Aktuellt:

  • 8/11: Rak DD till 45 gånger pengarna på Jägersro!
  • 25/8: MEGASUCCÉ! på V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

Eftersnack V86 Solvalla/Bergsåker 2 april

Vi såg igår ett typexempel på varför vi inte ändrar systemen på grund av värmningsrapporter. Från att ha varit en motiverad storfavorit som de flesta tänkt spika förvandlades Pedro Bi plötsligt till en häst som ”alla” skulle fälla.

Av dem som ännu inte lämnat in sina system och hörde snacket om Pedro Bi i ATG live/tv-sändningen var det nog inte många som behöll spik på honom - om nu tanken var den från början. Det krävs en hel del självförtroende för att klara av att stå emot den ”hets” som det blir på favoriter som värmer dåligt i sådana här fall. När ”experterna” i tv-studion mer eller mindre mellan raderna står och säger att du är dum i huvudet om du spikar favoriten med tanke på hur den har värmt. Ja, då är det sannerligen inte lätt att undvika att dras med i bruset.

Vi har gjort misstaget många gånger själva och kan ödmjukt säga att det fortfarande händer att vi inte står helt opåverkade av ”surret” - trots att vi i teorin vet att det är HELT GALET att påverkas. Att ändra ett system som det kanske slipats på hela veckan på grund av en negativt rapporterad värmning innebär att du överdriver värmningarnas betydelse. Eller, om ni så vill, undervärderar tränarnas kompetens till att justera balansen/utrustningen till loppet så att det är ”en annan häst” som visar upp sig där. Just det senare var vad som skedde med Pedro Bi igår. Ulf Ohlsson meddelade Reijo Liljendahl att han inte var helt nöjd med hur hästen kändes i värmningen, varpå korrigeringar gjordes som innebar att Ulf Ohlsson gav tummen upp i provstarten - hästen såg då ut som vanligt.

”Värmningshetsen” gjorde att Pedro Bis vinnarodds blev 1,95 mot 1,30-1,40 annars och på V86 dök han snabbt från över 70 till 60 procent. Den ”dåliga” värmningen ökade alltså spelvärdet.

Nog om värmningsprat. Vi inledde med att spika Monster Drive och där gick allt enligt planerna. Tidig ledning och enkelt undan utan att Ulf Ohlsson behövde vara på honom. Även om segern inte sade någonting alls egentligen var intrycket ”det rätta” och Monster Drive kommer nog precis som fjol hävda sig fint mot eliten även i år.

Imponerad. Något annat går inte att bli av Absolut Newport. Precis som vi var inne på i loppanalysen blev det en riktigt stygg inledningen med Risto i vagnen och det sjuåriga stoet var egentligen aldrig aktuell. Fram till på upploppet vill säga - hon visade då en inställning som får oss att höja på hatten minst fem gånger! Den här damen hör hemma i stoeliten! Vi noterade också att 56-oddsaren The Editor här svarade för en mycket bra insats som tvåa. Detta med helstängt huvudlag för första gången på åtminstone flera år, vilket Raoul Engblom gav värdefull information om i intervjudelen.

Vi sänkte Ritmo di Poggio i ranken i ”senaste nytt” då det framkom att han skulle gå med skor runt om för första gången någonsin i Sverige. Med facit i hand var det fel, men visst borde Above All Ås ha avgjort på upploppet!? ”Skallen” på honom var inte rolig att se…

Pedro Bi har vi redan berört, men vårt drag och ”stalker” i loppet Sally Hill måste också nämnas. Vilken spurt hon svarade för! Om inte Ulf Eriksson klivit ut i tredjespår och hindrat henne med iskalle Västerbo Paymyday (som verkar ha sett sina bättre dagar) hade det åtminstone blivit hårt in på linjen. Det var premiär för kombinationen barfota - jänkarvagn för Sally och sannerligen verkar det vara ett väl fungerade koncept!

Narold Vox mötte ett gäng som han normalt slår alla dagar i veckan och enda frågetecknet på förhand var egentligen hur han skulle hantera innerspåret. Med halvstängt huvudlag för första gången öppnade han förbättrat och med en Ulf Ohlsson i högform (fem segrar under tävlingsdagen!) satt han tidigt i ledningen för att vinna ohotat.

”Tarzan” meddelade toppinfo på Bear With Me i ”senaste nytt” och hon var också oerhört bra - bättre än någonsin vågar vi påstå! Hon har inte vunnit många lopp i sitt liv och det kändes snöpligt att hon inte fick sig en ”etta” i protokollet på den här prestationen. Odd Fellow vann nu istället och var betydligt bättre på optimal balans nu än senast då han tvingades tävla med skor.

Vår stora spelidé i omgången var Rondine d’Amore som vi spikade, men allt blev fel för. Det krånglade från start till mål, men avslutningen via 1.11,5 sista 700 gick inte av för hackor. Revansch kommer snart! Enda skrällen i omgången kom i detta lopp i form av Västerbomagnifique och henne hade vi lågt rankad, vilket vi så klart inte är nöjda med. Att vi inte är med och hugger när utdelningen stannar på fyrsiffrigt är inget vi bryr oss om - vi siktar högre än så - men på skrällarna ska vi däremot vara med på noterna!

Snygge Ruhuna Tea avrundade V86-spelet och här finns potential!

Jackpot nästa vecka, och vi har redan börjat läsa på!

Uppsnack V75 Solvalla 26 november

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Tim och Rasmus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Jägersro 19 november

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Jesus och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Eskilstuna 12 november

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Hansson och Noreen i studion.
Se uppsnacket

Sidor