ANNONS

Aktuellt:

  • NY V75-SUCCÉ! Fantastiska 549.236 kr i nettovinst 2 februari!
  • Sedan starten 2014 ligger vi 1.012.291 kr plus på V75-systemen!
  • Återigen framgång på V64! Nettovinst 11/2: 16.490 kr
  • Nettovinst på V86 2016-2018: 122.008 kr!

Eftersnack V75 Solvalla 10 februari

Flera fina insatser fick vi se, men tyvärr avlöste favoriterna varandra. Björn Goop tog ett snyggt hattrick och vi valde rätt sida i gulddivisionsduellen, men det räckte ändå bara till sex rätt.

Omgångens bästa spik:

Finalen i gulddivisionen målades upp som en duell mellan vinterns giganter på svensk mark. Västerboonthenews (V75-3) stod i favoritposition, men även Zenit Brick var hårt spelad och vi valde att ta ställning för den sistnämnde. Björn Goop hittade snabbt ut från innern med Zenit Brick och sedan gestaltade sig loppet nära nog optimalt. Västerboonthenews fick öppna snabbt för att ta ledningen och blev sedan väl laddad, vilket gjorde att tempot hölls uppe. In på upploppet avgjorde Zenit Brick i ett nafs och det var givetvis något vi gillade att se. Hästen har genomgått en grym utveckling och av allt att döma blir han fortsatt bara bättre och bättre. Goop har lyckats väldigt bra med hästen och tillsammans har duon hela sju segrar på nio försök.

Omgångens näst bästa spik:

Det fanns ingen klockren spik förutom Zenit Brick, men på de mindre systemen var det ändå tämligen givet att singla även Staro Ivy League (V75-7) för att få bättre stuns i systemet. Som väntat kunde Peter Untersteiners springare inte hålla ledningen från sitt innerspår, men sedan var vi inne på att han skulle kunna hitta ut i andraspår. Så blev dock inte fallet och Staro Ivy League fick aldrig riktigt chansen, men avslutade ändå bra mellan hästar som fyra. Segern gick till skrällen Vic De Luxe som via en virvlande avslutning kunde slå av duon Qahar Q.C. och Sambuca Knight på mållinjen. Vic de Luxe tävlar överlägset bäst på fast underlag och en sådan bana kunde Solvalla presentera denna lördag. Mika Forss håller vi högt som kusk och hade man spelat honom i varje V75-start 2016-2018 hade man hittills fått 221 procents återbetalning - inte så tokigt!

Omgångens största favorit:

Allra mest spelad var Västerboonthenews i gulddivisionen, men tätt därefter återfanns Ready Ribb (V75-2) som knappt tre procentenheter mindre betrodd. Loppet avgjordes över dryga tre varv och det blev rätt hög fart på loppet trots att Lutfi Kolgjini väntade till varvet kvar innan han synade dödens med starke Platon Face. Det uppskruvade tempot gynnade Ready Ribb som från djup köposition, sjunde utvändigt, svepte hela sällskapet mellan 850 till 450 kvar. Långsidan han levererade var riktigt stark och sedan hade han inga problem att hålla avståndet ned till sina konkurrenter över upploppet. Vi ansåg att Ready Ribb var en motiverad favorit och placerade honom i A-gruppen, men vi hade hellre sett att vårt drag Aisha Simoni vunnit loppet. Hon fick dock gå i dödens ett par varv, vilket blev för tufft och hon hade ingenting att sätta emot när spurten drogs upp.

På kuskfronten:

Björn Goop visar fortsatt hur vass han är i sulkyn. Utöver segrarna med Zenit Brick och Ready Ribb satte han även dit Hankypanky Frances (V75-6). Efter resa i andra utvändigt var det sexåriga stoet starkast över upploppet, även om Hope And Dreams stretade emot berömvärt som tvåa efter dödensresa. Goop har kört 13 V75-lopp i år och det har resulterat i hela fem segrar. Hans facit med hästar från Timo Nurmos stall är dock än mer imponerande, vilket vi även tog upp materialet innan lördagens omgång. Konstellationen Goop och Nurmos har tillsammans tagit 29 segrar på 71 starter 2016-2018, vilket ger en segerprocent på mycket höga 41!

I korthet:

Silverdivisionsfinalen som sparkade igång V75 var en öppen historia och vi valde att strecka minst sju hästar på samtliga system. Således blev det ingen pangstart för oss då favoriten Jairo var starkast över upploppet och spurtade till enkel seger. Vi bedömde att Joakim Lövgrens häst var motiverad favorit och han fanns i A-gruppen, men det hade varit gladare miner på oss om spelidén Nakoda Goj vunnit istället. Han gick med i rygg på Jairo och avslutade fullgott, men nådde ”bara” till andrapriset. Hårt spelad var även Slide So Easy och trots att han blev trea var insatsen på sin höjd godkänd. Han är helt enkelt inte lika vass med skor som han är när han kan springa barfota. Notabelt i övrigt var att Justice Ås gick finfint efter galopp och inkom som fyra - han blir intressant att följa framöver.

Det är ingen hemlighet att vi, precis som många andra, är väldigt svaga för Weekend Fun. Som spelad till 42 procent var det trots allt givet att försöka fälla honom, men det försöket var förgäves. Tidigare har Weekend Fun inte visat någon riktig startsnabbhet, men den här gången valde Rikard N Skoglund att vara aktiv i inledningen och då kunde ekipaget säkert lägga beslag på taktpinnen. Varvet från mål blev det en kraftig tempoökning och övriga som var med i den körningen, Minnestads Ecuador och Tentacles, fick rejäl mjölksyra under slutdelen av loppet. Weekend Fun stod dock pall för den hårda körningen och vann säkert närmast före Global Unlimited som levererade fullgod spurt. Vi skrev i loppanalysen att Weekend Fun har potential att vara en av de tolv i Derbyfinalen till hösten och det här loppet fick inte oss att ändra vår uppfattning.

Olle Rols (V75-5) hade tjänat knappt en halv miljon på fyra starter inför lördagens tävlingar och blev klar favorit i klass I-finalen. Då vi var helt inne på att han skulle bli över från innerspåret var det givet att gå emot honom. Mycket riktigt hade han ingen chans att hålla täten och i första sväng satt han insydd i fjärde invändigt. Tyvärr för vår del valde dock Ken Ecce att ta upp i dödens, vilket gjorde att Peter Ingves kunde smita ut framför honom ut på första bortre långsidan. Sedan fick Olle Rols harva i dödens utvändigt om Twigs Briard som var ett av våra speldrag och favoriten fick bekänna färg. Han visade dock vilken klasshäst han är när han enkelt kopplade grepp på Twigs Briard redan 300 kvar och över upploppet hade han inga problem med att hålla övriga ifrån sig. Olle Rols går från klarhet till klarhet och det är bara att lyfta på hatten för honom. Utöver Twigs Briard hade vi även Västerbo Grosbois i A-gruppen och han gick fullt godkänt som fyra efter resa i rygg på ledaren, men sågs aldrig med någon riktig segerchans. Då vi valde att stänga loppet på det fräcka låset med Twigs Briard och Västerbo Grosbois fick vi dessvärre kliva av på V75 när Olle Rols skar mållinjen som etta.

Jackpotomgången blev favoritbetonad, men tack vare att femprocentaren Vic de Luxe vann i avslutningen orkade utdelningen upp till 9.523 kronor åtminstone. Det räckte dock inte för att det skulle bli någon utdelning på fem rätt utan det är jackpot även nästa lördag då tävlingarna avgörs på Axevalla. Närmast förestående är söndagens GS75-tävlingar där vi åter får se Lannem Silje på tävlingsbanan. Hon står inför en väldigt passande uppgift och vi kan avslöja att hon lämnas ensam på våra system. Bästa spiken är dock betydligt mindre spelad än vad Lannem Silje är…

Ha det gott!

/Kristofer, Farnod, ”Jesus”, Spante, Christer och Robin

Uppsnack V75 Axevalla 16 februari

Varje fredag 15.00 sänder vi live från vår Facebook-sida där två personer från redaktionen svarar på tittarnas frågor rörande en V75-avdelning i omgången. Denna vecka avhandlas V75-5 - med Farnod och Jesus i studion.
Se uppsnacket

Sidor