Laddar
Laddar

Veckans trav | "Första känslan är att hon blir intressant"

Jackpot ikväll, Bergh-hästen som startar tätt med en mer passande uppgift nu plus V75-favoriten som fick ett liiite för bra utgångsläge!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: TR BILD

Måndag: V64 på Mantorp.

V64 med jackpot på Mantorp under måndagskvällen och i skrivande stund är det drygt 30 minuter kvar till spelstopp. Jackpoten drar såklart upp det hela, men annars är det minus för flera ihåliga lopp. Vi provar i alla fall att gå emot en av omgångens största favoriter och har en riktigt spelvärd spik i omgången.

Tipsmaterialet hittas här.

Tisdag: V64 på Axevalla.

Det är Axevalla som gäller under tisdagskvällen och den här omgången ser något mer inbjudande lopp, även om det inte är fullt anmält rakt igenom. I sista avdelningen får vi se en svårbedömd häst i 5 Hipster K. (V64-6), som hade fina framgångar på V75 förra året, men som var blek efter långt uppehåll i höstas och nu återkommer ännu en gång efter vila. Kort distans och spetsläge passar fint, men det kan ändå bli svårt att stå emot 6 King Only The One över det långa upploppet.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Åby.

Favoritkombon Solvalla/Åby är åter på V86 den här veckan och bortsett från åtta och tio hästar i två av loppen på Åby gillar jag startlistorna. 4 Innovation Love (V86-1) startar tätt efter startgaloppen på V75 i lördags och ser ut att ha en desto mer passande uppgift nu. Nioåringen studsade tillbaka fint vid andraplatsen på V86 näst senast, efter att ha varit sämre i V75-finalen dessförinnan. I övrigt vill jag nämna att 8 Teton Lindraj (V86-2) har varit positiv i sina två senaste starter och nu får Magnus Djuse i sulkyn för första gången. Malte Handfast berättade för mig att man har höga tankar om 5 Maldini Pellini (V86-3) inför förra starten på Åby, men jag tyckte att han borde ha vunnit då - var bara hygglig som trea. I samma lopp startar Kolgjinis 4 Toni Barosso, som varit svår men som har hög kapacitet för den låga klassen. Givet att bänka sig framför datorn även den här onsdagskvällen!

Jesus och Noreen gör materialet som släpps 15.00

Torsdag: V64 på Bergsåker.

Det är undertecknad som gör tipsen till V64 Bergsåker under torsdagskvällen. Jag är inte särskilt insatt i loppen än, men noterade att Daniel Wäjersten hittat en passande uppgift åt 5 Global Above All (V64-3), som går ned i klass och får på sig biken nu.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Gävle och V64 Xpress på Färjestad/Umåker.

Lördag: V75 på Bollnäs.

Bollnäs är en av mina favoritbanor och det är dit vi vänder blickarna för den här veckans V75-omgång. 3 Global Caps (V75-1) övertygade vid seger på V86 förra veckan och lär bli hårt betrodd även i debuten på V75. Går dock upp i klass och möter flera som är mer härdade, likt formstarka 7 Benchmark. I Silverdivisionen har tre ston dragit nytta av klassen är öppen för samtliga märrar och det är 1 Barbro Kronos (V75-3), 5 Aurelia Express och 11 Kayla Westwood som tar chansen. Första känslan är att Barbro Kronos kan må bra av att gå ned lite i klass och bli intressant på V75-spelet. Gulddivisionen håller klart duglig klass för årstiden, men tyvärr drog 2 Phoenix Photo (V75-6) ett toppläge, vilket gör att han startar med klart högst chans och även blir spelad därefter.

Jesus, Noreen, Axén, Rasmus och Hansson gör materialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Romme.

Stort lycka till på liret!

/Tim