Aktuellt:

  • 25/2: Fortsatta framgångar på dagens dubbel. Ikväll till saftiga oddset 24,41! 
  • 23/2: Maxtvillingarna fortsätter levererar! Ikväll till överoddset 8,40!
  • 22/2: Rak DD till 13.45 gånger pengarna livade upp den här måndagkvällen!
  • 16/2: Fullträff i Gävle! 26.242 kr i nettovinst på V64!
  • 9/2: Dagens dubbel satt som en smäck till 16 gånger pengarna! 
  • 1/2: Februari inleddes på bästa vis! 37.191 kronor i nettovinst på V64!
  • 1/2: Fin DD-vinst igen! 44,47 i odds med vår spik! 4.147 kr netto mumsar vi i oss! 
  • ​​Nettovinst på V75 2014-2020: 646.853 kr!

V75 Åby lördag 2 februari

Intervjuer

"drömscenariot är att släppa till Callmeawinner"

Lars Järpedal selar ut två heta hästar i första avdelningen. 

- 1 Okaloosa Bell (V75-1) går med nätglasögon eftersom hon är stänkrädd och med det så klarar hon att gå i ryggar. Hon skakade lite på huvudet när kusken gick ner i rygg ledaren, men sedan gick hon bra. Hon är lite flegmatisk, men vann ändå lätt. Hon utvecklas hela tiden och ligger bra i puls. I senaste jobbet gick hon tillsammans med Callmeawinner och hade faktiskt lägre puls. Det behöver ju inte betyda någonting, men det känns i alla fall som att hon utvecklat sin styrka och kondition. Det är nog läge att ta ledningen eller att köra sig dit efter en bit. Hon har ju som sagt blivit bättre i ryggar så drömscenariot är att släppa till Callmeawinner som har mer hårdhet och är en bra rygg eftersom hon kommer hålla länge. Taktiken är upp till kuskarna, men min rekommendation kommer vara att släppa om Callmeawinner kommer tidigt. Hon kommer ha sina nätglasögon igen och förmodligen i kombination med kvartsstängt huvudlag igen. Eventuellt att vi byter till öppet huvudlag, jag ska höra vad Ohlsson säger. Det är finjusteringar och inget som påverkar nämnvärt. Vanlig vagn igen. Senast gick hon med brodd runt om och nu lär vi kunna plocka bort brodden fram.

- 7 Callmeawinner (V75-1) fick inte riktigt fäste senast på den moddiga banan. Jag tror hon hade vunnit även om konkurrenten inte galopperat. Murphyn gjorde att hon inte såg konkurrenten, men när denna kommit närmare så hade hon svarat. Hon var ganska oberörd efteråt och åt sin man direkt efteråt, vilket är ett gott tecken. Hon gjorde sin plikt och vann trots att hon inte fick fäste. Jag hoppas att hon slipper tävla med brodd fram nu. Hon har gått med en murphy med hål, men numera springer hon rakare och jag tror inte den behövs längre. Jag tänkte plocka bort den redan senast och det kan bli så att vi gör det den här gången istället. Vanlig vagn igen. Callmeawinner går bra bakifrån också, men hon har ju aldrig förlorat från ledningen så jag ser gärna att hon kommer dit.

"Han hade gått 12-tider över full väg flera gånger och var nog lite utmattad"

Helena Burman ringde upp oss på torsdag eftermiddag. 

- 2 Dolan Spring (V75-3) gick jobb idag och kändes okej. Jag körde honom ensam och han sprang bara och lattjade så det är svårt att bedöma. Han känns inte fantastisk. Inte 100 procent som när han radade segrarna, men han känns okej. Att han tappat travet till slut håller jag med. Näst senast berodde det nog på att han var sliten. Han hade gått 12-tider över full väg flera gånger och var nog lite utmattad. Han behövde en paus och det fick han också. Jag hade inte vässat inför senast utan tog mest ut honom eftersom det var hemmaplan. Han fick lite skav från skydden och jag tror att det gjorde att han föll ur aktionen sista biten. Förra måndagen så gick han ett ganska tufft lopp och då kändes han starkare än han gjorde i jobbet inför förra starten. Det är final och tufft motstånd så jag blev glad när han fick spår två. Han är ju startsnabb och går bra i ledningen. Taktiken låter jag Stefan bestämma. Det är väl Wingait C.H. som utmanar om spets? Den hästen är jäkligt bra. Han hade vunnit Smålandsmästaren före Dolan Spring om han inte galopperat till slut. Nu när det är autostart så blir det en riktig bike. Jag tycker inte det gör någon skillnad, men jag frågade Stefan och han sade att det är en fördel med en riktig bike så då kör vi med det. Hittills hos har Dolan Spring gått med öppet huvudlag. Eventuellt kommer vi köra med halvstängt nu, vilket jag vet att han haft tidigare. Efter det här loppet så får han nog ett break. 

"Vi kör med franska goggles för första gången nu och sedan åker..."

Jörgen S Eriksson gör spännande ändringar på storskräll.

- 11 Global Tailwind (V75-5) var en klar besvikelse senast. Han var med i en tuff öppning, men fick sedan dämpa rejält och redan i slutsvängen fanns det ingenting att köra med. Banan i kombination med att han gick med halv- istället för helstängt huvudlag gjorde att han inte var lika bra. Efter det har vi fixat till en del fräschörmässigt och han kändes fin i rappa intervaller i torsdags. Vi kör med franska goggles för första gången nu och sedan åker jänkarvagnen på. Sedan får vi se om Jepson kan få lite extra fart på honom också. Han har gått med entömsbett på sistone, men nu kör vi med ett vanligt bett. Det är många bra och jämna hästar emot och vi får hoppas att dessa tävlar mot varandra. Kan han vara fyra-femma är jag nöjd.

"Hon har tidigare tävlat bra efter uppehåll"

Tomasz Wisniewski tränar en av omgångens mest intressanta hästar.

- 13 Catch My Love (V75-1) fick ett för hårt förstavarv senast, allt blev fel. Efteråt har hon pausat sex veckor eftersom hon inte haft några perfekta lopp att gå ut i. Det har inte varit några fel på henne. Hon har tidigare tävlat bra efter uppehåll och jag tror inte att hon behöver lopp i kroppen. Hon har inte gått rundbanejobb, men det gör hon aldrig utan hon har gått sina vanliga intervaller här hemma. Hon mår väldigt bra. Jag tror att formen är bra och tycker att hon har chans i det här loppet. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

"brukar tända till på ändringar och vi brukar välja våra strider"

Mikael Å Linderoth gör en del ändringar.

- 8 Dokonjo (V75-3) kändes jättebra i värmningen senast, men till loppet hade banan blivit annorlunda och han trivdes inte på banunderlaget. Det är bara att glömma det loppet. Han gick jättebra näst senast och känns lika fin i träningen nu. Vi har ett iskallt läge så vi får ligga låg. Vi får hoppas att Jepson kan trolla på något vis. Det blir norskt huvudlag igen. Två ändringar görs. Dels kommer han gå med jänkarvagn som näst senast och så kommer han tävla utan käk. Det har han gjort tre gånger hittills och två gånger har han vunnit och en gång var han trea. Varför vi inte kör utan käk oftare? Hästen brukar tända till på ändringar och vi brukar välja våra strider. 

"Hon är bättre med bilstart"

Bengt Simberg hoppas hästen inte krånglar till det i starten, vilket hon haft en tendens att göra tidigare. 

- 12 Wild Love (V75-1) körde jag lugna intervaller med idag (läs: torsdag) och hästen kändes fin. Hon fick feber så vi fick stryka henne senast, men det gick över fort och hon fick inte stå över något förutom det missade loppet. Det var lika inför Halmstad och då avslutade hon ju starkt och vann. Hon har fått ett litet skavsår som behöver skötas om, men det är inget som påverkar henne prestationsmässigt. Hon är bättre med bilstart och därför var i valet och kvalet om vi skulle starta här eller i bronsdivisionsfinalen. Vi har tränat lite på voltstart när vi kör på rakbanan och senast skötte hon sig. Kevin sades att det kändes mer stabilt än tidigare. Jag tror att Kevin löser det igen, men helt travsäker är hon inte. Öppet huvudlag och svensk jänkarvagn igen.

