Laddar
Laddar

Veckans trav | "Årets största pott hittills!"

Årets bästa spelvecka hittills! Minst 64 extramiljoner i potten på söndag och det finns godbitar även under resten av veckan!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Halmstad.

Vi smygstartade veckan med V64 på Halmstad och fick en småtrevlig start på veckan där vi bland annat återsåg 8 Global Election (V64-2) efter vinterträning. Räckte dock bara till en fjärdeplats från kön och segrade gjorde favoriten 3 Flamenco Girl, som gick undan enkelt till slut. Maria Törnqvist stall går som tåget och hade två comeback-hästar i 1 Bold Request (V64-4) och 5 Zebulon (V64-6), där den sistnämnda vann enkelt.

Tisdag: V64 på Axevalla.

Det är Axevalla som gäller under tisdagskvällen och den här omgången ser också småtrevlig ut med två femtonhästarsfält på kupongen. Lär hamna lite i skymundan av veckans två jackpotomgångar på V75 och V86 och här går det nog att ta bra betalt om man gör jobbet. Maria Törnqvist är i farten även den här kvällen och selar ut 10 Önas Spartacus (V64-2), som redan vunnit två lopp i år och lär bli hårt betrodd.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Jägersro med jackpot!

Det är jackpot även på V86 den här veckan med strax över tio extramiljoner i potten. Jägersro och Solvalla delar på härligheten och det är tyvärr något tunt med hästar i ett par lopp, men i övrigt gillar jag omgången vid första anblicken. Det är hög klass på loppen och jag ser fram emot att se 1 Tirana (V86-5), som debuterade på en 15-tid på Jägersro som tvååring, men bara gjort två lopp sedan dess (vunnit båda!) och nu återkommer i Sverige som fyraåring. Möter dock flera fina fyraåriga ston, däribland Untersteiner-hästen 7 No Time To Steel. För spelets skull var det skönt att 12 Ytowns Magnifik (V86-7), som har fyra raka segrar och är väldigt fartfylld för klassen, lottades till sämsta utgångsläget. På Solvalla är det som vanligt Solvalla-serien som gäller och även här med bra klass på loppen.

Axén och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V75 på Gävle!

Traditionsenligt börjar Spring Race i Gävle och det är en riktigt rolig V75-omgång som Gävle har fått ihop det här året. Jag hade gärna tagit den här omgången som multijackpot-omgång, men Gävle och skärtorsdagen går ju hand i hand och är svårt att ändra på. V75-3, Påskharen, är något av en årlig höjdpunkt för egen del. Det här loppet är riktigt roligt att analysera och jag önskade att det skrevs ut flera såna här tilläggslopp över kort distans på V75. Sportsligt är utan tvekan höjdpunkten att 7 Castor The Star (V75-1) gör årsdebut och med 2 Hidalgo Heldia lär det inte bli någon straffspark i årsdebuten.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V75 på Färjestad med Prins Carl Philips Jubileumspokal!

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal är en klassiker på långfredagen och något av ett startskott för våren i travsammanhang. Tyvärr bara sju hästar anmälda i årets upplaga, men i gengäld blir det en riktigt intressant duell mellan Gocciadoro-hästen 4 Diamond Truppo (V75-6), som varit grymt bra i Italien och gör debut på svensk mark, samt 5 A Fair Day, som utvecklades enormt under fjolåret och är något av en joker i elitloppssnacket. 6 Dancer Brodde hade ingen vidare avslutning på fjolårssäsongen, men vill säkert ha ett ord med i leken också. I övrigt gillar jag DD-2, ett tilläggslopp med femton hästar och enbart fyraåringar, skarpt och med femtonhästarslopp på kupongen ser även den här V75-omgången spelvänlig ut. Ett klart plus för den här typen av “V75-bonanza” att omgångarna som leder upp till multijackpoten inte är ihåliga och bara har till syfte att fylla på jackpotsumman.

Hansson gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Lördag: V75 på Klosterskogen.

Norge och 800-metersbana är det som gäller den här lördagen. Riktigt stökiga förutsättningar och vi skickar givetvis vår Norge-expert Rasmus på det här. Extraomgång i Norge kan kännas kallt, men det brukar gå att ta bra betalt de här omgångarna!

Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: V75 på Romme med multijackpot!

Supersöndag deluxe! Det är 64 extramiljoner i potten än så länge och årets största pott hittills när Romme kör sin numera traditionsenliga multijackpot på påsksöndagen. Förutom att V75-4 inte blev fullt finns det inte mycket att klaga på vad gäller startlistorna. Just V75-4 är ett av omgångens mest spännande lopp. 10 Månlykke A.M. får Magnus Djuse i sulkyn för första gången, vilket måste vara en av årets mest spännande kuskändringar. 4 Tekno Jerven har dock varit riktigt bra på sistone och skulle han sköta sig och prestera som på sistone blir han inte lätt att hämta 20 meter på. I övrigt noterar jag årsdebut för 5 Ohh Tooma (V75-6), som tog två raka efter regiskiftet till Redén. Jag gjorde faktiskt ett försök att köpa den här hästen när den kom ut på Travera förra sommaren, men var chanslös mot Redén i budgivningen… Ska man gå på hur övriga Redén-hästar sett ut så här långt finns det dock klar risk för att hon kommer behöva lopp i kroppen. Det återstår mycket plugg till den här omgången och eftersom jag jobbar med ett par av loppen så kommer jag lägga merparten av min lopparkivstid på de här loppen.

Jag och Jonas gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Stort lycka till på liret!

/Tim