ANNONS

Aktuellt:

  • 18/2: Stark V64-spik och fin rank ordnade 12.722 kr V64-netto! 
  • 5/1: Fina idéer på GS75 ordnade nettovinst på 32.085 kr!
  • 31/12: 2019 avslutas på topp! Dubbla sjuor och 46.395 kr nettovinst på V75!
  • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Mattias Spante

Mattias Spante är född 1989 och kommer ursprungligen från Lycksele där han växte upp. Travintresset föddes tidigt då familjen hade travhästar och numera bor Spante på en utav Jörgen Westholms gårdar i Sala och är ett välkänt ansikte på landets travbanor. 

- Då jag var allergisk i unga år blev det svårt för mig att vara med i stallet och därav märkte jag att travet fanns även på andra sidan staketet - antar därför att intresset för spelet föddes på det viset. Under hela mitt liv så har travet funnits där och genom åren så har intresset bara blivit större och större. Sedan flertalet år tillbaka lever och andas jag trav dagligen och förutom det stora spelintresset så är jag även en älskare av sporten med allt ifrån avel och att flitigt besöka auktioner. Jag har även kört en hel del häst när tiden räckt till och refererar numera även travlopp och gör intervjuer i landets vinnarcirklar. Att säga jag är en travnörd känns rätt naturligt och bara vistas på en travbana och se en häst springa mår jag bra av.

Spante har lyckats med det som många spelare bara drömmer om - nämligen att bli ensam på en spelform då han "tog potten" en V65-kväll i samband med Sprintermästarhelgen 2012.

- Det var en väldigt speciell kväll. Jag spikade Jam Face och Klaxon Face som båda gav runt åtta-nio gånger pengarna. När sedan storfavoriten Crys Dream fälldes i Stosprinten så var värdet över 200.000 kronor inför avslutningen. Där satt jag med alla hästarna, och lyckades jobba bort de två andra systemen som var kvar. En vän till mig fick köpa in sig på systemet och att dela glädjen med någon var otroligt roligt. Pengarna i sig var ju såklart skoj, men just känslan av att vara ensam på ett större streckspel var något väldigt speciellt, och något som jag drömmer om att få uppleva igen.

Spante har mångårig erfarenhet av att jobba med travtips och syns i regel på Solvalla i samband med deras tävlingsdagar då han är banans tipsexpert. Sedan november 2017 är han även en del av Spelvärde och en viktig pusselbit i sajtens strävan att samla landets främsta tipsters hos sig. 

- Att vara en del av Spelvärde är inspirerande, och ett bevis på att ens kunskap och erfarenhet värderas högt. Det gäller att göra jobbet i arkivet och lägga de timmar som krävs om man ska ha koll på omgångarna. Att prata med så många aktiva som möjligt inför varje omgång samt att studera balans- och utrustningsinfon är andra viktiga ingredienser för att lyckas. Sedan behövs så klart en portion av tur också. På Solvalla jobbar jag som tipsexpert för egen maskin vilket är värt att nämna. Då är jag inte delaktig i tipsen på Spelvärde, det skulle bli fel. Framförallt är det V64-omgångar som jag jobbar med här - samt att jag hjälper till med att samla information inför V75 och så.