ANNONS

Aktuellt:

 • 10/10: Rak DD till fina oddset 14.56. Nettovinst: 6.780 kr!
 • 10/10: V4-vinst för tredje veckan i rad! Nettovinst: 14.685 kr!
 • 10/10: Lunchdubbeln satt till härliga oddset 54,34. Nettovinst: 5.134 kr!
 • 30/9: Dagens Dubbel satt för andra dagen i rad - ikväll till fina oddset 58,67. 5.257 kr nettovinst!
 • 26/9: Full pott på V4 - 4.538 kr nettovinst!
 • 9/9: SUPERSUCCÉ på V86! Spikarna Gardner Shaw (15%) och Global Agreement (31%) ordnade 204.067 kronor nettovinst på V86!
 • 22/8: Spikarna satt igen (sju raka!) och dessutom DD till 75 gånger pengarna med superdraget Everest Sisu! Totalnetto för tipsmaterialet: 61.910 kr
 • 21/8: Vi DOMINERADE på V65 på fredagslunchen! Totalnetto: fantastiska 64.035 kr!
 • 20/8: Superranking och stabila spikar gav V6-vinst samt DD till oddset 107,77. Totalnetto: 59.347 kr!
 • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
 • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Eftersnack V86 Solvalla/Åby 7 maj

”Snackisen” efter onsdagens V86-omgången blev Flemming Jensens sena balansändring på favoriten Ricardo Mols i V86-3. Kort före starten av loppet byttes barfota runt om ut mot skor runt om. Ett fenomen som är ett aber för oss spelare!

Visst borde Jensen ha kunnat tagit beslut om Ricardo Mols balans och meddelat spelarna det tidigare? Givetvis! Det handlar om ren nonchalans. Efter loppet har det på sociala medier diskuterats huruvida balansinformationen borde börja definitivanmälas vid en viss tidpunkt före spelstopp. Något som vi definitivt skriver under på. En timme före spelstopp är ett rimligt krav att ställa på tränarna att ha lämnat definitiv information om vilken balans hästarna kommer att tävla på. Har man exempelvis häst som deltar på V75 ska slutgiltig balans vara anmäld 13.30. Punkt slut. Vid osäkerhet om väderlek/bana får man anmäla med skor, svårare än så är det inte.

Tyvärr är det samma tränare - en liten klick - som om och om igen nonchalerar allt vad ansvar mot spelarkåren heter. Flemming Jensen tillhör den klicken. Och då handlar det inte bara om balansinformation, utan i än större utsträckning den information som Jensen förmedlar via diverse medier. Ofta är det rena parodin att läsa hur Flemming uttalar sig om samma häst i Aftonbladet, Expressen, Travronden, Vi Tippa med flera. Det är mer regel än undantag att helt olika versioner ges om hur hans hästar ska värderas. Det är länge sedan vi själva slutade bry oss ett skvatt om vad stod i intervjuer med den danske tränaren.

Nog om det. Vi hade en ”halvdan” omgång. Rankingarna var det inget fel på. De vinnande hästarna var rankade 1-2-4-2-2-4-1-4, totalt sett bättre än streckranken, men spikarna var katastrof. Redan nämnde Ricardo Mols blev som vi var inne på efter att ha pratat med Per K Eriksson släppt till ledningen av Royal Fighter och borde givetvis ha vunnit efter att ha varvat på 16,4. Nu var han näst sist i mål och att han tävlade med skor påverkade inte utgången på något sätt. Något stod helt enkelt inte rätt till, det kan vi konstatera.

Vårt andra singelstreck Wingait Ida var vi inte alls nöjda med Stefan Perssons styrning bakom. Istället för att välja den position som tvåan i mål Tip Esterel nu hamnade i (tredje ytter) blev det femte inner och långt fram till täten när luckan kom i sista sväng. Inte heller det hade dock någon som helst betydelse för våra plånböcker i efterhand. Den rätta udden saknades i Ida och i efterhand kan man lugnt konstatera att det var en dålig spelidé.

