Laddar
Laddar

Veckans trav | Comeback för Don Fanucci Zet!

Ny vecka, ny jackpotchans. Drygt 38 extramiljoner i V75-potten den här veckan!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: TR BILD

Måndag: GS75 på Halmstad.Annandag påsk innebär GS75 på Halmstad och i vanlig ordning med klassiska loppet Yngve Larssons Memorial. Årets upplaga lockade sju bara sju hästar och 4 Night Brodde (GS75-4) är storfavorit på det tidiga spelet. Med spår invändigt om 6 Heart Of Steel lär Lugauer-hästen komma till täten, men det är svårt att komma ifrån att han inte längre håller samma nivå som för någon säsong sedan. 3 Charliebrown Effe håller inte heller riktigt samma nivå längre, men har ändå varit smått positiv på sistone. I övrigt för få hästar i ett par av loppen och jag kan inte förstå poängen med att köra ett medeldistans för näst högsta klassen där till exempel 1 Nugget Zon (GS75-1) kunde varit med i Yngve Larssons Memorial istället.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Jägersro.

Min hemmabana Jägersro kör V64 under tisdagskvällen och med Halmstad på måndagen blev det dessvärre få hästar även den här tävlingskvällen. Inget av V64-loppen är fulla och i genomsnitt är det under tio hästar per lopp, vilket förstås är alldeles för dåligt. Högkapabla 3 Blackhawk Face (V64-3) är åter på tävlingsovalen efter att ha fått sin segerrad bruten i förra starten på V75. Betydligt mer passande uppgift nu.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Bergsåker.

Solvalla och Bergsåker delar på veckans V86 och den tråkiga trenden med få hästar i loppen fortsätter även den här tävlingskvällen. Fem av åtta V86-avdelningar innehåller tio eller färre hästar. 7 Excusez Moi (V86-1) blir spännande att följa framöver i Daniel Wäjerstens regi. Har årsdebuten avklarad och lär vara ännu bättre den här gången. Utmanas i första hand av stallkamraterna 2 H.C.’s Crazy Horse och 6 Global Dash. På Solvalla gör 2 Ringo Adore (V86-4) andra starten i Ulf Stenströmers regi. Lär bli väldigt hårt betrodd nu efter ett fint intryck i regidebuten. Kvällens höjdpunkt kommer emellertid först i V86-8 där 8 Don Fanucci Zet gör comeback i Nuncios lopp. Fanucci har inte startat sedan elitloppsförsöket förra året då det blev startgalopp. Möter bland annat 2 Staro Mack Crowe, som har årsdebuten avklarad.

Hansson, Noreen och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Örebro.

Örebro är det som gäller den här torsdagen och jag noterar ett spännande treåringslopp innan V64 där Per Nordströms löfte 6 Magic In (Lopp 3) ska göra sin andra start. Den här hästen imponerade stort i tävlingsdebuten på Åby och blir spännande att följa framöver. I övrigt gör 5 Poleposition (V64-1) en intressant årsdebut och min känsla är att han har en väldigt fin femåringsässong framför sig. Är dock en rejäl pjäs och kan säkert behöva loppet i kroppen i årsdebuten.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Boden och V64 Xpress på Bollnäs/Kalmar.

Lördag: V75 på Åby.

Långhelg innebär att startlistorna till V75 inte är släppta än. Det blir en ny jackpotchans efter att femmorna frusit inne i går och den här gången med drygt 38 extramiljoner i potten.

Axén, Hansson och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Solvalla.

Stort lycka till på liret!

/Tim