Laddar
Laddar

Om Spelvärde

Spelvärde.se

Om oss

Spelvärde.se grundades 2014 med ambitionen att erbjuda världens mest genomarbetade och bästa travtips. Våra starka resultat medförde att vi snabbt blev Sveriges ledande tipstjänst för spel på trav - en position vi behållit sedan dess.

VILKA ÄR PERSONERNA BAKOM SPELVÄRDE.SE?

Kristofer Axén var hjärnan bakom en 11,4-miljonersvinst dagen före julafton 2009 och gjorde sig därmed känd i travkretsar över en natt. Därefter valde den, förhållandevis, unga förmågan att satsa stenhårt på travet. Hästar köptes in, under två sejourer har han jobbat hos Per Lennartsson och tillsammans med en vän startades sajten travspetsen.se som snabbt växte i popularitet. Kristofer har ett kontaktnät inom travet som åtminstone få i hans ålder kan mäta sig med och alla som någon gång kommit i kontakt med honom vet att seriositet och noggrannhet avspeglar sig i allt han gör. 

Läs mer om Kristofer Axén

Daniel Karlsson livnärde sig på spel i 1,5 år fram till rekryteringen på Spelvärde i januari 2015. Han har mer eller mindre sett samtliga travlopp som körts i Sverige senaste tio åren. "Besattheten" av trav - i kombination med ett starkt minne - har också gjort honom framgångsrik. Bland annat drog han in en sjusiffrig vinst på V64 i november 2014. Vi vågar påstå att få i landet har större kunskaper när det gäller SPEL på trav än Daniel. Går under smeknamnet "Jesus" i travkretsar.

Läs mer om Daniel Karlsson

Tim Schlaucher Esser är från Malmö och har vid sidan av sina studier under flera år livnärt sig på spel på trav och fotboll. Sedan årsskiftet 2019-2020 jobbar han heltid för Spelvärde. Trots att Tim är född och uppväxt med regelbundna besök på Jägersro under barndomsåren så var det först via sportsbetting på fotboll som intresset för travspel tog fart ordentligt. Tim älskar att klocka hästar och tror stenhårt på att den enda vägen till framgång inom travspel är ett gediget grundarbete i lopparkivet. Han har också ett stort intresse för statistik och försöker alltid hitta nya metoder och verktyg för att utveckla sitt spelande.

Christoffer Hansson är uppväxt i Karlstad och jobbar heltid på Spelvärde sedan årsskiftet 2019-2020. Christoffer följde med farsan på trav redan som liten och började spela i (allt för) ung ålder. Efter att tidigt ha insett att man kunde köra loppen i ”badkaret” var han fast. Att klura fram hur hästar från bakspår kunde skära mellan hästar blev en specialitet, men i dag kan man lugnt säga att hans travspelande är mer komplett än så. Med bakgrund hos Guiden och Travronden har han analyserat travlopp på heltid under hela sitt vuxna liv. Att alltid agera oddsmedvetet i kombination med hans slipade analytiska förmåga har gjort honom till en långsiktig vinnare.

Jonas Noreen såg sitt första Elitlopp redan 1984 på plats. Då var han en dag gammal...jo, ni läste rätt. Det stämmer faktiskt. Sedan den dagen har det blivit ett och annat besök på Solvalla för stockholmaren. Travintresset fick han från sin pappa och hela sitt vuxna liv har han ägnat åt att analysera lopp och skriva om trav i Expressen. Det började med sommarjobb 2004 och sedan följde 16 år med uppskattade travtips och krönikor innan han började på Spelvärde. Ett bra minne, en god analytisk förmåga och en stark tro på sina egna idéer har gjort honom till en vinnare. Han gör alltid läxan och är inte rädd för att jobba hårt. Inget lämnas åt slumpen.

Rasmus Viklund är vårt senaste stjänrskott och har livnärt sig på spel de senaste åren. Travintresset fick han från sin far som är en väldigt skicklig spelare. De senaste åren har Rasmus i stort sett inte gjort något annat än att kolla på och analysera travlopp. Med sitt vassa spelsinne och sin rätta inställning har Rasmus snabbt etablerat sig som en stark tipster.

ANSVARIG UTGIVARE

Gustaf Björck är grundare och ansvarig utgivare för Spelvärde.se: "Ambitionen med Spelvärde var att skapa en tipstjänst med sådant innehåll som jag själv skulle vilja ha det som kund. Omfattande statistik, redogörelse för viktiga balans-/utrustningsändringar, djupgående intervjuer/analyser på ett sätt som ingen annan gjort, och inte minst: värderingar av ekipagen med spelvärde i fokus. Det viktigaste steget som spelare att ta, vare sig det handlar om trav, fotboll eller något annat, är att sluta ställa sig frågan "vem vinner". Utgångsfrågan bör istället vara "hur hög är sannolikheten för att hästen/laget vinner?".