Laddar
Laddar

Veckans trav | "Åby och jackpot smakar MUMMA!"

Vilken vecka på ingång! Jackpot på de två största spelformerna och lördagen med Åby och välfyllda lopp är veckans givna höjdpunkt!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: TR BILD

Måndag: V64 på Mantorp med jackpot.

Vi kickade igång veckan med en jackpotomgång på Mantorp och det blev inga spelmässiga framgångar för vår del då spiken 5 Rendez Vous (V64-1) gjorde bort sig med galopp, men desto mer positiv var DD-draget 9 Dragster (V64-5) som kom tillbaka efter långt uppehåll och gjorde riktigt bra ifrån sig direkt i återkomsten. Vi fick riktigt bra information från Roger Malmqvist, som var klart uppåt i snacket, och hästen levererade därefter. Kul att se tolvåringen tillbaka i fint slag!

Tisdag: V64 på Jägersro.

Min hemmabana Jägersro har hand om tisdagkvällens tävlingar och det är en rätt så ordinär februari-V64 vi har framför oss. Jag lyfter mest på ögonbrynen över att Michael Nimczyk är tillbaka på svensk mark med tre ston i 2 My Girl (V64-1), 8 Romanze (V64-4) och 9 Leonella (V64-6) som samtliga ser ut att bli hårt betrodda.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Bjerke/Solvalla med jackpot!

Är det så att det för en gångs skull är en spelmässigt intressant omgång som serveras från vårt norska grannland? Jag gillar i alla fall skarpt när jag ser två välfyllda tilläggslopp från Bjerkebanan. Att Hamre-favoriten 12 Wall Of Moni (V86-7) lottades till bricka tolv gör inte det hela mindre spelintressant. Solvalla då? Minus för tio hästar i två av V86-loppen, men som vanligt numera håller loppen riktigt hög kvalité med Solvallaserien. 9 Kite Runner (V86-6) är en häst som jag följt sedan början av karriären och vi spikade honom på GS75 sist då hann vann i snygg stil. Polletten har verkligen trillat ned här, men sägas bör att det är klart tuffare emot nu när han ställs emot Nurmos-löftet 10 Global Evolution. Klart trevlig omgång är första intrycket!

Jag, Hansson och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Gävle.

Det är jag som gör torsdagens V64-material till Gävle, men jag har inte riktigt hunnit sätta mig in i loppen än. Såg däremot att 10 Underbarosåfin (V64-3) lottades till bakspår, vilket är ett klart minus för hans del.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Romme och V64 Xpress på Eskilstuna/Kalmar.

Lördag: V75 på Åby med jackpot!

Jackpot på båda de största spelformerna den här veckan och när Åby kör V75 går det inte annat än att säga att det här är veckans höjdpunkt. Förutom Åby och jackpot har vi två tilläggslopp med 15 hästar på menyn, vilket smakar MUMMA. Tidigare år har det varit V75 Champions-lopp rakt igenom, men det konceptet verkar man ha skrotat i år då V75 Champions endast körs som V75-6. Adrian Kolgjini har siktat mot det loppet med 1 Doctor Gio (V75-6) och jag misstänker att bricka ett i volten var precis vad han ville ha. Efter en rejält positv insats vid segern på V64 senast lär han bli hårt betrodd, men det saknas inte motstånd med guldhästarna 13 Four Guys Dream och 15 Dark Roadster på 20 tillägg. Roligt lopp och rolig omgång i övrigt också - den här lördagen ser jag fram emot!

Jag, Jesus, Hansson och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Axevalla.

Stort lycka till på liret!

/Tim