Solo Nolo inledde, men glänste inte på något sätt efter att ha serverats fin resa. Han borde ha vunnit enklare, men kommer säkert att vara bättre med loppet i kroppen när han dyker upp i klass I-final under Elitloppshelgen härnäst. Vid upploppets början hade vi gott hopp om att vår idé Prince Lurifax som såg kaxig ut i rygg skulle ta sig förbi, men han kom aldrig i farlig närhet. Av de elva senaste V86-omgångarna har förresten åtta favoriter vunnit den inledande avdelningen!

Costatantisoldi (V86-2) har vi jagat och den här gången var han riktigt bra och bara bäst i något enklare konkurrens än på sistone. Rankingettan Twigs Voici var trots galopp i starten tvåa i mål och visade fortsatt toppform.

Sedan Ricardo Mols dragit med sig Royal Fighter i nederlaget i tredje avdelningen öppnades dörren för övriga. Flemming Jensens andrahäst Wink Spot hade sedan tidigare två segrar och två andraplatser på fyra försök ihop med Johnny Takter. Den statistiken stärktes nu ytterligare till tre segrar och två andraplatser på fem försök tillsammans. Vass här var även Baretta Boko, numera stalker!

Fredericks Laukko "ramlade" undan från spets i V86-4, och var heller inte först i mål. Han fick segern sedan Kincannon Hanover blivit diskvalificerad för att ha gått över i passgång i slutfasen. Vi lade Fredericks Laukko två i ranken just på att det var ”spetsgaranti” och att det i ett skralt lopp fanns uppenbar ”risk” för att det skulle bli som det nu blev. Vi har inte varit särskilt begeistrad i femåringen tidigare och blev inte det nu heller. Definitivt "fällningsläge" om han kommer ut som betrodd även i nästa start. Uppmärksammas, på ett positivt sätt, ska Right Or Wrong göras här. Fyraåringen gav ett bra intryck som klart förbättrad och är värd att se upp med när han dyker upp i startlistan nästa gång.

Trots att tänkbara ”haren” New Moon Face galopperade bort sig tidigt i V86-5 blev det hård fart på loppet, vilket innebar att brakfavoriten Happy Days verkligen fick bekänna färg. Inte många hästar med sex starter på samvetet skulle ha pallat med den 07,9-öppning som han tvingades till för att ta sig till tät. Nu visade Michael Lönborgs häst återigen mycket bra kvalitéer när han ändå säkert höll undan. Ett jättelöfte!

Enda skrällen i omgången var treprocentaren och 32-oddsaren Twigs U.Canfly. Fjärderankad och rubricerad som ett av omgångens bästa spelfynd hos oss. Glädjande så klart att vi var med på noterna, och kul så här i efterhand också att vi redan för tre starter trodde att Eketorpets Tess som vann avdelningen efter skulle komma att gå väldigt bra i Peter Untersteiners regi. Vi spelade med henne som A-häst som femprocentare då, och följde upp med att spika henne på de mindre systemen igår. Efter två toppinsatser var hon nu favorit, och återigen strålande bra! Liksom Twigs U.Canfly har Eketorpets Tess härligt facit de gånger hon haft jänkarvagn bakom sig i karriären. Den senare har på fyra starter raden 1-2-1-1 med jänkarvagn bakom sig, medan Tess på tre starter har raden 3-1-1. Tillsammans alltså fem segrar på sju starter!

Gary Hoist avslutade genom att leda långloppet runt om och här har Ville Nisonen gjort ett mycket bra jobb som fått tillbaka hästen i så gott skick efter de diverse problem.

Sedan början på veckan är vi i full gång med att läsa på båda de V75-omgångar som väntar i helgen. På återseende 15.00 fredag då lördagsmaterialet publiceras!

Uppsnack V75 Örebro 24 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Gävle 17 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Hansson och Axén i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Åby 10 oktober

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Jonas Noreen och Daniel "Jesus" Karlsson i studion.
Se uppsnacket

Sidor