ANNONS

Aktuellt:

 • Vinsterna AVLÖSER VARANDRA - eller vad sägs om:
 • Supersuccé på V86 12/12! Nettoresultat för kvällen: 228.573 kr!
 • V64 satt för andra gången denna vecka - nettovinst + 52.422 kr!
 • V64-succé! Samtliga system satt 3/12 och nettovinsten på tipsmaterialet landade på 17.902 kr!
 • Speldraget Milliondollarrhyme levererade! DD-odds: 60,46! Nettovinst: 11.492 kr!
 • Sex rätt på Umåker 24/11! Nettovinst på V65: 21.662 kr!
 • Toppkväll på V75 11/11 med sammanlagd nettovinst på 79.366 kr!
 • V65-succé! Nettovinst 30/10: 60.665 kr!
 • Nettovinst på V86 under 2018: 344.590 kr!
 • Nettovinst på V75 under 2017: 593.995 kr!
 • Nettovinst på V75 2014-2017: 691.350 kr!
 • Nettovinst på DD i V75-materialen 2014-2017: 47.793 kr!

Primära flikar

OBS!
Har du ett konto registerat sedan tidigare måste du begära ett nytt lösenord.
 

Ange den e-postadress du registrerade på Spelvärde.
Skriv in ditt lösenord.

Spelvärde.se grundades i mars 2014 med ambitionen att erbjuda världens mest genomarbetade och bästa travtips. Våra starka resultat har medfört att vi på rekordtid blivit Sveriges ledande tipstjänst för spel på trav.

VI GER DIG:

 • Ranking och spelförslag
 • Omgångens bästa tvillingspel
 • Tränar- och kuskintervjuer
 • Unik statistik för omgången
 • Travfakta med loppkommentarer, vagninfo, huvudlagsinfo och statistik
 • Frågelåda till våra tipsters
 • "Senaste nytt"-information

VILKA ÄR PERSONERNA BAKOM SPELVÄRDE.SE?

Kristofer Axén var hjärnan bakom en 11,4-miljonersvinst dagen före julafton 2009 och gjorde sig därmed känd i travkretsar över en natt. Därefter valde den, förhållandevis, unga förmågan att satsa stenhårt på travet. Hästar köptes in, under två sejourer har han jobbat hos Per Lennartsson och tillsammans med en vän startades sajten travspetsen.se som snabbt växte i popularitet. Kristofer har ett kontaktnät inom travet som åtminstone få i hans ålder kan mäta sig med och alla som någon gång kommit i kontakt med honom vet att seriositet och noggrannhet avspeglar sig i allt han gör.

Läs mer om Kristofer Axén

Farnod Pirayehgar introducerades i spelets värld via poker, som han spelat på heltid i närmare ett decennium. Han har sedan barnsben haft en stark analytisk förmåga och efter att ha sett sitt första Elitlopp på plats 2004 har hans travintresse trissats upp allt mer. Senaste åren har Farnod formligen ”levt och andats” trav. Hans signum är hårt arbetade med ett oändligt grävande i lopparkivet - något som hittills belönat honom med ett antal storvinster. Farnods speltekniska förmåga medför systemkonstruktioner där spelvärde alltid är A och O.

Läs mer om Farnod Pirayehgar

Daniel Karlsson gick ut gymnasiet för 4,5 år sedan och livnärde sig på spel i 1,5 år fram till rekryteringen på Spelvärde i januari 2015. Han har mer eller mindre sett samtliga travlopp som körts i Sverige senaste sex-sju åren. "Besattheten" av trav - i kombination med ett starkt minne - har också gjort honom framgångsrik. Bland annat drog han in en sjusiffrig vinst på V64 i november 2014. Vi vågar påstå att ingen 23-åring i landet har större kunskaper när det gäller SPEL på trav än Daniel. Går under smeknamnet "Jesus" i travkretsar.

Läs mer om Daniel Karlsson

Christer Lagerström skapade redan i (för) ung ålder ett stort intresse för sport och spel, utan att någon i hans närhet vet riktigt hur. Trots en ännu icke döende ålder, har han hunnit med en hel del i livet, där sport och spel givetvis varit i fokus. Talangfull fotbollspelare i AIK, juniorlandslagsman i innebandy och flertalet säsonger i Elitserien samt proffsspel i Schweiz, Svensk Mästare i poker under dess glansdagar 2008, flerfaldig miljonvinnare på V75 där han ensam vann 4,6 miljoner 2009 (vilket fortfarande är den enskilt största vinsten) - är ett axplock av vad som hunnits med. De senaste tio åren har Christer livnärt sig som yrkesspelare (trav, poker och sportbetting) och travet har alltmer vuxit fram som en favorit. Förmågan att värdera samtliga viktiga faktorer (ej förblindas av en) i en analys, "läsa loppen" och framförallt agera "oddsmedvetet" - är hans största styrkor.

Läs mer om Christer Lagerström

Robin Malmgren är 29 år och har sprungit på hemmabanan Sundbyholm i över 20 år. Travintresset härstammar givetvis därifrån, och det blev inte mindre av att hans pappa drev ett ATG-ombud under 15 år av uppväxten. De tio senaste åren har Robin jobbat heltid med travtips i olika former och - framförallt - har han gjort sig känd som enormt duktig på att analysera fram hur loppen blir körda. Robin har ett starkt engagemang för såväl sporten som spelet och på fritiden spelar han fotboll i division 4-laget Triangelns IK.

Läs mer om Robin Malmgren

Mattias Spante är Spelvärdes senaste nyförvärv. Mattias är känd som "Spante" i travkretsar och kallar sig själv travnörd då han ser i stort sett alla svenska travlopp och har mångårig erfarenhet som tipsexpert. Det är i synnerhet i tipskretsar som Spante syns, men trots sin ringa ålder har han även hunnit med flera andra uppdrag i branschen. Exempelvis kan du höra Spante referera på någon av landets travbanor eller sköta snacket i vinnarcirkeln. Spante "tog potten" en V65-kväll i samband med Sprintermästarhelgen 2012. Vinsten? 2,1 miljoner kronor! En viktig detalj i Spantes framgångar är att han vågar gå sin egna väg och förutom ett brett kontaktnät så har han även ett "hästminne" utöver det vanliga som ofta betalar sig. Få spelare är så vass på att hitta spelvärda lågprocentare och hitta potential i systemen som Spante! En vetskap som är vida känt bland dem som deltagit i hans andelsspel på Solvalla det senaste året.

Läs mer om Mattias Spante

EXTRAPERSONAL

Mikael Oscarsson jobbar sedan september 2016 kontinuerligt med V86-tips på Spelvärde. Han är 36 år, bor i Uddevalla och har varit travintresserad så länge han kan minnas. "Det är min fars "fel". Han besökte Åby, Axevalla, Årjäng och Åmål i stort sett varje tävlingsdag, och då följde oftast jag och min bror med. De första åren var det väl inte travet som det var det mest intressanta, det fanns ju roligare saker att göra. Till exempel att samla på "torskbongar". Vi hade alltid flera fulla kassar med oss hem efter varje tävlingsdag. Att det kunde vara så roligt..."

Läs mer om Mikael Oscarsson

Per Johansson är 33 år och jobbar sedan 2015 extra på Spelvärde.se. Via ponnytrav och hästägande inom familjen tändes "gnistan" redan som liten grabb, vilket senare utvecklats till ett "nördigt" intresse. Per har hunnit med att vara hästägare, där den självklara höjdpunkten var att få kliva in i vinnarcirkeln efter ett V75-lopp på Åby - med en häst som han var med och handplockade på stuteriet som ettåring. Efter några år som bosatt i Norge med regelbundna besök på Bjerke, Momarken och Drammen är han nu tillbaka i Sverige. Kombinationen att våga ta bort dåliga favoriter och tro stenhårt på egna idéer och synintryck har hittills givit Per ett par sexsiffriga vinster - och är en strategi som träffar mitt i prick med Spelvärdes spelfilosofi.

Tim Schlaucher Esser är en 21-årig student från Malmö som sedan början på 2018 jobbar extra på Spelvärde.se. Vid sidan av sina ekonomi- och statistikstudier har Tim under flera år livnärt sig på spel på trav och fotboll. Trots att Tim är född och uppväxt med regelbundna besök på Jägersro under barndomsåren så var det först via sportsbetting på fotboll som intresset för travspel tog fart ordentligt. Tim älskar att klocka hästar och tror stenhårt på att den enda vägen till framgång inom travspel är ett gediget grundarbete i lopparkivet. Han har också ett stort intresse för statistik och försöker alltid hitta nya metoder och verktyg för att utveckla sitt spelande.

ANSVARIG

Gustaf Björck är grundare och ansvarig för Spelvärde.se: "Ambitionen var att skapa en tipstjänst med innehåll precis som jag själv skulle vilja ha det som kund. Omfattande statistik, redogörelse för viktiga balans-/utrustningsändringar, djupgående intervjuer/analyser på ett sätt som ingen annan gjort, och inte minst: värderingar av ekipagen med spelvärde i fokus. Det viktigaste steget som spelare att ta, vare sig det handlar om trav, fotboll eller något annat, är att sluta ställa sig frågan "vem vinner". Utgångsfrågan bör istället vara "hur hög är sannolikheten för att hästen/laget vinner?". Gustaf är inte längre inblandad i tipsen på Spelvärde, men jobbar fortsatt bland annat med utvecklingen av sajten.