjätte invändigt i uttagningslopp till Kriteriet senast och gick fullt godkänt i skymundan - var ute på för djupt vatten (Very Kronos vann). Vann överlägset gången innan. Möter mycket enklare motstånd än senast. Kuskplus. Travsäker. Minus för att tränaren inte vunnit på V75 på länge. Kan lägga iväg fint första biten och är knapp favorit till att vara den slutlige ledaren i öppen spetsstrid. Blir mycket svårslagen från ledningen och har goda segermöjligheter även från andra positioner. Borde vara större favorit än vad som är fallet. Ensam A-häst."

Två "tokskrällar" gjorde V75 svårt för de flesta och det var bara två system som klarade sju rätt - vilket gav drygt 20 miljoner vardera. Det ena systemet kostade 180 kronor och det andra var ett andelssystem på tillsammans som kostade drygt 1400 kronor. Det måste kännas fint att vakna upp den här söndagen med ett sådant inslag i ryggen - vi andra får jaga degen i Hamburg. Snacka om svårpluggad omgång, men vi har lyckligtvis haft hela veckan på oss och ser klart. Mot sex rätt!

/Kristofer, Farnod, Gustaf, Daniel, Christer och Robin

Uppsnack V75 Färjestad 30 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Jesus och Farnod i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Boden 16 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Robin och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 9 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Jesus och Farnod i studion.
Se uppsnacket

Sidor