ANNONS

Aktuellt:

  • Våra resultat talar för sig själv... Eller vad sägs om...?
  • Nettovinst på V86 under 2018: 244.375 kr! 
  • Nettovinst på V75 under 2017: 593.995 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2017: 691.350 kr!
  • Nettovinst på DD i V75-materialen 2014-2017: 47.793 kr!

Kristofer Axén

Nästa spel:
Här kommer en liten godispåse med spel till Elitloppshelgen - utspritt på alla tre dagarna.

Jag börjar lite lagom på fredagen med att spela plats på 3 Ilona Håleryd (lopp 5) som det låter bra på från "PU". På lördagen chansar jag med ett vinnarspel på 2 Cool Keeper (lopp 1) i det första Sweden Cup-heatet. Jag trodde hästen var "slut", men insatsen näst senast var riktigt frän och han är som bekant snabb ut. Anledningen att hästen haft en lång period av dåliga resultat är för att han haft problem med blindtarmen, vilket tog tid att hitta och en förklaring jag köper. Läste att Leif Witasp vill köra i spets och då lirar jag!

I Harper Hannovers lopp spelar jag plats på en riktig rysare i 1 One Memphis (lopp 12). Hästen är spelad på drygt 0,5 procent och det är ungefär den vinstchans jag bedömer att han har. Jag tror med andra ord inte ett smack på att han vinner. MEN däremot tror jag han kan skrälla på plats-liret. Han får gå på innerspår hela vägen och dessa långlopp brukar bli riviga samt att det blir en del galopper under vägen. Han gick ju bra i Orebro Intn'l som fyra och har fascinerande många andraplatser och tredjeplatser. På 40 starter har han endast vunnit två gånger, men däremot varit tvåa elva gånger och trea åtta gånger (raden 40: 2-11-8) - vilket stärker tesen om att han är en bra medhängare. Vi lär få över tio gånger degen på det här platsspelet!

På söndagen lirar jag vinnare på 1 Star Advisor Joli (lopp 5) i Montéeliten. Han gick under sadel senast och vann hur enkelt som helst - som det såg ut så hade han kunnat hålla farten hela dagen om det hade behövts. Det var gott om krafter kvar över mål sade ryttaren Stina Swartling efter loppet och jag tror det här kommer bli en riktigt bra montéhäst.

Senaste spelet:
Jag spelade plats på 7 Alfie (lopp 7) på Romme i fredags. Spelet infriades inte.

Historik:
Beräknat på 100 kr per spel

Antal spel: 74
Vinster: 27
Förluster: 49
Balans: +4357 kr
ROI: 157.33 %
Medelodds: 4.87

 

Farnod Pirayehgar

Innan V75 på söndag körs Travronden Speedrace, som jag är väldigt inne på att Harry Haythrow vinner. I sitt heat möter han Wy Fi (som ska tävla i jänkarvagn) samt Howthehaloareyou (som segrat i Speedracet tidigare) men ingen av dessa tar en längd på Heders-Harry och eftersom HH bokstavligen inte galopperat i någon av sina hundra senaste starter så blir jag väldigt förvånad om han förlorar. 

I finalen kommer Harry Haythrow möta vinnarna av övriga två heat och mycket talar för att det blir Klöver All Over (förbättrad utan skor senast) samt M.T.Insider (med Adielsson i sulkyn för första gången). Eftersom Harry är med i första heatet får han spår invändigt om sina konkurrenter i finalen och det bör bli avgörande för resultatet. M.T.Insider är förvisso kusligt startsnabb (det såg vi så sent som i lördags) men att ta en hel längd på Harry blir ändå tufft och det är inte heller givet att kuskbytet är ett plus för startsnabbheten - till exempel fick Jorma Kontio inte lika bra snurr på M.T.Insider på V75 2/7 2016.

Mr. Haythrow for the win! 

Christer Lagerström

Hallå!

Här nedan finner du några intressanta "nästagångare" att hålla koll på i startlistorna framöver. Jag kan inte lova att de nämnda vinner då jag när detta skrivs inte har en aning om var och när de startar nästa gång, men det är sannolikt ändå värt att hålla utik här innan du lämnar in dina spel:)

"NÄSTAGÅNGARE"

Chapuy - härlig utveckling på denna travare. Gick en hög 11-tid över medeldistans med krafter sparade bakom Zack's Zoomer senast. Startsnabb är han också - vinner snart!

Mellby Emeralds - har inte vunnit på drygt ett år, men snart är det dags. Sylvass spurt två gånger i följd. Håll utkik i startlistorna!

Ajabaja - har utvecklats minst en klass. Såg urstark ut utvändigt om Felicity Shagwell 12/4 (galopperade då). Toppspurtade och föll på målfoto 28/4. Tveklöst en kommande vinnare!

No April Fool - fortfarande utan seger, men knappast länge till. Grym spurt 20/4. Westerholm håller hästen tämligen högt. Första segern kommer inom kort!

Bizzi Blizz - oerhört förbättrad utan skor 11/4. Höll riktigt starkt från dödens. Borde bara segeraktuell i lämpligt gäng framöver. 

Nacrous - är rätt övertygad om stoet kommer att visa framfötterna i år. Mycket fartfylld häst för klassen, som lär få utdelning så fort det klaffar någorlunda.

SENASTE VINNAREN 

Under The Counter - blev oväntat hårt spelad 18/5 (1,78), med all rätt visade det sig. Vann med hela upploppet från dödens - klockren "nästgångare"!