Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.120.789 kr! 
  • 17/6: Ny fullträff på V4! Nettovinst: 5.471 kr!
  • 14/6: Full pott på V64! Nettovinst: 15.819 kr!
  • 12/6: Ny rak DD! Upstate Face med V75-spiken Vernissage Grif gav 11,41 på dagens dubbel!
  • 23/5: En galopp på spiken fällde oss i sista avdelningen på GS75. Ingen hade sju rätt så vi fick 35.792 kr i tröstnetto!
  • 21/5: Fin ranking gav +24.453 kr. netto på V64!
  • 14/5: Ny fullträff på V64! Nettovinst: 15.545 kr!

Eftersnack V86 Solvalla/Bergsåker 30 juli

V86 var igår tillbaka från sin "roadtrip" runt om i landet och tävlingarna kördes som vanligt på Solvalla igen. Precis som i våras, så delades omgången upp till Xpress och denna vecka var det Bergsåker som stod för värd för den andra banan. Rätt eller fel upplägg med Xpress? Det är inte vår sak att avgöra. Vi analyserar loppen om de så körs på månen och det brukar gå ganska bra...

...Dessvärre fick vi respass på de flesta system redan i den första avdelningen. Spetsanalysen var inte svår att räkna ut och den satt klockrent med Mermaid Ås i ledningen och Kiss Me Kemp. Vi lirade med Ariel Boko som ensam A-häst och spik på alla system förutom det stora reducerade. Det blev dödens för Ariel Boko precis som vi hade hoppats och trott, men dessvärre kunde hon inte stå emot Västerbo Collect som tassade med i rygg. Insatsen var bra, men det räckte inte till seger.

I den andra avdelningen stod det mellan våra B-hästar Tiberius F. och Ivar Sånna över upploppet, där segern gick till andrarankade Ivar Sånna. Travet är inte klockrent på fyraåringen och det var nära galopp över upploppet. Skickligt av båda häst och kusk att hålla sig till rätt gångart och det här var en bra vinnare. 11,5 över full väg är starka papper även om tider är av mindre betydelse numera. Härnäst väntar derbykval...

Den tredje avdelningen var vidöppen på förhand och vi tyckte inte det skiljde speciellt mellan hästarna, vilket gjorde att vi valde att plocka med samtliga hästar på ramen. Manne S.E. lirade vi singel-A med på ledningen, då vi ansåg vinstchansen som hög i den positionen. Ledningen blev det, men sedan galopperade han oannonserat 1300 meter från mål. Barfota runt om för första gången kanske var boven i det här dramat. Istället blev det gratisledning för Tellmeabout Larry som satt i rygg och han höll hela vägen hem.

Kul för Håkan Skoglund som tog en dubbel på V86. I Avdelning fem rattade han in vår ensamma A-häst Tell Me No Lies som vi ansåg det fanns ett högt värde i till åtta procent. Markus Pihlström lovade nästan seger med storfavoriten O.P.'s Flirt och påstod att han "skulle få skämmas" om han inte vann detta. Du behöver inte skämmas Markus, hästen gjorde en stark insats från dödens och härnäst väntar Ahlsell Legends med Stig H Johansson i sulkyn. Då åker alla skorna av...

Däremellan hade Diamond River och Björn Goop kört sig till ledningen och spårade sedan varje meter av loppet. "Kontrollerat vansinne" har tränaren Ola "Muggen" Samuelsson beskrivit hästen tidigare och det verkar finnas mycket i den här treåringens kropp. Fortsättning lär följa...

Vid det här läget var vi alltjämt "levande" på vårt stora reducerade, men då vi offrat en del poäng i början av omgången så satt vi tunt kvar. Då gäller det verkligen att rankingen är stark. Al Dente garderade vi, men då förutsättningarna var som de var så krävdes det favoritseger för att vi skulle vara kvar. Favoriten levererade från ledningen, men Västerbo Eclair tog på favoriten upploppet ned och mållinjen kom lägligt. Det här var nionde segern i rad. Blir det en tionde?

Tipsettan Prince Di Poggio ledde sedan runt om i den sjunde avdelningen. Ingen rolig vinnare sett till procenten och vi hade "gärna" haft någon annan etta. Men mycket talade för att Tomas Pettersson skulle leda runt om och det här var en stark favorit. Allt gick enligt ritningarna och vi hade chans på åtta rätt.

Ingen superutdelning hade vi att vänta direkt, även om 23.231 kronor förstås är mycket pengar. Vi satt med spik på Jumble Ås som hade haft innerspår fem gånger tidigare och lyckats hålla upp ledningen fyra gånger av dessa. Med Uhrberg i sulkyn så var vi inne på att den statistiken skulle bättras på ytterligare och sedan leda runt om. Spets tog han inte och i "hålet" blev han kvar tills det var försent. Det var till synes gott om krafter kvar vid den korta upploppsgaloppen som gjorde att ekipaget blev diskvalificerat. Trist att spricka i sista förstås, men ännu tråkigare att vi hade fel i analysen. Det grämer oss mer!

Jobbet till V75 på Rättvik är i full fart och som det ser ut har vi redan hittat en riktigt stark spik. Fullständigt tipsmaterial finner ni på sidan som vanligt kl. 15.00 på fredag.

Må gott tills dess!

Kristofer, Gustaf och "Timo".

Uppsnack V75 Boden 19 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Axén och Tim i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Östersund 12 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Axén och Noreen i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Mantorp 5 juni

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Axén och Hansson i studion.
Se uppsnacket

Sidor