Aktuellt:

  • 21/5: Topprank gav sju rätt och 78.837 kronor netto! Dessutom 18.304 kronor nettovinst på dagens dubbel med skyhöga oddset 94,52!
  • 20/5: Dagens Dubbel till 37 ggr. Precis vad doktorn beställde en fredagskväll! 
  • 8/5: Tvillingen Stommens Erik - Ekas Zalming gav oss otroliga 27 gånger pengarna!
  • 1/5: Att börja dagen med en tvilling till 12 gånger pengarna är bra för magen!
  • 3/5: Rak DD till 11,87 - tack för kaffet!
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

Stor jackpot på Top7!

Det är fin jackpot på Top7 denna vecka och eftersom återbetalningen av allt att döma kommer överstiga omsättningen så är det spelläge. Vi bjuder på Tim Schlaucher Essers Top 7-analys!

Som vi läser loppet är det hög chans att Daniel Wäjersten antingen spetsar av egen kraft eller blir släppt till ledningen med 4 Rome Pays Off. Hästen har inte öppnat särskilt fort i sina två hittills starter för Daniel, men vi pratade med honom under torsdagen och då var han inne på att hingsten kan lägga iväg rejält vid laddning. Han har också öppnat bra i tidigare regi och solklara huvudscenariot är att man blir loppets anförare. Hingsten har bara tävlat i spets två gånger i Sverige, vilket resulterat i seger och knapp andraplats bakom Sister Sledge. Vi är inne på att femåringen blir en riktigt tuff nöt att knäcka från täten och särskilt då Daniel växlar upp igen till halvstängt eller eventuellt helstängt huvudlag. Värdet i loppet ligger på Rome Pays Off och vi spikar honom som vinnare på Top 7.

1 Hector Sisu har god chans att spetsa initialt och få rygg ledaren på Rome Pays Off. Väl därifrån ska Petri Salmelas häst ses med fina möjligheter att hänga med till en framskjuten placering. Hector Sisu är jämn och stabil i prestationerna och har hårdhet från att ha tävlat i tuffa sällskap under tre- och fyraåringssäsongen. Även om han sällan vinner lopp så är han ofta med där framme. Med sin platsprocent på 63 är det bara favoritduon Rome Pays Off och Mister Hercules som varit på pallen oftare. Han har dessutom visat fin form på slutet som tvåa bakom Swagger i senaste starten och nu blir det barfota runt om för första gången i år. Som lågt betrodd är han en intressant tvåa/trea i loppet.

Favoriten 10 Mister Hercules är väldigt hårt betrodd på V75 och lär bli favorittippad även på Top 7. Han höjde sig ett hack mot slutet av fjolåret med flera femstjärniga prestationer och var klart förbättrad med lopp i kroppen sist då han kördes till ledningen på första långsidan, tvingades till tufft tempo och ändå gick undan till en helt överlägsen seger på 11,6/2140. Han är utan tvekan snäppet bättre i ledningen där han är obesegrad efter nio försök och det är noterbart att han bara har 3/15 från övriga positioner. Vi är inne på att Örjan synar dödens med honom tidigt i loppet och väl därifrån skulle det överraska ifall han inte är bland de tre. Vi tycker dock att han är väl hårt betrodd att vinna loppet och spelvärdet är bäst på att han blir tvåa eller trea i loppet.

På placeringarna 4-7 är 9 Kurri Jari Boko given att betala för. Vi håller honom som tredje bästa hästen i fältet, men han fick ett väldigt tufft lopp i Finland sist och riskerar att bli positionsförlorare den här gången. 6 Maesteraemon har inte vunnit på 18 starter i Sverige, men har visat klar bättring i årets två starter. Han spurtade riktigt fint som tvåa bakom Mister Hercules i senaste starten och har goda möjligheter att ta en fin placering på nytt. Är dock beroende av rätt ryggar då han ska ha ett lopp på rulle och en placering mellan 4 och 7 är allra mest troligt. 2 Dollar Doc återkommer efter en träningsperiod, men är väl förberedd och bör få ett vettigt slagläge från spår två. Spurtar ofta bra och tippas också på placeringarna bakom pallen. Av övriga är 8 G.K.Justus trolig som femma, sexa, sjua. Han har högst platsprocent av kvarvarande hästar i loppet och levererar så gott som alltid fina avslutningar.

LILLA SYSTEMET (192 kr)

1:a
4 Rome Pays Off

2-3:a utan inbördes ordning
1 Hector Sisu
10 Mister Hercules

4-7:a utan inbördes ordning
9 Kurri Jari Boko
6 Masteraemon
2 Dollar Doc
8 G.K.Justus

192 kr

STORA SYSTEMET (960 kr - lämnas in på två kuponger)

Kupong 1:

1:a
4 Rome Pays Off

2:a
1 Hector Sisu

3-7:a
10 Mister Hercules
9 Kurri Jari Boko
6 Masteraemon
2 Dollar Doc
8 G.K.Justus
480kr

Kupong 2:
1:a
4 Rome Pays Off

2:a
10 Mister Hercules

3-7:a
1 Hector Sisu
9 Kurri Jari Boko
6 Masteraemon
2 Dollar Doc
8 G.K.Justus

480 kr

Uppsnack V75 Gävle 21 maj

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-2 - med Rasmus och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Umåker 14 maj

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-4 - med Tim och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Uppsnack V75 Åby 7 maj

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-1 - med Hansson och Tim i studion.
Se uppsnacket

Sidor