ANNONS

Aktuellt:

  • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
  • 23/7: Överlägsna spikar och en stabil ranking gav ett V64-netto på 10.714 kr!
  • 15/7: Stabila V86-spikar och högt rankade skrällar gav oss 85.317 kr nettovinst!
  • 26/6: Solvallas fredagsluncher gillas skarpt! Dagens netto? Fina 26.674 kr!
  • 14/6: V75-framgång! Nettovinst: 65.807 kr!
  • 12/6: Full pott på V64 med 23.260 kr nettovinst samt dagens dubbel till oddset 31,54 (+3.780 kr)
  • 11/6: Succé på DD! Förstarankade 21-oddsaren Taiga Woodland ordnade häftigt 97 gånger i DD-odds. Nettovinst: +9.323 kr. Tack för kaffet!
  • 8/6: V64-succé! Sex A-hästar vann ikväll! Nettovinst på tipsmaterialet: 32.701 kr!
  • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Eftersnack V86 Solvalla/Bergsåker 15 oktober

Gårdagens V86-omgång var fylld med storfavoriter som individuellt sett hade höga vinstchanser. Över åtta lopp brukar en del oförutsägbart hända, men tyvärr inte igår. Sju favoritsegrar och en andrahandare resulterade i skrattretande 470 kronor för full pott…

Omgången inleddes med en storfavorit från bricka tolv. Med tanke på den insats som Speed Delicious kom i ryggen med var det oundvikligt att ranka honom etta. Han hade dock agerat knepigt i ryggar och tagit sina fem senaste segrar från antingen spets eller dödens, så ett vältningsförsök var ändå på sin plats. ”Bergharns” fyraåring var dock huvudet högre än konkurrenterna och vann väldigt komfortabelt. Bakom tar vi med oss att Ultralum verkar ha blivit kvitt sina hovproblem. Fuxen var småseg hela vägen och såg ut att vara i kraftigt behov av en piprensare eller två, men han höll farten bra och närmade sig favoriten över upploppet.

Mellby Viking hade inför gårdagen vunnit 15 av 16 felfria lopp, och samtliga tre gånger som han återkommit efter liknande tävlingsuppehåll. På pappret talade i princip allt för seger och vi valde att lämna honom ensam på samtliga system. Kontio körde dock inte något av sina bättre lopp, och det i kombination med att ringrosten lyste igenom hos världsrekordtagaren (främsta anledningen) gjorde att han aldrig fick tag på ledande Linus Wibb. Ingen skugga över vinnaren, som också var det enda reella motbudet till Mellby Viking på förhand.

Pledge Allegiance var en av favoriterna som tidigt i veckan var ”given” att försöka fälla. Hon hade inför gårdagen galopperat i hälften av karriärens 26 starter, och även om hon skött sig i tre raka starter så hade hon inte behövts tryckas av från start i någon av dessa lopp. Loppet ändrade dock skepnad i och med tre invändiga strykningar och till slut fick vi ge oss vika - favoriten placerades ensam i A-gruppen och vann också som förväntat i skralt gäng. Bakom spurtade stallkamraten Dream In Euro positivt till andraplatsen och håller stark form.

Democrat hade inför gårdagen galopperat i fem av 15 senaste starterna från framspår bakom bilen. Med skor på hovarna var dock Per Lennartsson tydlig mot oss att galopprisken var liten, och då Democrat till skillnad mot flera andra med hög chans i omgången inte var "sönderspelad", höll vi honom som en (tredje) bra spik på de mindre systemen. Efter att Democrat hållit sig på benen var segern heller aldrig i fara.

Hulte Magnus är en härlig slugger som utvecklats fint under året. Han var favorit, men inte alls lika stor som vi ansåg att han skulle vara. De flesta spelarna ödslade streck i loppet, men vi tog ställning och utnämnde Hulte Magnus till omgångens bästa bank. Trots en vaken styrning av "Bosse" Eklöf bakom Remelden och faktumet att Hulte Magnus travade lite sämre än vanligt kunde sjuåringen kämpa sig förbi till vad som till slut blev en säker seger. Hulte Magnus travade 22,6 sista varvet och är på god väg att på allvar slå sig in i den yttersta kallblodseliten.

Vi fick ”feelingen” från vårt samtal med Björn Goop att spets runt om inte var det givna taktikvalet med New Generation i V86-6. Björn "valde" också vinnarhålet, vilket visade sig vara helt rätt då luckan kom över upploppet och New Generation kunde spurta till enkel seger. Det går att göra en lång lista med Björn Goops styrkor som kusk, men finishkörningen är nog ändå hans allra främsta egenskap. New Generation var vårt förstastreck på V86, men det var ointressant vid det här laget då värdet var 511 kronor och vi jagade sju rätt...

I första DD-avdelningen låg en stor majoritet av insatserna på Poker Kronos. Det "surrades" också från många håll och kanter om Tell Me No Lies, men efter att Håkan Skoglund meddelat oss att hans häst skulle gå med skor runt om var inte valet svårt att placera honom under "omgångens mest överstreckade". Inför gårdagen var Tell Me No Lies segerlös på 17 försök med dojjor på sig i sulkylopp... Draget i loppet hittades istället i spetsfavoriten Mellby Toker. En frontrunner som var segerlös från andra positioner än ledningen sedan 2012. Vi lade in honom under rubriken ”omgångens bästa lågprocentare”, spikade honom på "dubbeln" och spelade rak tvilling med honom mot favoriten till maxinsats! Poker Kronos hade en sämre dag och såg seg ut mest hela vägen, men kämpade sig fram till dött lopp mot vårt speldrag. Raka tvillingen betalade 6,47 i odds och innebar att vi plussade på tvillingnettosaldot ytterligare till att nu vara uppe i 9.325 kronor sedan starten i mars! Som vi sagt tidigare, missa inte att följa våra tvillingtips slaviskt, det lönar sig!

I V86-epilogen hade vi som ”mest troligt scenario” att favoriten Quality Questioned skulle komma till ledningen och därmed gick det inte att frångå att han hade i särklass högst segerchans i loppet. Då vi spelade med skräll i första avdelningen lade vi hälften (300 kronor) av vår DD-insats på favoriten i andra avdelningen. Efter att de två mest startsnabba i fältet galopperat bort sig direkt kunde Quality Questioned glida till ledningen bekvämt och i det läget var loppet i princip redan över. Storfavoriten vann också ohotat, ”dubbeln” satt och vi ligger nu 9.191 kronor plus på spelformen sedan starten. Ett resultat vi är nöjda med.

V86-omgången lägger vi snabbt till handlingarna. Istället glädjs vi åt vinsterna på DD och tvilling. Och inget ont som inte för något gott med sig. I och med att pengarna från båda lägsta vinstpoolerna frystes inne har vi nu en ännu större jackpot att se fram emot kommande onsdag! Startlistorna dit är släppta och det bådar gott både sport- och spelmässigt. På den sportsliga fronten ser vi fram emot att få se Daniel Redén flygmaskin Delicious U.S. göra comeback mot jämnåriga ston, och på det spelmässiga planet ser loppen betydligt mer öppna ut än igår.

Först upp är dock V75 i Örebro, där vi redan nu kan avslöja att vi har en spelvärd spik som vi tror stenhårt på! Materialet släpps som vanligt 15.00 imorgon. Vi ses då!

Gustaf, Kristofer, ”Timo” och Farnod.

Sidor