ANNONS

Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 sedan starten 2014: 1.043.067 kr!
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

V86 Solvalla/Jägersro onsdag 12 december

Intervjuer

"Det är en fördel för oss att bästa hästen, enligt snacket, fick sämsta spåret"

Jakob Croon tycker att uppgiften ser spännande ut. 

- 4 Pikachu Face (V86-8) har fått en liten paus efter senast. Jag har siktat på det här loppet, varför det blev ett litet uppehåll. Han har tränat på som han ska efter senast och jag tycker faktiskt att han känns ännu finare nu. Visst kan det vara så att han behöver ett lopp i kroppen för att vara allra bäst, men jag tror att han kommer vara bra direkt. Det var ett tag sedan som han tog hand om ledningen, och det beror nog främst på att vi inte laddat så hårt den första biten. Jag vet inte vad taktiken blir ikväll, men skulle det bli laddning så kan hästen kliva iväg snabbt. Det ser ut som en spännnade uppgift och det är en fördel för oss att bästa hästen, enligt snacket, fick sämsta spåret. Inga ändringar - murphy och vanlig vagn. 

"Efter loppet senast var kusken imponerad"

Johan Lejon har inga direkt svar på varför hästen varit så pass förbättrad i de senaste starterna. 

- 7 Hey Joe (V86-7) har gått väldigt bra på sistone. Jag vet inte riktigt varför han höjt sig, men tidigare har han ju i alla fall galopperat alldeles för ofta. Efter loppet senast var kusken imponerad och sa att man hade varit långt framme om det bara löst sig aningen bättre. Jag vet inte om hästen är bra nog att vinna ikväll, men form finns i alla fall och han är vass när han får ett smyglopp. Att Jepson kör tycker jag är intressant, det är en trevlig kille som kör med väldigt gott självförtroende. Jag ändrar inget, vanlig vagn och öppet huvudlag.

"Han var riktigt när jag körde näst senast på Solvalla och speedade då väldigt vasst till slut"

Formkusken Rikard N Skoglund är tillbaka efter semester. 

- 9 Rigel Face (V86-2) ska bli intressant att köra igen. Han var riktigt när jag körde näst senast på Solvalla och speedade då väldigt vasst till slut. Travet fungerade bra tycker jag, och jag såg att travet flöt på fint även i den senaste starten. Det är väl risk att Leader Brodde får bestämma i ledningen ikväll, men efter drygt halva loppet kan vi kanske styra fram i dödens och sätta press. Gå i dödens hela vägen över tre kilometer är nog lite för tufft, även om hästen är stark. Jasså, ni är inne på att Djuse i grunden tror att Leader Brodde är bäst bakifrån över kortare distanser? Det är såklart intressant att höra för mig och det öppnar upp en del möjligheter. Uppgiften ser i sin helhet spännande ut och vad jag vet så blir det inga ändringar. 

- 3 Pecorino (V86-6) gick bra när jag körde senast. Vi får försöka ta oss ner till plankan och se hur långt det räcker. Jag är inte helt främmande för att det kan räcka hela vägen. Vad det blir för balans och utrustning vet jag inte. 

- 2 Liam Dana (V86-8) gör jag ett försök att nå ledningen med. Jag har hört att det troligen blir någon form av stängt huvudlag och jag ser ingen anledning till att släppa ledningen om vi skulle ta oss dit. Jag vet inte om hästen har form nog för att leda hela vägen, men det är värt ett försök. 

"Fart fanns i massor, men hon måste som sagt ha ett rygglopp"

Roger Allercrantz hoppas på ett smyglopp och meddelar att formen är helt på topp. 

- 5 Vega Östervang (V86-7) har varit väldigt bra i de tre senaste starterna. Formen verkar vara helt på topp och ikväll får hon ett proffs i sulkyn. Hon har inte rätt skalle för att göra grovjobb i loppen, men i nuvarande form är hon vass om hon får ett lopp på väntan. Jag hoppas att Kim kan servera henne de rätta ryggarna, då går nog ingen säker över upploppet. Fart fanns i massor, men hon måste som sagt ha ett rygglopp. Inga ändringar - vanlig vagn och öppet huvudlag. 

"Tror att han kan tjäna rätt fina pengar i Sverige framöver"

Ivanov Jevgeni är osäker inför kvällen. 

- 12 Seven Deadly Sins (V86-6) är väldigt svårbedömd för mig. Han var inte alls bra i den senaste starten och jag hade en häst på Solvalla igår som inte alls presterade. Allt är bra med denna häst i jobben, men jag är ändå osäker på vad han kan uträtta. Jag vill ligga lite lågt på förhand, men tror att han kan tjäna rätt fina pengar i Sverige framöver. Det blir skor runt om och vanlig vagn.

"Han gick med jänkarvagn för första gången senast, vilket inte alls fungerande"

Pär Pergenius gav oss som vanligt en utförlig lägesrapport. 

- 8 Wutan (V86-6) kommer vara bättre än senast, det törs jag lova i alla fall. Han gick med jänkarvagn för första gången senast, vilket inte alls fungerande. Vi återgår till vanlig vagn ikväll och jag tror att formen är ganska bra. I grunden är detta ingen tokig häst, och även om han har en tvångsprissumma på sig i Sverige så borde han duga ganska bra i det här gänget. Spåret blev dock inte alls roligt och det är svårt att ha för höga förväntningar. Jag tror att han gör ett bra lopp och skor runt om är normalt inget problem. Han är ju van att tävla med skor sedan USA-tiden. Jag tror att vi fortsätter med öppet huvudlag och sammantaget ska man väl se honom som en outsider. 

"Jag inte om han varit bättre än vad han är nu"

Henrik Larsson selar ut en formstark springare.

- 3 Pecorino (V86-6) har höjt sig på sistone tycker jag. Formen är fin för dagen och får han sitt smyglopp så kan han nog vara ganska långt framme. Vinna? Det blir nog svårt, men konstigare saker har ju hänt. Min häst har väl bara vunnit ett lopp i karriären, men samtidigt vet jag inte om han varit bättre än vad han är nu. Vi fortsätter med vanlig vagn, inga ändringar.

"Jag tycker inte att det är motståndet ser så blodigt ut och det är nog dumt att räkna bort min häst"

Thomas Lönn meddelar att formen är riktigt bra för dagen. 

- 10 Wizard Simoni (V86-4) har vi hittat rätt med på sistone. Han satt fast med allt sparat senast och hade troligen vunnit utan galopp dessförinnan. Han gick riktigt vasst efter galoppen, därför tror jag att det var segern som rök där. Jag tycker inte att det är motståndet ser så blodigt ut och det är nog dumt att räkna bort min häst. Det har varit mycket problem med honom tidigare, han har agerat ojämnt, men nu ser det mesta bra ut och fräschören går inte att klaga på. Skor runt om är ett litet minus, det måste jag säga, men han vunnit sina lopp i Sverige med skorna på. Vi fortsätter med jänkarvagn och helstängt huvudlag.

"Kan vara så att han behöver ett lopp i kroppen för att vara som allra bäst"

Erik Lindegren har haft lite problem med sjukdomar i stallet under hösten och vintern. 

- 2 Falco di Quattro (V86-4) står tufft inne i loppet och vinna blir nog svårt. Han klarar annars distansen och jag kommer att ge honom ett snällt lopp. Skor runt om är inget plus, men så är det för de allra flesta. Jänkarvagn och öppet huvudlag som senast. 

- 9 Garmin B.J. (V86-6) är min bästa chans ikväll, men även här blir det svårt att vinna. Hästen tränara bra, men det kan vara så att han behöver ett lopp i kroppen för att vara som allra bäst. Jag var tvungen att stryka honom inför en tilltänkt start och under hösten och vintern har jag haft lite problem med sjukdomar i stallet. Skor runt om gick han bra med förra vintern, så det är inga konstigheter. Men visst är han lite bättre med barfotabalans. Jag kommer att ge honom ett snällt lopp över den här distansen och av mina hästar har jag mest förhoppningar på honom. Jänkarvagn och helstängt huvudlag som tidigare.

"Hästen har verkligen varit bra på slutet"

Stellan Tidelius hade trott bra på chans från ett bättre spår. 

- 8 Saga Doc (V86-2) fick ett trist spår, det måste jag säga. Från ett bättre läge hade jag trott på ganska bra chans, för hästen har verkligen varit bra på slutet. Det stämmer att hon gick med en form av svensk jänkarvagn senast, och det slog väl ut. Jag tror dock inte att vagnen hade så himla stor betydelse, för hon hade presterat bra även innan. Jag kan inte ha få stora krav på hästen från detta läge, det krävs troligen lite för att kunna segerstrida. Vi fortsätter som senast, ända ändringen är att det blir skor runt om, och det är normalt inga bekymmer. 

- 6 Balto d'huon (V86-6) vinner inte speciellt ofta. Siktet är inställt på spetsa och sedan släppa till en bra rygg. Jag tror att hästen kommer vara bättre än senast, men det är inte så konstigt med tanke på att han inte alls var bra den gången. Vinna blir svårt, men han borde kunna få ett fint lopp i alla. Skor runt om är absolut inget stort minus och Truels kör i samma svenska jänkarvagn som senast. 

"Vi får hoppas att det är färre fåglar denna gång…"

Magnus Dahlén hoppas att det bara är hästar på banan denna gång.

- 4 Vincent As (V86-1) galopperade senast och han har en del hyss för sig och kan strula till det. Det var några som sade till mig efteråt att det var mycket fåglar både på och vid sidan av banan i sista sväng och det stämmer om man kollar om loppet. Jag har ingen aning om det störde honom, men som sagt så kan han få för sig lite vad som helst och det kan ha påverkat. Vi får hoppas att det är färre fåglar denna gång… Hästen känns i alla fall fortsatt fin och tanken är att han ska springa in en del pengar till och att sedan testa lyckan i Frankrike. Nu blir det skor för första gången på länge och det blir järnskor som han brukat tävla med. Det är en nackdel och gör att han inte blir lika speedig, men det gör inte så mycket då det handlar om tre varv. Sköter han sig ska det vara en bra chans.

"Jag vill att Kim kör i ryggar och att hon ska gå med full fart över linjen"

David Källgren ger oss utförlig information angående favoriten.

- 10 Speedy Foxy Vicane (V86-5) var jag så klart nöjd med senast och hon visade, precis som jag sade innan, att skor på inte är några problem. Hon var sämre näst senast men det var inte hennes fel. Det var en trafikolycka på väg till Solvalla och vi blev ståendes ett bra tag och kom flera timmar försent till banan. Jag brukar värma henne två gånger men hann bara med en och det hela blev fel. Hästen känns fortsatt fin och hon låg helt rätt i puls efter det senaste jobbet. Nu är det bakspår och kort distans och det kan ställa till det. Jag vill att Kim kör i ryggar och att hon ska gå med full fart över linjen, så det kan bli svårt att hinna fram till seger om det blir dålig fart på loppet. Det blir en liten ändring ikväll och det är att vi kör med en annan typ av bike. De är ganska lika, den aktuella är något smalare och jag pratade med Kim som inte trodde att det skulle påverka negativt.

"Jag tycker att han är allra bäst i ledningen"

Björn Lindblom har taktiken klar för sig.

- 4 Rajah Press (V86-5) gick bra senast och blir stadigt lite bättre. Nu fick vi äntligen ett bra läge, det bästa vi har haft på bra länge och hästen är kvick från start. Jag tycker att han är allra bäst i ledningen och jag hoppas att Christoffer kommer dit. Jag har blivit imponerad av Speedy Foxy Vicane och den blir inte lätt att besegra, men de andra duger han emot. Inga ändringar.

"jag har högre förväntningar än så på honom"

Per Nordström har en till start.

- 6 Goofy Sisu (V86-3) har gjort det hyggligt men jag har högre förväntningar än så på honom. Det är en hovböld som har spökat och jag tror att han kommer att prestera bättre framöver. Hästen öppnar okej och jag testar framåt, men jag tar mig inte förbi till exempel Trix On Line. Fyra femma är en realistisk placering och vi kör med vanlig vagn nu istället för bike. Sedan kommer jag att lätta honom lite och köra med aluminiumskor för första gången.

"även om det inte hade varit skotvång så hade jag kört med skor ikväll"

Ola Karlsson hoppas att hans springare sköter sig.

- 3 Panamera (V86-1) galopperade dubbelt senast i debut för mig och jag är inte helt hundra på varför. Jag misstänker att det var barfota fram som inte fungerade den dagen, så även om det inte hade varit skotvång så hade jag kört med skor ikväll. Vi gick igenom honom efter senaste loppet utan att hitta något fel och han känns fin i jobben. Prio ett nu är att hästen går felfritt och gör han det så duger han. Inga ändringar förutom skor fram.

"Jag var väldigt nöjd med honom och han känns finfin efteråt"

Steen Juul tar med sig tre hästar till Jägersro.

- 1 Amadillo C.N. (V86-1) gjorde debut för mig senast och vann med krafter kvar. Jag var väldigt nöjd med honom och han känns finfin efteråt. Läget är bra och han öppnar okej utan att vara någon raket. Skulle vi hålla upp ledningen så har jag ingenting emot att köra där. Jag har lite svårt att bedöma segerchansen, men jag är i alla fall mycket nöjd med min häst så han ska säkert räknas. Troligen blir det helstängt huvudlag som senast, annars öppet huvudlag men det tror jag inte. Skor fram ska inte betyda nämnvärt på honom.

- 7 Amazing Dynamite (V86-5) var jag inte helt nöjd med senast, han ska kunna bättre än så. Allt känns normalt i jobben så vi hoppas att det lossnar. Svårt läge ikväll och jag försöker komma ned i banan och hitta en vettig position. Hästen har kapacitet för att segerstrida men måste vara bättre än senast. Skor nu är ingen fördel och får ses som ett litet minus. Troligen blir det helstängt huvudlag nu när det är kort distans, han tävlade senast med öppet.

- 12 Cheri De Vie (V86-7) blev det fel för senast och vi glömmer det loppet. Hästen är pigg och är i form, men kvällens förutsättningar med bakspår på tillägg är svåra. Helst ska denna hästen gå på kortspeed, gärna sista 300 meterna och det vill till att det stämmer under vägen. Skor på honom är inga bekymmer, han har tävlat mycket så hemma i Danmark.