Laddar
Laddar

Veckans trav | "Aldrig startat med skor i Sverige!"

December är på ingång, vilket innebär att barfotaförbud står för dörren. Klart frågetecken för balansen på flera nyckelhästar på V75!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Halmstad med jackpot!

Likt förra veckan är det Halmstad som drar igång travveckan med en V64 som den här måndagen kryddas med jackpot. Omgången kännetecknas av ett par stora favoriter, men ser ändå mer spelintressant ut än förra måndagen, då många lopp var skiktade. 3 Lady Beluga i skrivande stund storfavorit i V64-5, men hon möter flera härdade hingstar och valacker likt 4 Charliebrown Effe och 9 Festival Of Speed. I övrigt ser 2 Rapid Pal (V64-4) ut att bli mångas spik i omgången. Vi spikade honom på V86 sist och då sköt han till vasst sista biten efter att ha fått chansen för sent.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Eskilstuna.

Eskilstuna har hand om tävlingarna under tisdagskvällen. Örjan Kihlström åker inte på vardagstrav särskilt ofta och speciellt inte den här tiden på året, men här gör han resan till Eskilstuna för att sitta upp bakom ett par av Daniel Redéns hästar. 3 Need’em (V64-3) och 5 Holcombe Zet (V64-5) lär båda bli favoriter och den sistnämnda jagar revansch efter att det inte löst sig i Breeders’ Crown-finalen senast. Möter bland annat kapabla Reijo Liljendahl-hästen 2 Eclipse Am (V64-5) som kommer ifrån galopp.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Åby och Solvalla.

Favoritkombination Åby och Solvalla är det som gäller för den här veckans V86:a och omgången ser klart mer intressant ut än förra veckan då det var skiktat i flera av loppen på Bjerke. Det är visserligen inte fullt anmält på Åby heller, men loppen ser mer öppna och spelintressanta ut. Ulf Stenströmer ser ut att sitta på nyckeln i V86-7 där han selar ut två av stallets bästa hästar i 3 Luca Vialli Boko och 10 Bold Knick. Den sistnämnda jagar nionde (!) segern i år, men kan få svårt att slå stallkamraten givet hur spårlottningen föll. På Solvalla återser vi bland annat 9 Jeannica (V86-6) efter segern på V86 för två lopp sedan. Stoet har hög kapacitet, men minus för att hon föll ur stilen till slut och nu startar ganska tätt inpå. 4 Never Mind’em (V86-2) har utvecklats väldigt starkt under hösten och lär bli omgångens största favorit nu när han går ned kraftigt i klass.

Tipsmaterialet släpps 15.00

Torsdag: V64 på Örebro.

Det är Örebro som håller i torsdagkvällens tävlingar. 6 Vikens Cashflow (V64-6) jagar fjärde raka segern och ser ut att bli mångas spik i omgången efter att ha lottats till ett perfekt utgångsläge med Carl Johan Jepson i sulkyn. I övrigt en rätt ordinär V64-omgång.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Jägersro och V64 Xpress på Romme/Umåker.

(Startlistorna är inte släppta än.)

Lördag: V75 på Solvalla.

December är här och det innebär som bekant barfotaförbud på samtliga hästar. Vi blickar mot Solvalla på lördag och en som det möjligen är ett minus för med skor är 2 Jimbaran Zon (V75-1). Han vann emellertid på riktigt snyggt sätt på V86 senast och Conrad Lugauer har fin form på hästarna i Stockholm. I guld gör 6 Moni Viking (V75-3) comeback efter nära nog ett halvårs uppehåll och det återstår att se om den här stenhårda hästen - som verkar ha nio liv - kan komma tillbaka på sitt bästa ännu en gång. Han möter bland annat Wäjerstens 7 Rome Pays Off, som aldrig startat med skor runt om i Sverige. En annan som gått barfota på slutet är 14 High On Pepper (V75-4). Han har dock tävlat bra med skor tidigare och här finns det mer att fundera på än balansen då hästen står med dryga 80 meters tillägg. Noterar - tyvärr - att det bara blev tio hästar anmält i silver där 10 Hannibal Face (V75-6) ska ut efter segern på V64 i torsdags.

Tipsmaterialet släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Bollnäs.

Stort lycka till på liret!

/Tim