ANNONS

Aktuellt:

  • NY V75-SUCCÉ! Fantastiska 549.236 kr i nettovinst 2 februari!
  • Sedan starten 2014 ligger vi 1.012.291 kr plus på V75-systemen!
  • Återigen framgång på V64! Nettovinst 11/2: 16.490 kr
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

Eftersnack V75 Kalmar 27 januari

Vi kan inte gnälla på bästa spikens insats som tvåa, men dessvärre blev det förlust mot en smygkörd. Det är dock inget att gräva ned sig för då utdelningen stannade på drygt tre lax och vi har istället jackpot att se fram emot nästa lördag då det är V75 på Åby.

Omgångens bästa spik

Staro Ivy League spikades i V75-6, men det löste sig inte riktigt för honom från sitt bakspår. Han hamnade i åttonde (!) utvändigt från spår elva och det var inte riktigt vad vi hade räknat med. Visserligen kom Staro Ivy League rätt så fint fram under slutrundan då han fick trava som andrahäst i tredjespår, men Hank Von Håleryd var ingen vidare draghjälp på sista bortre långsidan och Peter Ingves fick till slut kasta loss i fjärdespår. Insatsen var stark via 11,5 sista 1000, men dessvärre räckte det bara till andrapriset sedan Legoholm Zon fick perfekt lucka från rygg ledaren och spurtvann. Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med vår spiks prestation då han var tapper, men vi är såklart inte nöjda med resultatet.

Omgångens näst bästa spik

Vi spikade även 88-procentaren Västerboonthenews som återigen stod för en mycket passande uppgift och det såg inte direkt sämre ut efter strykningen av Quick Fix. Men det var inte helt utan dramatik som han kunde vinna. Sin vana trogen tog Västerboonthenews hand om ledningen, men redan efter drygt 500 meter så kuppade sig B.B.B.Sugarlight sig till ledningen och det var en mycket snygg manöver av Kevin Oscarsson. Johnny Takter körde i 16-tempo i 400 meter kort efter start, vilket Kevin utnyttjade då han kom med betydligt högre fart och övertog. Under slutrundan blev det dock en rejäl temposkärpning och Västerboonthenews såg knackig ut i travet i det läget. Han kunde ändå plocka ned B.B.S.Sugarlight över upploppet och travade sista 1000 via 09,3.

Omgångens största favorit

Västerboonthenews var såklart omgångens största favorit med sina 89 procent. Det var bra gjort av favoriten att lösa uppgiften, när loppet blev som det blev och särskilt när travet inte stämde helt hundra. Vi tar dock med oss det Intrycket som inte var helt klockrent, men då gäller det att motståndet är lite tuffare än vad det var igår. Tränare Lars Brindeborg var inte heller helt nöjd med hur sin häst såg ut, men spekulerade i att det kan ha varit banan som inte passade hästen.

Statistikvinnaren

Minnestads Ecuador i V75-5 är det närmaste vi kommer som passar in under den här rubriken. Mantorps-hästen stod perfekt inne i loppet, med endast 5.000 kronor upp till gränsen och hade på det tjänat mest pengar i loppet. Han hade dessutom tagit samtliga fem segrar från ledningen och var obesegrad i positionen. Den statistiken höll i sig ytterligare när Minnestads Ecuador kom till spets från sitt sjundespår och han har nu 6/6 i spets. I samma lopp noterar vi att Sir Q.C. gick i jänkarvagn för första gången - gick ett helt okej slutvarv i tredjespår som femma. Fairplay Pellini var tapper efter att ha gått första i tredjespår under slutrundan och endast var en hals bakom vinnaren.

Största besvikelsen

Största besvikelsen för vår del var att Uddens Intro inte fick vinna efter sin fina insats. Vi hade åttaåringen som speldrag i V75-2 till låg procent och även om den steg något under lördagen, så var 4,6 procent som han stannade på fortsatt väldigt spelvärt. Vi fick även in info till "senaste nytt" att han skulle gå i jänkarvagn för första gången, vilket stärkte vår idé kraftigt. Uddens Intro fick gå i tredje/fjärdespår sista 900 meterna och var verkligen tapper, men fick se sig passerad av favoriten Wingait Erik sista biten. Wingait Erik fick ett betydligt bättre lopp i andra utvändigt där han satt kvar och fick lucka över upploppet. Ruggigt surt!

Höll ögonen på!

Erik Sting stod för en fin insats i V75-6 då han från dödens plockade ned ledande Global Science och höll även undan för övriga - även om det var ett lopp där hälften galopperade bort sig. Ulf Ohlsson satt som en tennsoldat i sistasväng och det såg verkligen "klart" ut i det läget. Bakom vinnaren avslutade Twigs Briard fint till andraplatsen och vi tar med oss honom framöver om han har en vettig uppgift. Hästen har alltid visat kapacitet, men det blev ingen riktig utväxling i Johan Untersteiners regi. Han har nu gjort två starter för Peter Jensen där han vann i debuten och nu var tvåa igår på V75. Det kan vara läge att lira framöver!

Fin avslutning även av Trinity Lux som travade 09 sista 400 med full fart över mål som trea i V75-1. Intrycket hälsade form och han är värd att hålla ögonen på framöver. Vi hade Master Crowe som spetsfavorit, men han var oväntat chanslös att hålla ut Augustus F. som enkelt tog sig förbi och frontade. Peter Ingves satt i rygg hela loppet och fick aldrig chansen innan han galopperade över upploppet som fastlåst. Stark insats av Jairo som vann loppet från dödens.

I korthet

I fjärde avdelningen blev det favoritseger, vilket var en av anledningarna till att utdelningen stannade på låga 3.231 kronor. Vi skrev så här om vinnande Prima Italia i slutsatsen: "Ledde klungan bakom undflyende Enjoy The Life senast och gick ett fullgott slutvarv, men hann inte ikapp vinnaren. Vann överlägset i skön stil i debuten för Veijo Heiskanen näst senast. Har varit struken för förkylning efter senast och inte startat på 1,5 månad, men är väl förberedd enligt Veijo. Kan trampa iväg fint ur volten och är klar favorit till att vara ledaren. Har fullgott facit i front. Är inte helt stabil, men har skött sig bra i nuvarande regi. Ska vara favorit och är gjuten i A-gruppen."

Vi laddar om bössan för V75 på Bollnäs idag där vi har två spelvärda spikar och självklart håller vi även ögonen på Vincennes tävlingar där delar av redaktionen är på plats. Hoppas ni hänger med oss den här Prix d'Amerique-söndagen!

/Kristofer, Farnod, Gustaf, Daniel, Christer och Robin

Uppsnack V75 Axevalla 16 februari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-5 - med Farnod och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor