Aktuellt:

  • 2022 var ett toppår! Vi plussade 234.178 kr på allt tipsmaterial!
  • V75-vinst på Örebro 4/3: +58.729 kronor!
  • Tvilling på Färjestad 6/3 satt fint till 55 gånger pengarna - även DD till 21,93!
  • Nettovinst på V75 2014-2022: 738.015 kr! 
  • Dagens Dubbel under 2022: +63.837 kronor!

Vår spelfilosofi

VÄRMNINGSTIPS – INGA VINNANDE TIPS

Vår erfarenhet av värmningstips är att det du råkar vinna på dem ena gången förlorar du nästa gång. "Bra värmningar" blir i regel överspelade på grund av alla kanaler som förmedlar informationen. Dessutom händer det med jämna mellanrum att dåliga värmningar vinner – till överodds – och därigenom faller hela värmningsteorin. Ytterligare en anledning till att inte fokusera på värmningstips är att hästarna ofta värmer på annan balans/utrustning än de senare kommer att tävla med. Skor, öppet huvudlag och vanlig vanlig byts till loppet ut mot barfota, helstängt och amerikansk sulky. Då kan man fråga sig hur stort värde värmningen hade? Att med kort tid till spelstopp dessutom på relevant sätt värdera värmningsintryck kontra det minutiösa grundjobb som gjorts sedan startlistan kom är knappast rättvist mot sig själv. Av nämnda anledningar spelar Spelvärde.se konsekvent utan att bry sig om värmningar!

ÖGAT VINNER ÖVER ÖRAT

Det är lätt att påverkas och därmed ganska svårt att i bruset följa detta råd, men det lönar sig definitivt i längden! Spela på vad du ser/har sett och inte på vad du hör. Dåliga tips och dåliga bortförklaringar är något travvärlden är fylld av, och att förlora på andras felaktigheter är enormt irriterande. Att däremot torska på egna ”fel” lär man sig med tiden och det är bättre på alla plan! Vi tar till oss all information vi kan komma över, men sedan gäller det att granska informationen kritiskt. 

PASS UPP FÖR FLOCKDJURSFÄLLAN

Som de flockdjur hästar är överträffar de gärna sin tävlingsförmåga när det gäller att springa ikapp flocken. En prestation efter galopp ser därför nästan alltid bättre ut än vad den i själva verket är. Detta har setts mängder av exempel på genom åren... Om en häst efter galopp kommer ikapp klungan, går förbi några hästar sista 200 och har bra fart över mål – ja då är det något att ta fasta på inför kommande starter. Om den däremot tappar mycket, med nöd och näppe lyckas ta sig ikapp klungan i mål och får omdömet ”stark upphämtning” som det brukar heta, ja då säger vi pass upp! Övervärdera aldrig en sådan insats. Dessutom är det så att en galopp inte sällan beror på att det är något smärtsamt som stör hästen…

SPELA FÖR ATT BLI EN VINNARE LÅNGSIKTIGT

Att spela för att ha så stor chans till alla rätt som möjligt är i regel ingen bra taktik... Det är lätt att falla in i fällan ”ha ryggen fri” och spela ”säkert” och spika omgångens bästa vinstchans, men det är inget som ger lönsamhet i längden. Vi ligger inte sömnlösa för att ha garderat en jättefavorit som vinner. Däremot har vi svårt att ta en förlust på en jättefavorit som vi spikat. Inte bara svårt förresten, vi avskyr det!

BRA TIPS TAR TID

Bra tips tar tid och vi kompromissar aldrig på tidsaspekten!  Då vi som jobbar på Spelvärde.se dessutom alla tillhör de bästa travanalytikerna i landet är det ingen tvekan om vilket mål som är satt för sajten: landets bästa tips/analyser ska levereras till våra kunder! För att i högsta möjliga mån undvika "missar" bollar vi som jobbar på Spelvärde.se alltid ranking/spelförslag mellan varandra. Den extra tiden är guld värd!

BRA KONTAKTER GER UNIK INFORMATION

Bra kontakt med de aktiva är viktigt! Inte minst i dessa tider då utrustningen spelar stor roll spelmässigt. Jänkarvagnar och ändringar av huvudlag är exempel på saker som vi ALLTID lägger vikt vid när vi intervjuar aktiva, men för den saken skull glömmer vi så klart aldrig hästarna. Genom vår regelbundna kontakt med de aktiva får vi information som många gånger inte når andra medier. Det som gör detta möjligt är vårt vidsträckta kontaktnät samt att vi ställer ”rätt frågor” till dem vi intervjuar. Vi vet att många aktiva sedan länge är less på att ”Sven från Dagbladet” ringer upp dem utan att knappt ha öppnat programmet innan. Svaret och informationen de får blir därefter. På Spelvärde.se ringer vi aldrig upp aktiva utan att ha full koll på deras hästar, oftast bättre koll än dem själva vågar vi påstå!

SPETS MOT VINNARHÅLET/DÖDENS

Tvillingspel tycker vi är ett bra sätt att dryga ut spelkassan på till de stora streckspelen. Taktiken ruckar vi aldrig på - vi spelar BARA tvilling (i passande lopp) med den häst som vi analyserat fram sitter i spets mot antingen vinnarhålshästen eller dödenshästen. Alltså en rak Tvilling med dessa hästar. Om det är med vinnarhålshästen eller döenshästen som vi kliver in på Tvillingen med (mot spetshästen) beror på vilken typ av lopp vi ser framför oss. Positionstänk är A och O för ett framgångsrikt tvillingspel och ända sedan starten 2014 har vi kontinuerligt levererat nettovinst på Tvillingarna. Vi väljer insats - 100, 200 eller 500 kronor - beroende på hur "hett" spelet i varje lopp är!

SPELA SMARTARE MED JOKER

Att spela reducerat ökar chansen att vinna flera gånger om och det är ett förlegat sätt att betala lika mycket för alla hästar i varje lopp på systemet. Vi bedömer givetvis att vår förstarankade häst har högre spelvärde än den som exempelvis är rankad sjua - och att betala lika mycket för de båda hästarna vore inget annat än knasigt i vår värld. Vi rekommenderar er alltså att spela reducerat, men vi komponerar även matematiska system för er som ändå föredrar det. Vi vet också att det är svårt att vara duktig i alla lopp. När det smäller till ordentligt i utdelningen är det ofta så att det vunnit en häst som på förhand varit omöjlig att analysera fram som vinnare. Vi plockar därför gärna med alla hästar i något lopp. Det finns dem som hävdar att det är oseriöst. Till dem har vi bara en sak att säga: vi bryr oss inte om det klassas som seriöst/oseriöst så länge vi maximerar chansen att vinna sex-/sjusiffrigt så mycket som möjligt!

Med Jokersystemets hjälp har vi råd att helgardera de lopp där vi tycker att det är läge och därmed tillåta oss själva att ha ”fel” i något lopp utan att för den sakens skull vara väck från att sätta alla rätt. En favoritseger i ett helgarderat lopp behöver heller inte vara någon katatstrof på ett Jokersystem – ibland kan det till och med vara en förutsättning för att i slutändan ”sätta” alla rätt. Och att kanske betala fem procent av insatsen på de "chanslösa" är rimligt för då kan du skilja dig från massan och få med "enprocentaren" alla spricker på!

Observera att du inte behöver ha abonnemang på jokersystemet för att lämna in våra reducerade spelförslag. I tipsmaterialet finns en färdig inlämningsfil redo för för inlämning på ATG.se.

SÄTT UT RÄTT RESERVER!

En viktig sak att tänka på är att sätta ut egna reserver, och genomtänka sådana! Även om det vanligtvis inte händer att en häst som du har med på systemet blir struken vet vi av egen erfarenhet att det många gånger är de små detaljerna som gör skillnaden mellan storvinst och huvudvärk. En detalj som vi aldrig skulle förlåta oss själva att få huvudvärk av vore att ha försummat att sätta ut reserver på klokt sätt.

ÖVERSKATTA EJ FÖRÄNDRINGAR PÅ FAVORITER!

En häst som BEFOGAT är favorit på det han visat tidigare och det deklareras "nu rycker vi dessutom alla skor för första gången" får i regel ännu större favorittryck på sig. Men är det befogat? Medan förändringar åt i regel det positiva hållet som skoryck, skygglappar och jänkarvagnar alltid är intressant på icke-favoriter är det värt att reflektera över att det ofta innebär ett försämrat spelvärde på en favorit. Det faktum att ingen faktiskt vet hur hästen kommer att fungera på den nya balansen - att förändringen också innebär en ökad risk till försämrad insats - uppmärksammas sällan. Därför blir spelvärdet i regel lägre på hårt betrodda hästar som det är ”positiva” förändringar på. Vi har många gånger kommit på oss själva att ha gått i denna fälla och då blir vi rejält förbannade! Observera att varningen enkom gäller hästar som är hårt betrodda. Skoryck, jänkarvagn eller skygglappar för första gången på mindre betrodda hästar är SPELVÄRDEMÄSSIGT alltid intressant. I dessa fall – tack vare högre odds – finns det nämligen i motsats till favoriterna utrymme för större felmarginal.