Aktuellt:

  • 25/6: Sex vinnande A-hästar resulterade i 20.432 kr nettovinst på tipsmaterialet till GS75!
  • 25/6: Fullträff på dagens dubbel återigen! Vinnaroddset 16,72 löstes på två kombinationer - 400 kr insats gav 3.344 kr DD-vinst!
  • 15/6: Fortsatt glödheta DD-tips! Oddset 44.91 gav strax över 22.000 tillbaka på dubbeln ikväll!
  • 12/6: Floris Baldwin - Stoletheshow gav 50,87 gånger pengarna på dagens dubbel!
  • 10/6: Speldraget Backwood's Baddy ordnade höga DD-oddset 61,95!
  • 8/6: Framgångar på Dagens Dubbel igen - nu till drygt 18 gånger pengarna! Plusnettot på DD under 2022: 37.776 kronor!
  • 7/6: Nya framgångar på V64! Samtliga system satt och DD till 30 gånger pengarna! Netto för kvällen: 26.476 kronor!
  • 2/6: Formen från maj håller i sig! Tre av fyra system på V64 satt ikväll samt DD till 28 gånger degen och totalt plussade vi 11.071 kronor.
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

Kristofer Axén

Kristofer Axén är en 30-åring från Örebro som över en natt gjorde sig känd i travkretsar 2009. Han var då dagen före julafton hjärnan bakom ett V75-system som gav 11,4 miljoner i vinst. Därefter valde den, förhållandevis, unga förmågan att satsa stenhårt på travet.

Tävlingshästar köptes in och han startade upp egna travsajten Travspetsen.se.

- Det var tillsammans med en vän som jag startade upp Travspetsen. Även om vi hade höga ambitioner och var seriösa från start så hade vi inga tankar på att att det skulle bli så stort som det blev. Våra tips var bra och det blev så populärt att jag kunde satsa på travet på heltid. När jag sedan fick chansen att haka på Spelvärde.se:s nya satsning var det ändå inget att tveka på. Travspetsen stod och stampade på ett och samma ställe, medan Spelvärdes grej kändes fräsch och var på en högre nivå. Det var tre väldigt roliga och lärorik år på Travspetsen, men det var helt enkelt dags att gå vidare.

Sporadiskt har Kristofer provat på att jobba med det mesta inom travet. Som att vara värmningsexpert på Örebro och Sundbyholm, intervjuare i vinnarcirkeln samt jobba som hästskötare.

- Faktiskt har jag haft en passhäst som vunnit på V75. Det var hos Per Lennartsson där jag i två omgångar jobbade ungefär åtta månader. Det var en oerhört lärorik tid. De kunskaper jag fick om hästar, utrustning, träning och dylikt är något som lyft mitt spelande med stora kliv. En ovärderlig erfarenhet som jag kommer ha nytta av livet ut.

Spel- och analysbiten är ändå det som Axén fastnat för och är det som han behärskar bäst. Just ”spelvärde” är också något som förknippas starkt med honom.

- Lite på skämt och mycket på allvar har jag sagt många gånger att allt i livet handlar om spelvärde. Då handlar det inte bara om pengar och spelbongar. Exempelvis att välja kö på ICA handlar om värde: hur ser kön ut, vilken bör ta minst tid, är kassörskan snabb eller långsam? Antal varor hos kunderna i kön? Man kan väl säga att man blivit lite skadad av travet...

Trots sin förhållandevis låga ålder så har Kristofer redan hunnit med att vinna flera vinster som kan betecknas som storvinster.


- Utöver elvamiljonersvinsten är det ytterligare en miljonvinst och två stycken på runt halvmiljonen som är de största, än så länge. Jag hoppas och tror att det kommer att fyllas på med fler. Jag vill även poängtera att även om man skaffat sig ett bra kontaktnät inom branschen med aktiva och andra spelare, så är den viktigaste biten ändå själva grundjobbet. Det är i loppkollen och analysen som det viktigaste jobbet görs och det är i första hand där skillnaden mellan vinst och förlust ligger.