ANNONS

Aktuellt:

  • NY V75-SUCCÉ! Fantastiska 549.236 kr i nettovinst 2 februari!
  • Sedan starten 2014 ligger vi 1.012.291 kr plus på V75-systemen!
  • Återigen framgång på V64! Nettovinst 11/2: 16.490 kr
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

Eftersnack V75 Åby 3 februari

Storfavoriterna levde upp till spelarnas förväntningar och Peter G Norman tog en efterlängtad V75-seger.

Omgångens bästa spik

Valborg Marje (V75-4) hade inte sin bästa dag. Hon var stegig i volten och hamnade sist av de felfria. Kusken Carl Johan Jepson provade avancemang och det bet hyggligt ett tag, men hästen hängde väldigt mycket töm och var inte fullt körbar. Valborg Marje höll farten fullgott som tvåa på avstånd, men sågs aldrig med chans mot Iris Palema som fick gå utvändigt ledaren och bara var bäst för dagen.

Omgångens näst bästa spik

Zenit Brick (V75-3) var omgångens största favorit och levde upp till favoritskapet. Det hela blev programenligt och oproblematiskt. Efter startrusningen lagt sig körde Björn Goop till och övertog ledningen och resterande delen av loppet var ren formalia. Vi hade räknat ut att Zenit Brick skulle komma till ledningen under andra halvvarvet med Kadett C.D. i rygg och lirade tvillingen som gav 4,29 i odds.

På kuskfronten

Peter G Norman har visat upp en fin stallform på sistone, men som kusk på V75 har han haft oerhört att få till det. Inför kvällens tävlingar var PG segerlös på 49 raka uppsittningar på V75 sedan juli 2016. I Andra avdelningen galopperade favoriterna 4 Ronzon Face och 8 Sauron Pil. Oskar J Andersson valde ett offensivt upplägg med Enjoy The Life som pressades till täten efter 600 meter. Från andra ytter attackerade Peter G med Castleman och tog sig smidigt förbi täthästarna till en bekväm seger i ett lågklassigt Klass II-försök.

I korthet

Favoriten Tudor Kronos (V75-1) öppnade stabilt och rappt från spår två i volten och hittade till ledningen omgången. Över upploppet utmanades han rejält av vårt speldrag Frisco Flame från vinnarhålet, men Tudor Kronos sträckte på sig och höll undan med en halv längd.

Eftersom vi spikade omgången största favorit Zenit Brick så valde vi att spela emot omgångens näst största favorit 7 Southwind Feji (V75-5). Vinstmaskinen hade utvecklas allt eftersom och imponerat stort i sina senaste starter, men om både hon och Zenit Brick levde upp till respektive favoritskap så var det överhängande risk för bottenutdelning. Vi valde att istället låsa loppet på 1 Quebec C.D. och 3 Well Done la Marc i hopp om att duon skulle sitta i spets och vinnarhålet. Firewire satte käppar i hjulet för det scenariot då ho svarade ut Well Done la Marc för att släppa till Southwind Feji i en andra våg. Väl i ledningen var det spel mot ett mål och som stoet såg ut så hade det högst sannolikt inte spelat någon roll om hon fått gå utvändigt ledaren heller. Hon är riktigt, riktigt bra helt enkelt.

I sjätte avdelningen startgalopperade spetsfavoriten Barkevious Mingo. Istället pressades Digital Archive till täten, men blev het på kuppen och var slagen redan 400 kvar. Master Crowe smögs med i vinnarhålet och kunde lyftas ut i andraspår 300 kvar för att spurta till knapp seger närmast före Heartbreaker V.S. och Nakoda Goj som båda svarade för starka insatser.

I V75-5 tog sig favoriten 4 Rushmore Face till ledningen. 12 Volocity de Vie blev en snackis under fredagen då tränaren Timo Nurmos strödde lovord över hästen och de positiva tongångarna hade även nått kusken Erik Adielsson som attackerade tidigt och försökte kuppa sig till täten. Rushmore Face svarade och i det läget blev Volocity de Vie rullig i travet med galopp som följd. I sista sväng såg det klappat och klart ut, men sista biten tog det emot och han fick med knapp marginal ge sig mot Demolition Man F. och 2 Ragazzo da Sopra som smugit med i rygg ledaren respektive tredje invändigt och fick dela på segern.

Utdelningen landade på låga 3.792 kronor och vi har en ny jackpot att se fram emot nästa helg. Närmast på tapeten väntar GS75 på Umåker dit tipsmaterialet är släpp!

/Kristofer, Farnod, Spante, Daniel, Christer och Robin

Uppsnack V75 Axevalla 16 februari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-5 - med Farnod och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor