Aktuellt:

  • Nytt år - nya möjligheter!
  • Toppvinster 2022: 25/8 V64 Åby! +795.428 kr på stora jokern!
  • 12/10: Storvinst igen! +261.878 kr på V86-materialet!
  • Nettovinst på V75 2014-2022: 738.015 kr! 

Eftersnack V86 Solvalla/Bergsåker 21 maj

Amaru Boko gjorde ingen besviken i inledningen och han infriade förväntningarna som omgångens största favorit. Överlag ingen lyckad omgång för oss, men vi tar med oss en stalker framöver.

Vi inledde med att spika Amaru Boko och där gick allt enligt planerna. Efter att ha kört sig till ledningen och varvat på 13,4 vann han pliktskyldigt utan att Bergh behövde vara på honom. Det ska bli intressant att se hur Bergh lägger upp matchningen framöver. Vi blev nämligen lite förbrydda då Sweden Cup kändes som det givna valet denna vecka. Bakom är endast rejäle Ariel Boko värd att nämna. Det var gott om luft till övriga konkurrenter och det är härligt att se hur hon växer med uppgifterna. 

Det blev skrik på Wannacmyguns som till slut landade på höga 23 procent (22 för tio på vinnarspelet). Det spekulerades på flera håll om att han skulle leda loppet från start till mål, med motiveringen "osynad startsnabbhet". Vi valde att titta på hästens starter i USA istället för att spekulera. Som vi skrev i spetsanalysen så hade Wannacmyguns haft innerspår fyra gånger ifjol och var aldrig i närheten av att kunna hålla upp ledningen. Nu blev det istället vårt "mest troligt scenario" med Cobol Queen som släppte ledningen till Ybanos. Vi hade även en fin, rak tvilling med dessa som såg mycket lovande ut. Ybanos gjorde ett godkänt lopp men stumnade sista biten efter att ha varvat på 09,8. Vinnaren, Captivating Ås, såg aldrig aktuell ut någon gång egentligen men vann för att hon höll farten bäst. Visst förväntade vi oss en en förbättrad insats då hon senast gick med skor runt om på en opassande bana men att hon skulle vinna på 10,7 från dödens fanns inte på kartan. Vi gillar inte att betala för hästar som "aldrig" vinner och hade henne en bit ner i rankingen. 

Bakom tar vi med oss nämnda Wannacmyguns (numera stalker) som vi har varit på flera gånger, men som ikväll inte hade någon tilltalande uppgift. Han har fortfarande sin första årseger till godo men intrycket över upploppet var läckert och han sitter där inom kort. 

V86-3 var ett oerhört märkligt lopp som både vi och Jimmy H Andersson helst vill glömma. Rico Follo tappade lite i startsnabbhet med kuskbytet och då ekipagen innanför öppnade snabbt blev det minst sagt en strulig resa. En liten känga till oss som valde att spika trots kuskminuset men vi var helt inne på att Rico Follo var huvudet högre och hade en helt annan hårdhet än kvällens konkurrenter. Vann loppet, det gjorde Fredrik Laday och det var verkligen "sesam, öppna dig" på upploppet då han från tredjepar invändigt kunde köra rakt fram till seger, tack vare att ledaren inte kunde hålla rakt spår. 

Örjan Kihlström serverade Sugar Neo ett fint lopp som tackade genom att spurta till säker seger. Vi rankade upp Bella Toscana litegrann då hon har svarat för starka prestationer på slutet och trots bricka tolv på 1640 så kändes en procent galet. Daniel Olsson gav henne en invändig smörresa och visst borde hon ha avgjort på upploppet? Fortuna Sund spurtade godkänt bakom till en fjärdeplats men det vill sig inte för Peter G Norman som, trots 48 försök, alltjämnt väntar på årets första kuskseger.

I kallblodsloppet var Krusen svaret. Han är väldigt lätt att ta till sig. Han får ofta tunga lopp men han bara maler på i spåren. Vi var helt säkra på att smygkörde Farmbaron skulle vinna när luckan kom men Krusen är inte lätt att ta sig förbi.

Vi är barnsligt förtjusta i Sloppy Joe. Det ser ut som att han joggar när han tar sig fram i sin lufsiga stil men det biter riktigt bra. Vi hade ett långt snack med Peter G Norman och det lät minst sagt påställt. Läste man den intervjun var det svårt att inte "haja till". Motbudet, Ready Ribb, fortsätter att bete sig knepigt och här har Reijo någonting att klura på. För fart finns det gott om!

V86-7 var på förhand ett vidöppet och spelvänligt lopp. Vi vred och vände på startlistan men känslan bestod att loppet var oehört jämnt och för oss var det givet att ha alla hästarna inom ramen. Vann gjorde Provence Gel som tävlade barfota runt om. Hon har nu gått med den balansen fyra gånger med två vinster och två tredjeplatser som resultat. 

Vår A-grupp i V86-avslutningen kändes mycket stark på förhand men Berkut Boko galopperade innan startbilen släppte och Elit Sund öppnade något sämre än tidigare, blev hängades och backades sist. Broslätts Rapide tog inte heller fram den startsnabbheten vi tidigare har sett, och det blev dödens istället för ledningen vilket också blev avgörande för hans del. Ingen skugga över Yes We Can som verklingen har toppform! Det kunde man se redan i starten innan när han svarade för en rejäl insats från utvändigt ledaren. En position som han vanligtvis inte trivs alls i. Vi valde att endast ranka honom femma med motiveringen att det var stor risk för att han skulle få göra grovjobbet på slutrundan. Värt att notera är att trots fina sommarbanor blev det endast två spetssegrar i omgången, Amaru Boko och Sloppy Joe.

Vi har en underbar helg framför oss med fantastisk travsport och dubbla V75:or. Det här en härlig period för travälskare!

Må Väl!

Uppsnack V75 Östersund 21 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-3 - med Jesus och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Kalmar 14 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-6 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Färjestad 7 januari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-1 - med Hansson och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor