Laddar
Laddar

Vad innebär poolspel?

Poolspel innebär att alla satsade pengar till en spelform samlas i en pool och oddsen/spelprocenten baseras utifrån hur mycket som är satsat på ett enskilt objekt.

Av: Kristofer Axén,
Foto: TR BILD

Spelarna delar på pengarna som blir kvar efter spelavdraget, där exempelvis 80 procent av omsättningen betalas tillbaka till spelarna på spelformen Tvilling hos ATG. Det som är viktigt att tänka på som spelare är att hålla kolla på omsättningen innan man spelar eftersom ens egen insats påverkar oddsen. 

Är omsättningen låga 20.000 kronor och man bedömer att fem gånger pengarna är ett spelvärt odds på en häst så kommer det oddset att sjunka betydande om man väljer att spela 2.000 kronor på den. I de lägena är det värt att tänka på att anpassa insatsen och spela för en lägre summa. I lopp med hög omsättning är det inte lika känsligt att kliva in med en "rejäl slant” på ett enskilt spel. 

Här gäller det att hålla koll på hur spelet fördelas någorlunda nära inpå spelstopp

Kristofer Axén

Värt att tänka på när det gäller enloppsspel och mindre streckspel (som exempelvis V4 på lunchen) så kommer den mesta omsättningen in sista timmen, vilket innebär att det ofta blir stora svängningar på oddsen/insatsprocenten. Här gäller det att hålla koll på hur spelet fördelas någorlunda nära inpå spelstopp för att kunna göra en bra bedömning av spelvärdet.