ANNONS

Aktuellt:

 • Nettovinst på V75 sedan starten 2014: 1.043.067 kr!
 • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

V65 Solvalla fredag 26 maj

Ha i åtanke att rankingen nedan kan vara uppdaterad i samband med "senaste nytt-släpp", medan däremot spets- och loppanalysen oavsett ligger oförändrad från grundmaterialet.

V65-6

Lopp 6, 3140m Volt

 • A 12-10
 • B 9-5-4-14
 • B/C 1-2-11-3-6-8-13
 • C 15-7
 • D -
Häst Kusk % Skor
1 Cuarto Käbb Per Lennartsson (Fal Hå) 3.8
2 Mr Rekatochklart Karl Stolt (Sto Ka) 0.7
3 Bellini Face Stefan Söderkvist (Zuk Ad) 1.4
4 Kaching Carl Johan Jepson (Per Da) 4
5 Give Me Ten Klaus Kern (Ker Kl) 1.3
6 Carla D'eronville
Inbördes möten - fem senaste starterna
2017-03-17, Solvalla, Lätt bana
Placering Häst Kusk Dist. Spår Tid Skor Odds
2 Carla D'eronville Jarno Koskela 2140 A 4 15,0 87
6 Cool Action Jim Oscarsson 2140 A 11 15,5 120
Jarno Koskela (Kos HM) 2.6
7 Cool Action
Inbördes möten - fem senaste starterna
2017-03-17, Solvalla, Lätt bana
Placering Häst Kusk Dist. Spår Tid Skor Odds
2 Carla D'eronville Jarno Koskela 2140 A 4 15,0 87
6 Cool Action Jim Oscarsson 2140 A 11 15,5 120
Jorma Kontio (Osc Ji) 0.5
8 Raja Ribb Erik Adielsson (Jan Kr) 1.5
9 Trovatore Peter Untersteiner (Hol Be) 22
10 Explosive Merlot Robert Bergh (Ber Ro) 14
11 Picasso Tilly Torbjörn Jansson (Jan To) 6.4
12 Ready Ribb Björn Goop (Goo Bj) 32
13 Quattro Lane Hanna Olofsson (Olo Ha) 2.9
14 Bucks To Burn Örjan Kihlström (Wal Ro) 5.6
15 Digital Circle Kaj Widell (San El) 1.5
Kolumnen +/- anger hur % förändrats sedan två timmar tillbaka.

Trovatore målas upp som det stora hotet för favoriten Ready Ribb. Riktigt så enkelt är det inte, och den förstnämnde får inte plats i vår A-grupp...

A-HÄSTAR

 • 12. Ready Ribb
 • 10. Explosive Merlot

B-HÄSTAR

 • 9. Trovatore
 • 5. Give Me Ten
 • 4. Kaching
 • 14. Bucks To Burn

B/C-HÄSTAR

 • 1. Cuarto Käbb
 • 2. Mr Rekatochklart
 • 11. Picasso Tilly
 • 3. Bellini Face
 • 6. Carla D'eronville
 • 8. Raja Ribb
 • 13. Quattro Lane

C-HÄSTAR

 • 15. Digital Circle
 • 7. Cool Action

D-HÄST

 • -

Spetsanalys

1 Cuarto Käbb har gjort en start från spår ett och blev då över. Hästen har öppnat snabbare från andra framspår och ska inte dömas på den nämnda starten. Har chans att hålla upp ledningen initialt, men huvudscenariot är att kusken släpper ledningen i ett sådant scenario. Knapp favorit till vinnarhålet. 2 Mr Rekatochklart är medelsnabb iväg, vilket troligen inte räcker för att fronta. Körs knappast i spets även om ekipaget skulle överraska den första biten. 3 Bellini Face tog sig till ledningen från springspår senast efter 450 meter. Hästen är ingen blixt de första stegen, men kliver iväg lite över medel. Andrahandsfavorit till att vara slutgiltig ledare. 4 Kaching är ingen snabbstartare och spetsar knappast av egen kraft. Har viss chans att nå spets i ett senare skede. 5 Give Me Ten har tagit sig till ledningen i två av tre framspårsstarter. Noteras ska att Björn Goop suttit i sulkyn i båda dessa starter. Hästen är ingen raket de första stegen, men accelererar bra efter en bit och är knapp favorit till att vara slutgiltig ledare. 6 Carla d'eronville har gjort fem starter från framspår utan att vara i närheten av att spetsa initialt. Har startat från springpår två gånger och har tagit iväg sig mediokert båda gångerna. Får mycket svårt att fronta av egen kraft, men kan eventuellt forceras till spets i ett senare skede. 

Mest troligt scenario: 1 Cuarto Käbb har vettig chans att hålla upp ledningen initialt. 3 Bellini Face och 5 Give Me Ten är heta kandidater till att överta och vi håller den sistnämnde - med en offensiv kusk - som spetsfavorit.

Loppanalys

V65-omgången avslutas med ett lopp över stayerdistans och vi placerar två "skjutare" i A-gruppen. 12 Ready Ribb har alltid visat hög kapacitet, men inledningen av karriären hade han lätt för att galoppera. Det har endast blivit en galopp på de elva senaste starterna och det råder ingen tvekan om att han mognat. Senast var det dags för årsdebut för sexåringen och efter att ha övertagit ledningen fick övriga köra om andrapriset. Då styrkan är hans främsta vapen så är den dryga distansen inget att oroa sig över (en seger och en andraplats på tre försök) och det finns mycket som talar för att hästen är ytterligare förbättrad med årsdebuten i kroppen. Ready Ribb kan vinna loppet på många olika sätt och med tanke på att han stabiliserats så är han en mycket motiverad favorit. 

10 Explosive Merlot är knappast sämre än Ready Ribb sett till grundkapacitet, men han har på senare tid haft stora problem att trava felfritt. Näst senast visade fyraåringen sin höga klass då han trots 40 meters tillägg vann från dödens, men senast återgick han till gamla synder och galopperade. Detta blir första gången som hästen startar över stayerdistans, men då han besitter god styrka så har vi svårt att se att distansen ställer till det. Över tre varv har Explosive Merlot extra lång tid att trava in sig och skulle Bergh lyckas skaka av sig Goop via en tidig attack - alternativt rygga den sistnämnde under slutvarvet - så är "Merlot" en mycket allvarlig utmanare till Ready Ribb. Procenten är tilltalande - given A-häst.

9 Trovatore gjorde en vass insats näst senast då han krigade ner Platon Face över lång distans. Senast blev det galopp på Charlottelund. Det är många som är inne på att femåringen är det värsta hotet till Ready Ribb, men vi tycker inte att man ska bländas för mycket av insatsen i det nämnda segerloppet då både motstånd och uppgift är tuffare denna gång. Kapacitetmässigt håller vi Trovatore något lägre än både Ready Ribb och Explosive Merlot, men han är likväl det givna tredjestrecket i loppet. 

5 Give Me Ten är under utveckling (stark sort som gör debut över stayerdistans) och har vettig chans att ta sig till ledningen. Klaus Kern - som själv körde hästen för första gången senast - (avslutade bra som 3:a) - lär sannolikt testa i front om ledningen nås och lurpassar de bästa lite för länge på varann där bak är det fullt möjligt att fyraåringen leder runt om. Att Kern kör själv är givetvis ett minus kontra de kuskar som han anlitat på sistone, men då hästen är obesegrad på två försök i spets så får ekipaget inte underskattas. 

4 Kaching ska gå barfota runt om första gången, vilket tränare Persson tror kommer slå väldigt väl ut. Hästen är rejäl av sig och vi skriver under på att balansändringen kan ge den här starke individen en extra kick i steget. I årsdebuten avslutade femåringen positivt och knep andraplatsen, varför det nu är rimligt att förvänta sig en ännu bättre insats. På sju starter har han aldrig lyckats ta en pallplacering på Solvalla, men till låg procenten får man ändå inte glömma Kaching - som är bättre än vad gemene man tror - vid fler än fyra streck.