Laddar
Laddar

Veckans trav | Elitloppet - EN GÅNG OM ÅRET!

Äntligen Elitloppet! Årets största travvecka är här och vi har en FANTASTISK helg att se fram emot!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Halmstad.

Vi satte igång Elitloppsveckan med V64 på Halmstad. Vi hade en jackpot med oss från i fredags och det blev jackpot på nytt efter favoritutfall i flera lopp. 6 Countess Face (V64-3) fick revansch efter galoppen i Drottningpokalen, men vann utan att ställas på större prov.

Tisdag: V64 på Solänget med jackpot!

Det är V64 på Solänget under tisdagskvällen och Daniel Wäjersten är på plats med fem hästar den här tävlingsdagen, där flera av dem lär bli hårt betrodda. 1 Epsom Kronos (V64-3) är krånglig men kapabel, 10 Punchboard (V64-5) gör debut i ny regi och 12 Excusez Moi (V64-6) jagar första segern i nya regin.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Bergsåker/Jägersro med jackpot!

Det är jackpot på V86 även den här veckan… Lite för mycket av den varan just nu, men den här V86-kupongen lär bli spelvärd då flesta spelare har blicken på helgens begivenheter. Bergsåker och Jägersro delar på omgången för ovanlighetens skull och jag noterar bland annat att högkapabel 10 Kyrie Eleison (V86-2) återkommer på svensk mark fast i ny regi. Daniel Wäjersten är aktuell även den här kvällen med 8 Global Badman (V86-5).

Jag och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Tunt anmält på Åby under torsdagskvällen. Inget lopp på V64-kupongen är fullt, vilket givetvis är underbetyg. 8 Make It Schermer (V64-5) jagar tredje årssegern.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: GS75 på Solvalla och V64 Xpress på Boden/Årjäng.

Elitloppshelg! Vi kickar igång årets helg med en GS75-omgång på Solvalla och som vanligt så är det fin sportslig klass redan på lördagen, även om det givetvis inte går att jämföra med vad som komma skall senare under helgen. Traditionsenligt körs “Lilla Harpers” med 100.000 kronor i förstapris och vi har även ASVT Trottex Auktionslopp och Rebuffs Stolopp med sexsiffrigt förstapris. Fartfyllda Gocciadoro-stoet 1 Diva Ek (GS75-1) gör debut på svensk mark och lär bli väldigt hårt betrodd. Tävlingsdagen avslutas med speedrace för kallbloden (utanför GS75).

Hansson gör tipsmaterialet släpps torsdag 15.00. I samarbete med ATG så är tipsen till omgången helt gratis!

Lördag: V75 på Solvalla med STL-finaler och Harpers Hanovers lopp!

Som alltid en riktig superlördag att se fram emot med STL-finaler, Lady Snärts och Harper Hanovers lopp! Traditionsenligt körs Lady Snärts lopp som V75-1 och det kan bli lite “deja vu”-känsla från förra året här då 8 Zeudi Amg spurtade ned konkurrenterna via en ruggig avslutning i spåren. Det här året är det bland annat 1 Felicia Zet och 7 Betting Pacer som hon ska spurta ned. Vi har sedan fem STL-finaler att beta av innan vi är framme vid sista V75-avdelningen som ju i vanlig ordning är Harper Hanovers lopp. 11 Izoard Vedaquis (V75-7) blir givetvis svårslagen och han kommer med samma respekt som för två år sedan då Diable De Vauvert “inte kunde förlora”, men jag är ändå väldigt spänd på att se hur mycket 1 Keep Gamble kan bjuda upp till match. Nurmos-hästen såg ut precis som man hade hoppats i årsdebuten och nu ska han tävla barfota runt om för första gången.

Axén, Rasmus och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: V75 på Solvalla med Elitloppet!

Elitloppet - en gång om året! Daniel Redén var den stora vinnaren i spårlottningen när 8 Idao De Tillard (V75-2) drog sämsta läget och 2 Don Fanucci Zet fick drömförutsättningar i sitt försök. Samtidigt fick 5 Francesco Zet (V75-3) spår utvändigt om 2 Hohneck och 4 Horsy Dream i sitt försök, men en lugn dödens ser ut att ligga nära till hands för Örjan. Jag tippar Francesco Zet som slutvinnare efter lottningen. Jag fick bekräftat under morgonen att det tyvärr inte blir några växlar dragna på 7 Månlykke A.M. (V75-1) i Elitkampen. Däremot blir det spännande ändringar på 2 Evartti som ska tävla barfota och eventuellt även med amerikansk sulky. I övrigt är det värt att notera att superhästen 10 Expo Wise As (V75-6) drog ett dåligt utgångsläge i Fyraåringseliten.

Jag och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Stort lycka till på liret!

/Tim