Laddar
Laddar

Veckans trav | "Hög risk för att hon vinner"

En travvecka med guldkant när det är jackpot både på V86 och V75!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Eskilstuna.

Vi inleder veckan med en V64-omgång på Eskilstuna där kvällens höjdpunkt utan tvekan är att vi får se Timo Nurmos treårslöfte 2 Barn Ready (V64-1). Det snackas i kulisserna om att det här ska vara en riktig kanon och en mörk novemberkväll förgyller såklart sådana hästar tävlingarna lite extra.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Gävle.

Gävle har för ovanlighetens skull hand om tisdagkvällens tävlingar och vi har bland annat ett E3 Bonus-lopp på menyn där Daniel Wäjersten selar ut auktionsdyringen 6 Cherokee Face (V64-3). Han blev lämnad av Nurmos-hästen Bear High i debuten, men har gjort det bra i två lopp därefter och fick ta första segern i senaste starten. Utmanas bland annat av 2 Winner’s Game som inte heller varit utanför de två främsta i sina fyra starter så här långt.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Jägersro med jackpot!

Det är jackpot på V86 den här veckan och min hemmabana Jägersro är med och delar på omgången. Jag jobbar med loppen på Jägers och har redan kikat en hel del på startlistorna. Vid första anblicken ser 2 Without A Doubt (V86-1) ut att ha en väldigt passande uppgift i inledningen, men han lär också bli spelad därefter. 12 Soundtrack (V86-3) var Tomas Malmqvist klart uppåt på inför regidebuten senast och han lär i alla fall inte vara sämre nu med ett lopp i kroppen. Har dock åter en svår uppgift med bakspår. På Solvalla har vi bland annat ett kallblodslopp på menyn där 1 Tangen Bork (V86-4) lär bli omgångens största favorit.

Tipsmaterialet släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Åby och torsdagskvällar går hand i hand sedan många år tillbaka och så även den här veckan. Överlag rätt bra anmält i loppen och V64-5 ser klart spelintressant ut med femton hästar utspridda över tre volter. 9 Head Run (V64-5) spikade vi med framgång i ett V86-lopp på Åby i slutet på september, men han var en besvikelse som storfavorit på V75 gången efter och har inte riktigt hittat tillbaka till samma nivå därefter. Håller 1 Peach upp ledningen i samma lopp kan det äntligen vara dags för honom att vinna igen efter många fina insatser utan att få sätta nosen först.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Halmstad och V64 Xpress på Romme/Umåker.

Lördag: V75 på Bergsåker med jackpot!

Jackpot både på V75 och V86 den här veckan och det är Bergsåker som har hand om V75:an med 22 extramiljoner i potten. Det blev bara nio hästar till start i Gulddivisionen där 5 Great Skills (V75-3) gör en spännande start och lär bli väldigt hårt betrodd. Fullt anmält i övriga lopp och med lopp i kroppen ska Goop-nyförvärvet 11 Hannibal Face (V75-1) nu tävla barfota runt om av anmälan att döma. Han möter bland annat 1 Hipster Am - som också har ett lopp i kroppen efter uppehåll - i Silverdivisionen. Great Skills kommer bli väldigt hårt spelad och vid första anblicken ser det ut som att det är hög risk för att hon vinner, men i övrigt känns omgången spelintressant med två öppna femtonhästarslopp på kupongen.

Tipsmaterialet släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Charlottenlund.

Stort lycka till på liret!

/Tim