ANNONS

Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 sedan starten 2014: 951.455 kr!
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

V65 Solvalla fredag 26 maj

Intervjuer

"Vi slänger också på honom en jänkarvagn"

Pasi Aikio gör flera intressanta ändringar. 

- 7 Utmost (V65-2) var bra senast, men blev för peppad och ödslade bort för mycket krafter. Nu återgår vi till det gamla bettet, det bettet har hästen större respekt för. Distansen? Jag tror att sprinterdistans passar fint, tidigare var jag dock inne på att hästen mest var stark, men jag har ändrat mig på den punkten. Jag kommer att lätta hästen lite fram, sedan tar vi även av bakskorna. Vi slänger också på honom en jänkarvagn. Öppet huvudlag som tidigare. 

"Det blir jänkarvagn för första gången"

Håkan K Perssons hästar får tävla i jänkarvagn denna gång. 

- 5 Edgy Look (V65-5) har fått många tuffa lopp och senast trodde jag att hästen skulle vinna i sista sväng. Även om det inte blev seger så var insatsen bra. Positivt är att han fick gå över kort distans, det brukar ge ett fint tempo i hästarna. Denna distans är en fördel och jag tror att han kan duga om han får ett bra lopp. Styrka har han, men i detta lopp ska jag försöka använda hans fina speed. Det är en snabb häst det här. Ändringar? Ja, det blir jänkarvagn för första gången. Barfota runt om och öppet huvudlag som tidigare. 

"Den här gången kommer jag att rycka samtliga skor, vilket är en liten dröm som jag haft"

David Persson har haft en dröm att rycka skorna på hästen - och idag är det dags.

- 4 Kaching (V65-6) är lite bökig i voltstart, i alla fall från snäva spår, men jag hoppas att Jepson löser det. Han är ju väldigt duktig i startmomentet. Man kan säga att vi spänner bågen lite grann den här gången, men jag hade inte anmält om jag inte trodde att hästen hörde hemma i loppet. Den här gången kommer jag att rycka samtliga skor, vilket är en liten dröm som jag haft. Hästen har aldirg gått barfota i min regi, men jag är ändå trygg i att han kommer fungera fint och spontant tror jag att det är stor fördel för honom. Det finns några tuffa konkurrenter på dubbla tillägg, men strular det lite för dem så kan min häst vara med och hugga. Vanlig vagn, murphy till höger och can't see back till vänster. Inga ändringar på den fronten. 

"Mer som en tanks och tål att gå hela vägen"

Trevlige Niklas Robertsson berättade utförligt om läget. 

- 6 Sharp Dream (V65-4) är en stor häst som behövt tid för att växa in i sin kropp. Detta år har hon börjat släppa till, men hon kan fortfarande bli bättre. Det är ingen häst man kör snällt med, utan hon är mer som en tanks och tål att gå hela vägen. Kapacitetmässigt håller jag henne ganska högt, men jag vet inte hur bra övriga är och under denna helg kan ju en konkurrent kanske springa 13,5, och det vet jag inte om min mäktar med ännu. Det blir barfota fram, helstängt och vanlig vagn - inga ändringar. Jänkarvagn? Jag ska höra med Kim, men jag tror att hästen är alldeles för stor för en sådan vagn. 

"Den här gången plockar vi av framskorna för första gången"

Markus B Svedberg gör en del spännande ändringar. 

- 4 Dame Dream (V65-4) fick ett helt annat steg barfota runt om senast. Med tidigare lucka hade det sannolikt blivit seger. För att vinna detta lopp kan hon inte tappa lika mycket från start som senast, varför jag tynger ner henne lite i balansen. Det blir dock fortsatt barfota runt om, med tanke på att det gav så pass fin effekt senast. Jag har inte hunnit kolla på motståndet hon möter, men min häst är hur som helst väldigt speedig och får hon sitt lopp så kan hon bli giftig. "Svensk" bike precis som senast. 

- 1 Leonardo Vici (V65-5) galopperade senast, vilket var synd. Han hade behövt det loppet i kroppen. Jag tror att hästen gör ett bra lopp och jag håller honom högt, men det kan bli strul från detta spår. Det blir niog som bäst tredje invändigt, och då kan det bli svårt att vinna såklart. Det råder ingen tvekan om att han duger bra i klassen och den här gången plockar vi av framskorna för första gången och sen kan det även bli ett helstängt huvudlag. "Svensk" bike som tidigare. 

"Jag är väldigt sugen på att köra i ledningen den här gången"

Troels Andersen är sugen på att köra i spets.

- Fast Agnes (V65-1) slog ihop och galopperade senast. Det var ett olycksfall i arbetet. Jag är väldigt sugen på att köra i ledningen den här gången, vi var ju nära att besegra Well Done La Marc från vinnarhålet näst senast. Det här är en rolig helg och det kan absolut vara läge att testa i ledningen. Hästen kändes jäkligt taggad senast och formen går inte att klaga på. Hon blir väldigt taggad av att gå i ledningen och på en snabb bana är det inte omöjligt att hon håller under. Den här gången blir det barfota fram, inte för att det ökar kapaciteten, utan för att hon blir snabbare ut samt mer stabil med den balansen. Man vinner inga lopp genom att göra gunga som senast. "Svensk" bike och öppet huvudlag som tidigare.

"Nu blir det barfota runt om, vilket är för första gången"

Peter Untersteiner rycker skorna för första gången på en av sina hästar. 

- 10 Pense Kloster (V65-1) känns fin. Hon trampade sig på Romme och fick stå över lite, men är bra tränad inför detta och känns bara bra. Jag tror att hon kommer gå ett fint lopp. Hon är minst lika bra bakifrån. Det blir barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

- 5 Bonete (V65-4) kämpar på bra och känns fin. Gör nog en bra insats igen och det är nog en platskandidat. Hon har inte visat det lilla extra ännu, men blir lite bättre för varje lopp. Det blir barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

- 4 Masterglide (V65-5) var lite sämre på Charlottenlund tycker jag även om han gick i dödens. Han känns fin inför detta och nu blir det barfota runt om, vilket är för första gången. Om det klaffar så blir det nog bra effekt på honom. Det blir norskt huvudlag och jänkarvagn som tidigare.