"vi gick även igenom honom efter senast och det utan anmärkning"

Magnus Dahlén är positiv gällande sin häst i avslutningen.

- 4 Velvet Gio (V75-7) är lite lat av sig och hade krafter kvar i rygg ledaren senast, även om det är svårt att säga hur mycket. Jag var jättenöjd med honom då och det blev en bra uppladdning inför denna final. Han har känts väldigt fin i träningen och vi gick även igenom honom efter senast och det utan anmärkning. Med rätt lopp kan han tas vem som helst. Jag tror tyvärr att det blir en tung resa, men jag tror mycket på min häst och har inget emot att se honom i dödens. Vi är förhoppningsfulla och det blir öppet huvudlag samt jänkarvagn likt i finalen näst senast. 

"Det känns som det är läget emot den här gången"

Jonny Mårtensson är nöjd med formen. 

- 10 Secret Mission (V75-3) är i kanonform. I senaste jobbet så höll han på att krypa ur selen. Det känns som det är läget emot den här gången. Det positiva är att vi har rygg på Wingait C.H. och invändige Juan är ju inte så snabb så vi kanske kan få tredje ytter ändå. Secret Mission är alltid underskattad av spelarna och så kallade experter. Vi kommer köra i Peter Untersteiners jänkarvagn den här gången, det har fungerat bra tidigare. Han kommer även gå med lite annan skoning. Med lite mer grepp i bakskorna, så som Peter skor sina hästar.

"Skulle vi få rygg ledaren eller tredje invändigt ska han kunna..."

Joakim Elfving hoppas på ryggresa längs sargen.

- 4 Mr Dream Coktail (V75-5) gjorde ett jättefint lopp senast. Jag hade 12 sista varvet på honom och det går inte att klaga på. Han har ofta haft dåliga lägen, men nu är spåret fint och han har bra form. Open stretch är intressant och kusken lär köra det som går från start för att hitta ned. Skulle vi få rygg ledaren eller tredje invändigt ska han kunna ta en bra slant. Han har löpt jämnt med Reverend Wine och den tillhör ju de mest spelade i loppet.. Precis som senast blir det halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

"Kan han hålla samma form som han visade senast är jag nöjd"

Bo Falsig har en häst i fin form.

- 5 Crossfire Simoni (V75-4) gick bra som trea senast. Han har gått lätta intervaller efter det och varit precis som han brukar. Kan han hålla samma form som han visade senast är jag nöjd. Spår fem är inte det bästa, men det är en klar fördel att vi inte har några hästar utvändigt om oss. Stämmer det någorlunda under loppet gång ska han kunna vara bland de tre-fyra främsta. Vi får se hur vi kommer iväg från start, men får han ett bra lopp är han snabb i benen till slut. Halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

"är kapabel, men polletten har inte riktigt trillat ner än"

Henrik Larsson ligger lågt med sina tvåa. 

- 3 Pastorn (V75-2) tycker jag gjorde det bra senast. Det är inget att säga om att han inte kunde utmana vinnaren som var väldigt bra. Hästen utveckla hela tiden och kan tjäna fina pengar här. Han kan öppna snabbt och borde få en bra position. Han gick med bike senast och det fungerade bra. Bike och helstängt igen.

- 5 Pecorino (V75-2) gick jättebra senast och fick aldrig fritt. Det är två-tre riktigt bra hästar med i loppet så det blir nog att tjäna en slant. Pecorino är kapabel, men polletten har inte riktigt trillat ner än. Jag ser mina hästar som jämnbördiga för dagen. Helstängt med hål och vanlig vagn igen.

"Wingait är ingen häst som växlar tempo på kort sträcka"

Stefan Persson hoppas på spets. 

- 3 Wingait C.H. (V75-3) avslutade jättebra senast. Han tränar väldigt bra efteråt också så han har riktig toppform. Jag tycker han har en lämplig uppgift, men det är synd att vi har Dolan Spring invändigt om oss. Jag får prova en bit från start för jag tycker vi har klart bättre chans från ledningen Visst finns även open stretch, men Wingait är ingen häst som växlar tempo på kort sträcka och är vass på kortspeed. Helstängt och bike - inga ändringar. 

"Han kan göra ett jättelopp och vara femma..."

Mats Rånlund ser gärna att sin kämpe slipper dödens denna gång.

- 10 Olle Rols (V75-7) orkade inte riktigt fullfölja senast. Jag tror att han inte fick något riktigt fäste, men samtidigt var det en bra häst som vann också och han fick få utvändigt om denne.  Han har varit peppad och fin i träningen samt legat fint i puls efter senast. Han kan göra ett jättelopp och vara femma, det blir tempo och positioner som avgör. Det bästa är om någon annan gör jobbet. På sistone har det blivit rejält uppullat och så har han fått gått fram till dödens, men jag vill inte att han ska behöva gå där varje gång. Öppet huvudlag och svensk jänkarvagn.

"Ohlsson vill väl köra i ledningen med Disco Volante och för mig..."

Rauno Pöllänen går för tredje raka segern.

- 2 Västerbo Grosbois (V75-7) var bättre senast jämfört med gången innan. Allt var väldigt bra och jag hade ingenting att klaga på. Han har varit minst lika bra i jobb efter det och går bara framåt hela tiden. Det är tuffa motståndare, som alltid, och det krävs tur för att det ska räcka till vinst. Han har flera gånger visat att han är väldigt startsnabb och borde ta ledningen från spår två. Ohlsson vill väl köra i ledningen med Disco Volante och för mig passar det bra med rygg på honom. Min häst har gått bra nu från rygg ledaren och det känns som det bästa upplägget. Öppet huvudlag och svensk jänkarvagn kör vi med.

"Jag har svårt att värdera chansen, men hon kan speeda snabbt..."

David Källgren selar ut sin järnmärr igen.

- 3 Speedy Foxy Vicane (V75-6) gick i mål med gott om krafter kvar näst senast och var fin igen vid segern i lördags. Hon hade 70 i puls i dopingstallet i lördags, vilket är förhållandevis lågt. Efter det har hon bara gått lugnt och känts fin - hon sträckte på sig som en katt i onsdags. Att starta vecka-vecka har hon svarat bra på tidigare och jag sade inför senast att hon låg på en åtta på formskalan och det pekar uppåt. Jag har svårt att värdera chansen, men hon kan speeda snabbt i 400 meter och då bryr hon sig inte i vad hon möter. Hon sitter bra till i andraspår direkt och sedan finns det lite olika alternativ till hur man ska lägga upp det taktiska. Det blir fast huva, norskt huvudlag och jänkarvagn - inga ändringar. 

"Därför kommer vi köra med mer grepp den här gången"

Thomas Madsen är inne på att sin springare ska vara vassare med senaste loppet i kroppen.

- 9 Sphinx d’Inverne (V75-5) agerade lite märkligt i lördags och var trög i ryggar. Sedan gick han skapligt över upploppet och Kim var inne på att han inte riktigt fick tag i banan. Därför kommer vi köra med mer grepp den här gången. Han har bara gått lugnt i veckan och känts pigg och glad. Han var inte så hårt tagen inför senast och med det loppet i kroppen är jag inne på att han kommer vara bättre den här gången. Läget är okej, men det är så klart tufft emot och jag är nöjd om han kan vara fyra-femma. Vi skiftar till goggles nu och sedan går han med jänkarvagn som vanligt. Vät att tänka på är att han tänt till på kuskbyte tidigare. Han är lite speciell och det gäller att försöka lura honom att springa.

"Jag tycker att han står bra till med fint utgångsläge och är inte..."

Diederik Meilink har inlett året på strålande sätt.

- 2 Reverend Wine (V75-5) var jättebra senast. Han fick inte riktigt fäste i banan, men det är ingenting som oroar. Han har tränat normalt efter det och har precis som några andra chans att vinna loppet. Jag tycker att han står bra till med fint utgångsläge och är inte beroende av något speciellt löpningsförlopp, varför kusken kan lägga upp taktiken efter hur konkurrenterna gör. Vid laddning kan han öppna snabbt, det har han visat flera gånger. Precis som senast kör vi med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan. Svensk jänkarvagn igen.

"Planen är att komma iväg så snabbt som möjligt och sedan får vi se..."

Håkan E Johansson har kapabel häst till start.

