Laddar
Laddar

Veckans trav | "Årets sista Grupp I-lopp"

Årets sista Grupp I-lopp i Sverige står för dörren när Svensk Uppfödningslöpning ska avgöras. Första intrycket är att V75 ser spelvänligt ut!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Halmstad.

Vi börjar veckan i Halmstad med vad som ser ut att vara en rätt så ordinär V64-omgång. Största favoriten för kvällen finns i V64-4 där comebackande 4 Luca Barosso ser ut att bli väldigt hårt betrodd. Spelmässigt är några lopp lite för skiktade för att det ska vara plusbetyg på omgången.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Gävle.

Det är Gävle som gäller på tisdagkväll och även här inte jättemycket som sticker ut vid första anblicken. Olle Alsén har haft supersnurr på stallet sista månaderna och en som verkligen höjt sig är 8 Nordby Elde (V64-5). Han fick sin segersvit bruten senast, men gjorde ändå en bra insats som tvåa och det ser mer passande ut nu. I övrigt två favoriter i 1 Dior Lilly (V64-2) och 1 Run N’cola (V64-3) där spetsstriderna blir avgörande.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Bjerke.

Solvalla saxas med Bjerke under onsdagen och det är minusbetyg för loppen på Bjerke där två avdelningar innehåller sex respektive åtta hästar. I övrigt är det flera fina lopp på Solvalla där Redén-hästen 6 Hankypanky Pinkman (V86-8) bland annat gör comeback efter att ha floppat i V75-finalerna förra månaden. I samma lopp gör 2 Doctor Gio (V86-8) debut i Adrian Kolgjinis regi. Nurmos-hästen 1 Mellby Knekt (V86-4) är obesegrad felfri och lär bli hårt betrodd i fjärde avdelningen. Med de värsta motbuden direkt på utsidan blir spetsstriden en nyckelfaktor i det här loppet! Nämner även att det är ett fint treåringslopp för ston på kupongen där 4 Granger (V86-2) bland annat möter 2 Frustration och 8 Larah Westwood.

Tipsmaterialet släpps 15.00

Torsdag: V64 på Åby.

Det är V64 på Åby under torsdagskvällen och rent sportsligt är höjdpunkten V64-4 där 8 Even Steven möter 11 Hannibal Face. Vid första anblicken ser loppet ut att vara något av en duell mellan de här två högkapabla hästarna. I övrigt flera lopp i låg klass och en omgång som ser spelvänlig ut vid första anblicken.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Romme och V64 Xpress på Bollnäs/Kalmar.

(Startlistorna är inte släppta än.)

Lördag: V75 på Jägersro med Svensk Uppfödningslöpning!

Min hemmabana Jägersro är värd för veckans V75-omgång och vi har årets sista Grupp I-lopp att se fram emot när Svensk Uppfödningslöpning ska avgöras. Årets upplaga ser väääldigt öppen ut och jag noterar bland annat att tre av försöksvinnarna betalade minst tio gånger pengarna. Det återstår att se om det skräller även i finalen, för min del finns i alla fall ingen given vinnare. 1 Matchmadeinheaven (V75-4) vann Svampen och var den enda favoriten som infriade sina förväntningar i försöket, så det känns troligt att hon blir favorit. I övrigt gillar jag 7 Duncan Cowan och visst vore det kul om att Svante Båth fick avsluta karriären med en storloppsseger tillsammans med Erik Adielsson, men tvååringen var blek i sitt försök där han fick ge sig mot 3 Romulus Tooma från spets. I övrigt blir det spännande att se 10 Kentucky River (V75-3) i andra starten för Daniel Redén. Han galopperade i debuten för Redén, men kan ju väldigt mycket när han tävlar på sitt bästa och förhoppningen är att vi ska få se honom i Frankrike i vinter. I samma lopp var 7 Four Guys Dream riktigt bra i comebacken på Charlottenlund senast (vann på 09,9) och skulle han nå ledningen blir det ingen enkel nöt att knäcka för Kentucky River. Första känslan är att V75-omgången ser spelvänlig ut!

Tipsmaterialet släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Rättvik.

(Startlistorna är inte släppta än.)

Stort lycka till på liret!

/Tim