Laddar
Laddar

Veckans trav | "Betydligt mer spelvänligt än förra veckan!"

Mycket extrapengar i potten även den här veckan med jackpot både V86 och V75 - som ser spelvänligt ut på förhand!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Måndag: V64 på Mantorp med jackpot.

Vi drog igång veckan med en jackpotomgång på Mantorp under måndagen. Tyvärr såg det något ihåligt och skiktat ut på förhand och utfallet blev också därefter. Vi spikade dels 7 Triton (V64-1) som vann i helt överlägsen stil. Andra spiken 6 The Pirate (V64-6) borde vunnit efter att ha kommit behändigt till täten, men blev avslagen i sista stegen av en vass 11 Rendez Vous. Ny jackpot till tisdagen.

Tisdag: V64 på Eskilstuna med jackpot!

Vi drar vidare till Sundbyholm under tisdagskvällen och det är 1,2 miljoner extra i sexrättspotten ikväll. Tacksamt nog ser det också betydligt mer öppet och spelvänligt ut än under måndagskvällen. Kvällens största favorit i skrivande stund, 1 Kuzma’s Mother (V64-4), är segerlös efter tolv starter och känns inte alls som någon given vinnare.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Åby med jackpot!

Jackpot även på V86 den här veckan och det är en dubbeljackpot med cirka tio miljoner extra som hägrar i åttarättspotten. Solvalla och Åby delar på härligheten och tyvärr snittar omgången strax över tio hästar per lopp, vilket är i lägsta laget. På Solvalla får vi bland annat se 4 Hackels Humlan (V86-4) som är van vid att starta i lite enklare lopp och som vi tog betalt på i V64-sammanhang i senaste starten. Lite tuffare emot nu, men det här är en häst med klart duglig kapcitet för den låga klassen. I övrigt ser det klart bra ut för tilläggshästarna i V86-6, där 7 Decision Maker och 9 Aurelia Express lär dra det mesta av spelet. På Åby är det intressant med 7 Nugget Zon (V86-5) som, till vår förtret, fick strykas i en tilltänkt V75-start nyligen. Står fint inne nu i ett av kvällens mest spelintressanta lopp, men frågetecken för formen. Möter 5 Winner Brodde som lär bli hårt betrodd. Minus för få hästar i loppet, men i övrigt ser loppen i alla fall öppna och jämna ut.

Hansson och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Bergsåker.

V64 på Bergsåker under torsdagskvällen och inte helt oväntat en viss Daniel Wäjersten i farten med två intressanta hästar. 2 Atlas A’lir (V64-6) gjorde sin bästa insats i livet sist och 8 Mellby Lion (V64-1) är ett sto med riktigt fin fart för den låga klassen. Den sistnämnda gör årsdebut och har kunnande för att klättra en bra bit upp i klasserna.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Axevalla och V64 Xpress på Boden/Jarlsberg.

Lördag: V75 på Örebro med jackpot!

Ännu en jackpot på V75 och det är 28 extramiljoner i potten den här veckan efter att femmorna frusit inne på Bergsåker. Det är Örebro som har hand om tävlingarna på lördag. Ingen favoritbana för egen del, men startlistorna ser i alla fall betydligt mer spelvänliga ut än förra lördagen. Omgången börjar med ett vidöppet Klass I-försök där 1 Global Dependable (V75-1) nog blir mest spelad från ett bra läge med Magnus Djuse i sulkyn. Jag gissar att det kommer att bli väldigt rundspelat och även i V75-2, ett Diamantstoet-lopp för lärlingar, ser det riktigt svårlöst ut. Gulddivisionen har inte heller någon given vinnare, men hemmahoppet 2 Chapuy (V75-3) lär bli hårt spelad och utmanas i första hand av 5 Dark Roadster. Rolig spetsstrid dessa emellan! I övrigt hade jag kontakt med David Persson under måndagen som lät klart mest intresserad av 6 Baron Tilly (V75-5) av sina hästar i omgången. Största favoriten kommer nog först i V75-7 där jag gissar att 2 Jalapeno K. får många spelares förtroende.

Jag, Jesus, Axén och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Romme.

Stort lycka till på liret!

/Tim