Laddar
Laddar

Veckans trav | "Admiral As blir jättefavorit"

Vi trummar vidare i höstmörkret med en tävlingsvecka där Müllers Memorial med 400.000 kronor i förstapris är veckans tydliga sportsliga höjdpunkt. Spelmässigt kittlar dock ett annat lopp på V75-kupongen mer!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: TR BILD

Måndag: V64 på Mantorp.

Mantorp arrangerade veckans första V64 och med enprocentaren 6 Woodbank (V64-6) i avslutningen blev det en väldigt svårlöst rad som betalade strax under en halv miljon kronor. Vi var aldrig nära alla rätt då vi sprack på båda spikarna och i övrigt var det inte mycket att skriva hem om rent sportsligt. Nya tag till tisdagkvällen!

Tisdag: V64 på Eskilstuna.

Vi blickar mot Eskilstuna under tisdagskvällen och V64-kupongen inleds med ett lopp där vi har en svårbedömd Nurmosfavorit i 9 Mister Joe (V64-1). Hingsten har inte startat sedan december förra året och var då ute i ett lopp på Vincennes. I övrigt flera spelvänliga lopp och jag noterar att Peter G Norman har ut en av stallets reklamhästar 2 Andy Gel (V64-5) med en intressant uppgift.

16.00 släpps tipsmaterialet!

Onsdag: V86 på Solvalla/Åby.

Det är Solvalla och Åby som delar på härligheten den här veckan och jag har äran att tippa Åby-loppen som ser intressanta ut med fulla fält rakt igenom och en härlig blandning av utländska ekipage och hästar från närområdet. Från Norge gästar fyraåriga stoet 2 Lexie B.R. (V86-5) som lär bli en hel del betrodd med seger i hälften av sina 16 starter. Hon kommer med två raka till onsdagens start, men man ska ta i beaktning att dessa är tagna på Orkla där konkurrensen är klart enklare. I V86-3 har familjen Gundersen med sig 11 Kanaka som också inlett karriären på övertygande sätt. På Solvalla återser vi obesegrade Nurmos-hästen 10 Isco Am (V86-2) som lär bli omgångens största favorit i jakt på sjunde raka segern. Han möter dock en kapabel häst i 8 Jobspost.

15.00 släpps tipsmaterialet!

Torsdag: V64 på Gävle.

Det är Gävle som har hand om torsdagskvällens tävlingar och det är nära nog kallblod för hela slanten som gäller då fem av sex lopp på V64-kupongen upptas av “nordsvenskar”. Jörgen Westholms segerstaplare 2 L.Q.Widde (V64-6) gör comeback efter mer än ett års uppehåll och lär bli något av en nyckelhäst i omgången. Värt att notera är att annan kusk än Jörgen kör hästen för första gången i lopp när Mika Forss ska svinga sig upp i sulkyn.

16.00 släpps tipsmaterialet!

Fredag: V65 på Umåker och V64 Xpress på Kalmar/Romme.

Kalmar och Romme delar på fredagskvällens tävlingar och vi har bland annat ett fint treåringslopp att se fram emot där Johan Untersteiner har med tre hästar och själv kör grundkapable 11 Eminent Kronos (V64-4). Trion utmanas av A Fair Days helbror 4 Maroon Day som var betrodd i ett V75-lopp i sin senaste start.

16.00 släpps tipsmaterialet till V64!

Lördag: V75 på Jägersro.

V75 på min hemmabana Jägersro den här veckan! Det kittlar alltid lite extra för egen del, även om det här knappast är årets hetaste omgång på “himmaplan”. Daniel Redén gör resan ner till Malmö med en kvartett och har framför allt med 5 Admiral As (V75-3) som blir favorit i klassiska Müllers Memorial med 400.000 kronor till vinnaren. Bland utmanarna hittar vi bland annat SM-vinnaren 9 Power, som dock drog en nitlott i spårlottningen. Bästa spelloppet är utan tvekan V75-6, Oktoberstayern, där 9 Bottnas Idol och 13 Even Steven ska hämta in 40 meter på André Eklundhs 5 Hashtag Simoni med flera. Admiral As blir jättefavorit, men i övrigt ser det öppet och spelvänligt ut vid första anblicken.

15.00 på fredagseftermiddagen släpps tipsmaterialet till V75!

Söndag: GS75 på Boden.

Stort lycka till på liret!

/Tim