- 3 Sato (V75-4) gick bra senast. Han hade full spänst över mål och loppet blev perfekt kört. Efter det har han bara tränats lugnt och känts jättefin. Underlaget har varit dåligt hemma och från femte januari bara gått långsamma turer i skogen, vilket verkar ha fungerat bra. Förhoppningsvis ska han vara bättre med lopp i kroppen. Det är tre-fyra riktigt bra med i loppet och troligen kommer Sato få bekänna färg. Planen är att komma iväg så snabbt som möjligt och sedan får vi se vad som händer. Det troliga är väl att någon kommer farandes från tillägg och jag vill inte ge mig in i någon tokkörning. Drömscenariot är rygg ledaren och lucka, även om jag kan tänka mig att köra i ledningen också om ingen kommer. Han är så pass bra at han kan vinna och det blir samma balans som senast samt halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

"Jag pratade med Jorma både i söndags och i måndags och taktiken är given"

Petri Johansson är god vän med Timo Nurmos och Jorma Kontio. Nedan uttalar Petri sig om sin delägde häst. Notera att denna intervju gjordes i onsdags innan beslutet om vagnbyte. 

- Min spontana tanke var att det är läskigt med fjärde starten på bara 24 dagar för 2 Victory Topline (V75-2). Samtidigt har jag stor respekt för hästkarlen Timo Nurmos och vet att han inte skulle riskera något. Jag har även haft kontakt med skötaren Hanna Vestfält som hälsar att hästen är lika matglad och busig i hagen som vanligt. Hanna tror bara att det är bra för hästen och det kändes skönt. Jag klickade faktiskt på anmälningslistan i söndags och såg att bara tio hästar var anmälda. Tio minuter senare hade Timo anmält Victory Topline, så han var med på noterna och passade på när loppet inte var fullt. Jag hoppades på spår två-fyra så jag jublade när jag såg startlistan. Det var ett lopp igång i Frankrike samtidigt och min vän trodde att jag satte en vinnare när jag jublade. De senaste prestationerna? Det känns som att Victory Topline inte riktigt bjuder till bakifrån. Han trivs bäst i ledningen och har ju aldrig förlorat därifrån. Jag pratade med Jorma både i söndags och i måndags och taktiken är given. Ambitionen är att komma till ledningen och sedan köra där. Det är inte aktuellt med några positionsbyten utan kommer vi till spets så får hästen gå där. Galoppen i comebacken tar jag inte så hårt på. Han hade mycket energi och var för laddad. I övrigt har han varit travsäker. Jag frågade även Jorma vad han tyckte angående det tighta tävlingsschemat och svaret jag fick var "Äh, han hade kunnat gå ut på V86 emellan", givetvis med glimten i ögat. 

"kan inte göra annat än att tro på honom med tanke på den kapacitet han visat"

Peter Untersteiner uttalar sig om sina starthästar. 

- 4 Casual Rain (V75-1) har svårt att hålla ihop aktionen och det är svårt att veta innan om hon har en bra dag eller inte. Träningen är jag nöjd med och vi gör lite småjusteringar i balansen och hoppas att hon ska hålla ihop travet. Tanken är att ge henne ett smyglopp. Norskt huvudlag, vanlig vagn - inga ändringar.

- 8 Pastor Power (V75-2) har varit fin tre lopp i rad. Allt är bra förutom spåret som givetvis drar ner möjligheterna, men man kan ändå inte göra annat än att tro på honom med tanke på den kapacitet han visat. Han testades med jänkarvagn vid segern näst senast. Galoppen inledningsvis den gången har jag ingen förklaring på, men jag tror inte det berodde på vagnen. Vi körde med vanlig vagn senast eftersom det var voltstart, men nu blir det bike. Istället för helstängt så kör vi med can't see back i kombination murphybländare.

- 10 Silent Hill (V75-2) var ganska stinglös senast utan att vi vet varför. Han känns fin, men med tanke på senaste insatsen så kommer jag köra lite snällt med honom. Can't see back i kombination murphybländare samt jänkarvagn - inga ändringar.

- 1 Frankie Brodde (V75-7) var lite seg senast utan förklaring. Han känns bra i träningen och får smyga med här då han inte kan hålla ledningen. Den mest troliga positionen är nog tredje invändigt. Bike och helstängt - inga ändringar.