ANNONS

Aktuellt:

 • 9/9: SUPERSUCCÉ på V86! Spikarna Gardner Shaw (15%) och Global Agreement (31%) ordnade 204.067 kronor nettovinst på V86!
 • 1/9: Dagens dubbel löstes på två kombinationer med fina oddset 18,63. Netto: 3.326 kr!
 • 22/8: Spikarna satt igen (sju raka!) och dessutom DD till 75 gånger pengarna med superdraget Everest Sisu! Totalnetto för tipsmaterialet: 61.910 kr
 • 21/8: Vi DOMINERADE på V65 på fredagslunchen! Totalnetto: fantastiska 64.035 kr!
 • 20/8: Superranking och stabila spikar gav V6-vinst samt DD till oddset 107,77. Totalnetto: 59.347 kr!
 • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
 • 23/7: Överlägsna spikar och en stabil ranking gav ett V64-netto på 10.714 kr!
 • 15/7: Stabila V86-spikar och högt rankade skrällar gav oss 85.317 kr nettovinst!
 • 26/6: Solvallas fredagsluncher gillas skarpt! Dagens netto? Fina 26.674 kr!
 • 14/6: V75-framgång! Nettovinst: 65.807 kr!
 • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Kristofer Axén

Kristofer Axén är en 30-åring från Örebro som över en natt gjorde sig känd i travkretsar 2009. Han var då dagen före julafton hjärnan bakom ett V75-system som gav 11,4 miljoner i vinst. Därefter valde den, förhållandevis, unga förmågan att satsa stenhårt på travet.

Tävlingshästar köptes in och han startade upp egna travsajten Travspetsen.se.

- Det var tillsammans med en vän som jag startade upp Travspetsen. Även om vi hade höga ambitioner och var seriösa från start så hade vi inga tankar på att att det skulle bli så stort som det blev. Våra tips var bra och det blev så populärt att jag kunde satsa på travet på heltid. När jag sedan fick chansen att haka på Spelvärde.se:s nya satsning var det ändå inget att tveka på. Travspetsen stod och stampade på ett och samma ställe, medan Spelvärdes grej kändes fräsch och var på en högre nivå. Det var tre väldigt roliga och lärorik år på Travspetsen, men det var helt enkelt dags att gå vidare.

Sporadiskt har Kristofer provat på att jobba med det mesta inom travet. Som att vara värmningsexpert på Örebro och Sundbyholm, intervjuare i vinnarcirkeln samt jobba som hästskötare.

- Faktiskt har jag haft en passhäst som vunnit på V75. Det var hos Per Lennartsson där jag i två omgångar jobbade ungefär åtta månader. Det var en oerhört lärorik tid. De kunskaper jag fick om hästar, utrustning, träning och dylikt är något som lyft mitt spelande med stora kliv. En ovärderlig erfarenhet som jag kommer ha nytta av livet ut.

Spel- och analysbiten är ändå det som Axén fastnat för och är det som han behärskar bäst. Just ”spelvärde” är också något som förknippas starkt med honom.

- Lite på skämt och mycket på allvar har jag sagt många gånger att allt i livet handlar om spelvärde. Då handlar det inte bara om pengar och spelbongar. Exempelvis att välja kö på ICA handlar om värde: hur ser kön ut, vilken bör ta minst tid, är kassörskan snabb eller långsam? Antal varor hos kunderna i kön? Man kan väl säga att man blivit lite skadad av travet...

Trots sin förhållandevis låga ålder så har Kristofer redan hunnit med att vinna flera vinster som kan betecknas som storvinster.


- Utöver elvamiljonersvinsten är det ytterligare en miljonvinst och två stycken på runt halvmiljonen som är de största, än så länge. Jag hoppas och tror att det kommer att fyllas på med fler. Jag vill även poängtera att även om man skaffat sig ett bra kontaktnät inom branschen med aktiva och andra spelare, så är den viktigaste biten ändå själva grundjobbet. Det är i loppkollen och analysen som det viktigaste jobbet görs och det är i första hand där skillnaden mellan vinst och förlust ligger.