Laddar
Laddar

Veckans trav | "Hemläxa till ST/ATG!"

Ny chans till jackpotmiljoner på V86 och årets första finalomgång på V75!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Måndag: V64 på Örebro.

Vi inledde veckan med V64 på Örebro (tävlingarna blev flyttade från Färjestad) och det blev återigen en härlig start på veckan för vår del. Det började dåligt med en snudd på “omöjlig” vinnare i V64-1, men båda spikarna 11 Millthalia (V64-2) och 3 My Great Pretender (V64-5) gjorde vad de skulle och raka DD:n samt enda tvillingen satt som en smäck till 20,63 respektive 4,60. Tonen för veckan är satt!

Tisdag: V64 på Jägersro.

Vi fortsätter med V64 på Jägersro under tisdagskvällen och det är undertecknad som har hand om tipsen. Ingen jackpot att orda om och tyvärr lite ihåliga lopp med åtta till tio hästar i merparten av loppen. Vill i alla fall lyfta att jag tror att 8 Vanity Flair (V64-3) är snäppet vassare med senaste loppet innanför västen, då det verkligen lät så när jag pratade med Lars I Nilsson inför senast.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Bergsåker med jackpot!

Ny chans på jackpotmiljoner den här onsdagen då det tyvärr inte blev särskilt spännande på V86 förra veckan, trots stor potential på förhand. Det är tio miljoner extra i potten och många lär luta sig mot segerstaplaren 7 Relevant Pride (V86-4) som spik. Hon kommer med ett fullbordat staket till den här starten och ser ut att ha en passande uppgift på nytt, även om hon går upp något i klass. Tunt anmält i ett par lopp gör att potentialen ser något mindre ut än förra veckan vid första anblicken, men det återstår en hel del pluggande än så länge.

Jesus och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Åby för hela slanten på torsdagen och tyvärr en tunn soppa med åtta till tio hästar i samtliga lopp på V64. Få hästar i loppen är ett stort minus för potentialen på streckspelen och inget undantag här såklart. Annars klart duglig kvalitet på hästarna som deltar och jag noterar bland annat att grundkapabla 5 Man U. (V64-6) gör en intressant debut för Conrad Lugauer.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Halmstad och V64 Xpress på Boden/Romme.

Lördag: V75 på Solvalla med finaler!

Det är finaler på V75 för första gången 2024 och därmed fin klass på loppen den här lördagen. I silverfinalen drog 1 Joe Dalton (V75-1) ett drömläge med bricka ett bakom bilen och kan han hålla tävlingsnerverna i schack den här gången är känslan att det ser riktigt bra ut för honom. V75-2 är Klass II-finalen och kunde tyvärr blivit lite roligare än bra spår för såväl 2 Grace Trot som 5 Janks Morton och 6 Mellby Jail. I guldfinalen hade det varit kul att se 1 Sweetman (V75-3) i spets då han verkligen tänt till på sistone och ju gick grymt bra som tvåa bakom Lulius Boko med punktering i sin senaste start. Dock hög risk för att 5 Dark Roadster (V75-3) flyger förbi i starten och oavsett blir ju 6 High On Pepper (V75-3), som varit i en egen klass under vintern, svår att rå på. Han blir såklart jättefavorit och jag hade gärna sett det här loppet utanför V75. Hemläxa till ATG/ST! I övrigt drog i alla fall 11 Global Caps (V75-5) ett dåligt läge i jakt på elfte segern i tolfte starten. Värt att notera är även att det är fina Margareta-lopp innan V75 den här lördagen!

Axén, Jesus och Hansson gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Bollnäs.

Stort lycka till på liret!

/Tim