ANNONS

Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 sedan starten 2014: 1.051.900 kr!
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

Eftersnack V86 Lindesberg 2 juli

Vi inledde veckan med att framhålla vikten av ledningen i Lindesberg. Sex spetssegrar ifjol när V86 avgjordes där följdes förvisso "bara" upp av fyra i igår, men det är onekligen ett faktum att det är svårt att vinna via spåren i "Lindes".

Och så påminde V86 oss återigen om vilken potential det är på spelet då det blev sjusiffrig utdelning trots att insatsranksumma landade på humana 20.

Tyvärr åkte rullgardinen ner direkt för oss denna omgång då Send In The Clowns svek från ledningen. Svanstedt meddelade efteråt att ”hästen får godkänt, men inte mer”. Ett märkligt uttalande då hästen var sist i mål bland felfria... Långtifrån godkänt får han i alla fall i betyg av oss och Svanstedts stallform är värd att sätta ett frågetecken bakom. Vi trodde att den var på väg åt rätt håll, men alltjämt är det svårbedömt. Vinnaren Talk The Talk, som vi hade tippat fyra, fick ett vilsamt lopp och vann med tussarna oryckta.

I den andra avdelningen var vi starkt inne på att Great Society skulle leda runt om. Efter att ha sett samtliga hästens starter på andra sidan atlanten, kunde vi meddela att hästen var obesegrad från spets. Det är ändå alltid lite frågetecken när jänkarna gör debut på svensk mark, och vi valde att gardera. Vi hade vinnaren Paris Metro trea i rankingen och i loppanalysen kunde man läsa: ”Hon inte har fått till det på tävlingsovalen än, men ger ett härligt intryck och när polletten väl trillar ner lär vinsterna inte låta vänta på sig alltför länge.” Favoriten Ewald F.Boko testades utan framskor och galopperade i sista sväng. Vad vi tycker om utrustningsändringar på hårt betrodda hästar vet ni sedan tidigare…

Åttaprocentaren Paduca Dream vann väldigt bekvämt efter att Torbjörn Jansson resolut kört sig till spets. Här var vi med på noterna, och hade Jenny Nordenssons märr som tipsetta och en av omgångens bästa lågprocentare!

Favoriten Ramboldo Jet felade i början av upploppet i V86-3, men var då redan slagen av I Am Dynamite. Vinnaren, rankad trea hos oss, svarade för en stark insats med tredjespår hela sista varvet.

Bono Boko vann V86-4 efter att täthästarna kört i tufft tempo, men det som fastnade på näthinnan var Wish Me Luck Ås bromsning som "klar" på upploppet. En del av hennes personlighet eller en engångsföreteelse? Återstår att se, inget som vi kliver in på som betrodd i nästa start i alla fall...

Vi gillade det vi sett av Stelina och positiva rapporter från vår bloggare Kenneth Haugstad stärkte dessutom vår tro på henne. En bra vinnare i ett annars jämt och svårlöst lopp.

I Bergslagsloppet var favoriten Nahar bara dålig efter att ha serverats bra ryggresa. Istället kunde Mr Picolit länsa undan till enkel spetsviktoria på nytt banrekord. Och intrycket var bästa tänkbara!

I V86-avslutningen svarade vår ensamma A-häst och utgång på båda våra reducerade system Highspeed Call för en stark insats då han ledde loppet runt om trots 10,6 första varvet. Vi tar verkligen även med oss barfotadansande Curtsy Hanover som hamnade punschigt på det från start och backades sist invändigt. Hon gjorde sedan ett kanonlopp och hade vunnit om upploppet varit något längre. Hon måste bli svårslagen med samma balans i nästa start, men oddset lär samtidigt inte bli någon glädjehistoria med tanke på att vi knappast var ensamma om att se vad hon presterade... Därav ingen stalker, som hon annars varit given som.

Vi fick ingen utdelning på vårt arbete, men tre tipsettor och vinnarna rankade 4-3-1-3-3-1-3-1 i en omgång som gav sjusiffrigt var bra sett ur det perspektivet. Positivt också var att samtliga fyra hästar under rubriken ”omgångens mest överskattade” återigen blev utan seger (se nedan).

Omgångens mest överskattade

3 CONQUESTADOR B.R. (V86-1)
1 CUMMIN (V86-3)
1 BEAR GLIDE (V86-4)
4 STAR ADVISOR JOLI (V86-8)

Just nu ligger vi i med femmans växel inför lördagens V75:a, och har redan luskat fram en hel del matnyttigt. Nu jobbar vi in en jackpot även ikväll, så att vi kan få en dubbeljackpot på lördag! På återseende!

Kristofer, Gustaf och "Timo"
 

Uppsnack V75 Boden 15 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75 - med Farnod och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 8 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-7 - med Axén och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Mantorp 1 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-5 med Axén och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor