ANNONS

Aktuellt:

 • 10/10: Rak DD till fina oddset 14.56. Nettovinst: 6.780 kr!
 • 10/10: V4-vinst för tredje veckan i rad! Nettovinst: 14.685 kr!
 • 10/10: Lunchdubbeln satt till härliga oddset 54,34. Nettovinst: 5.134 kr!
 • 30/9: Dagens Dubbel satt för andra dagen i rad - ikväll till fina oddset 58,67. 5.257 kr nettovinst!
 • 26/9: Full pott på V4 - 4.538 kr nettovinst!
 • 9/9: SUPERSUCCÉ på V86! Spikarna Gardner Shaw (15%) och Global Agreement (31%) ordnade 204.067 kronor nettovinst på V86!
 • 22/8: Spikarna satt igen (sju raka!) och dessutom DD till 75 gånger pengarna med superdraget Everest Sisu! Totalnetto för tipsmaterialet: 61.910 kr
 • 21/8: Vi DOMINERADE på V65 på fredagslunchen! Totalnetto: fantastiska 64.035 kr!
 • 20/8: Superranking och stabila spikar gav V6-vinst samt DD till oddset 107,77. Totalnetto: 59.347 kr!
 • 28/7: V75-spikarna joggade hem sina lopp och skapade 38.872 kronor nettovinst!
 • ​​Nettovinst på V75 2014-2019: 893.915 kr!

Primära flikar

OBS!
Har du ett konto registerat sedan tidigare måste du begära ett nytt lösenord.
 

Ange den e-postadress du registrerade på Spelvärde.
Skriv in ditt lösenord.

Spelvärde.se grundades 2014 med ambitionen att erbjuda världens mest genomarbetade och bästa travtips. Våra starka resultat medförde att vi snabbt blev Sveriges ledande tipstjänst för spel på trav - en position vi behållit sedan dess.

VI GER DIG:

 • Ranking och spelförslag
 • Omgångens bästa tvillingspel
 • Tränar- och kuskintervjuer
 • Unik statistik för omgången
 • Travfakta med loppkommentarer, vagninfo, huvudlagsinfo och statistik
 • Frågelåda till våra tipsters
 • "Senaste nytt"-information

VILKA ÄR PERSONERNA BAKOM SPELVÄRDE.SE?

Farnod Pirayehgar introducerades i spelets värld via poker, som han spelade på heltid i närmare ett decennium. Han har sedan barnsben haft en stark analytisk begåvning och efter att ha sett sitt första Elitlopp på plats 2004 har hans travintresse trissats upp allt mer. Senaste åren har Farnod formligen ”levt och andats” trav. Hans signum är hårt arbete med ett oändligt grävande i lopparkivet - något som hittills belönat honom med ett antal storvinster. Farnods speltekniska ådra medför systemkonstruktioner där spelvärde alltid är A och O.

Läs mer om Farnod Pirayehgar

Kristofer Axén var hjärnan bakom en 11,4-miljonersvinst dagen före julafton 2009 och gjorde sig därmed känd i travkretsar över en natt. Därefter valde den, förhållandevis, unga förmågan att satsa stenhårt på travet. Hästar köptes in, under två sejourer har han jobbat hos Per Lennartsson och tillsammans med en vän startades sajten travspetsen.se som snabbt växte i popularitet. Kristofer har ett kontaktnät inom travet som åtminstone få i hans ålder kan mäta sig med och alla som någon gång kommit i kontakt med honom vet att seriositet och noggrannhet avspeglar sig i allt han gör.

Läs mer om Kristofer Axén

Daniel Karlsson gick ut gymnasiet för sex år sedan och livnärde sig på spel i 1,5 år fram till rekryteringen på Spelvärde i januari 2015. Han har mer eller mindre sett samtliga travlopp som körts i Sverige senaste sex-sju åren. "Besattheten" av trav - i kombination med ett starkt minne - har också gjort honom framgångsrik. Bland annat drog han in en sjusiffrig vinst på V64 i november 2014. Vi vågar påstå att ingen 25-åring i landet har större kunskaper när det gäller SPEL på trav än Daniel. Går under smeknamnet "Jesus" i travkretsar.

Läs mer om Daniel Karlsson

Tim Schlaucher Esser är en 23-åring från Malmö som vid sidan av sina studier under flera år livnärt sig på spel på trav och fotboll. Sedan årsskiftet 2019-2020 jobbar han heltid för Spelvärde. Trots att Tim är född och uppväxt med regelbundna besök på Jägersro under barndomsåren så var det först via sportsbetting på fotboll som intresset för travspel tog fart ordentligt. Tim älskar att klocka hästar och tror stenhårt på att den enda vägen till framgång inom travspel är ett gediget grundarbete i lopparkivet. Han har också ett stort intresse för statistik och försöker alltid hitta nya metoder och verktyg för att utveckla sitt spelande.

Christoffer Hansson är 28 år, uppväxt i Karlstad och jobbar heltid på Spelvärde sedan årsskiftet 2019-2020. Christoffer följde med farsan på trav redan som liten och började spela i (allt för) ung ålder. Efter att tidigt ha insett att man kunde köra loppen i ”badkaret” var han fast. Att klura fram hur hästar från bakspår kunde skära mellan hästar blev en specialitet, men i dag kan man lugnt säga att hans travspelande är mer komplett än så. Med bakgrund hos Guiden och Travronden har han analyserat travlopp på heltid under hela sitt vuxna liv. Att alltid agera oddsmedvetet i kombination med hans slipade analytiska förmåga har gjort honom till en långsiktig vinnare.

Jonas Noreen såg sitt första Elitlopp redan 1984 på plats. Då var han en dag gammal...jo, ni läste rätt. Det stämmer faktiskt. Sedan den dagen har det blivit ett och annat besök på Solvalla för stockholmaren. Travintresset fick han från sin pappa och hela sitt vuxna liv har han ägnat åt att analysera lopp och skriva om trav i Expressen. Det började med sommarjobb 2004 och sedan följde 16 år med uppskattade travtips och krönikor innan han började på Spelvärde. Ett bra minne, en god analytisk förmåga och en stark tro på sina egna idéer har gjort honom till en vinnare. Han gör alltid läxan och är inte rädd för att jobba hårt. Inget lämnas åt slumpen.

ÖVRIG PERSONAL

Mikael Oscarsson jobbar sedan 2016 kontinuerligt med V86-tips på Spelvärde. Han bor i Uddevalla och har varit travintresserad så länge han kan minnas. "Det är min fars "fel". Han besökte Åby, Axevalla, Årjäng och Åmål i stort sett varje tävlingsdag, och då följde oftast jag och min bror med. De första åren var det väl inte travet som det var det mest intressanta, det fanns ju roligare saker att göra. Till exempel att samla på "torskbongar". Vi hade alltid flera fulla kassar med oss hem efter varje tävlingsdag. Att det kunde vara så roligt..."

Rasmus Wiklund har alltid varit väldigt intresserad av spel. Från alldeles för ung ålder sprang han hem från skolan för att hinna hem till en en-dollars multiturnering som började 16:00 varje dag, som han fick spela från sin fars konto. I vuxen ålder och fram till början på 2018 var det spel på fotboll och framförallt NHL som gällde. Hans pappa har sysslat med spel och framförallt trav i hela hans liv, men det var inte fören i slutet av 2017 när hans pappa drog in en tvåmiljonersvinst på annandagen som Rasmus fick upp ögonen för travet. Då gick det från noll till 100 - sedan dess har han sett i stort sett varenda lopp som körts. Efter en relativt kort inlärningsperiod har han börjat skörda frukterna. Med hjälp av en bra mentor i hans pappa som har sett till att han kunnat undvika många av de vanligaste misstagen som folk gör, och att ha levt i lopparkivet senaste åren har han tagit igen sin korta erfarenhet på ett effektivt sätt. I kombination av spel på trav och NHL sade han upp sig i början av 2019 och lever nu enbart på spel. Hans största styrkor (och svagheter) är fantasin, självförtroendet och en extrem vilja att vinna. 

Mattias Larsson började spela på trav för 30 år sedan och haft det som ”halvtidsjobb” de senaste 20 åren. Heltidsjobbet under samma tid har varit portföljförvaltare/trader inom aktier och aktiederivat. Det finns stora likheter i att vara en framgångsrik trader och en framgångsrik travspelare då det gäller att väga in många faktorer i ett försök att analysera en verklighet som inte är statisk och som slutprodukt få ut sannolikheter för olika utfall. Mattias styrka inom travet är att kunna sammanfatta alla faktorer till en vinstchans. "Mina riktiga vänner får ursäkta men när det gäller streckspel på trav så heter bästa kompisen Jokersystemet". Det har blivit en hel del sexsiffriga vinster genom åren och den största enskilda vinsten var när Mattias var en av tre i Sverige som hittade åtta rätt på V86 i april 2018 och fick merparten av 2,2 miljoner.

ANSVARIG UTGIVARE

Gustaf Björck är grundare och ansvarig utgivare för Spelvärde.se: "Ambitionen med Spelvärde var att skapa en tipstjänst med sådant innehåll som jag själv skulle vilja ha det som kund. Omfattande statistik, redogörelse för viktiga balans-/utrustningsändringar, djupgående intervjuer/analyser på ett sätt som ingen annan gjort, och inte minst: värderingar av ekipagen med spelvärde i fokus. Det viktigaste steget som spelare att ta, vare sig det handlar om trav, fotboll eller något annat, är att sluta ställa sig frågan "vem vinner". Utgångsfrågan bör istället vara "hur hög är sannolikheten för att hästen/laget vinner?".