Laddar
Laddar

Veckans trav | "Jag gillade intrycket i comebacken"

Dubbla jackpotomgångar, obesegrade Wäjersten-hästen som det ser passande ut för samt Lulius Boko i gulddebut - på Kalmar!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Måndag: V64 på Gävle med jackpot!

Fin start på veckan med drygt en miljon kronor extra i sexrättspotten på V64 Gävle. Det är rätt låg klass på loppen, som sig bör en vardagskväll under vinterhalvåret, men spelmässigt ser det i alla fall intressant ut. Vill lyfta att 7 Skuggfaksen (V64-2) är anmäld med amerikansk sulky för första gången samt att 2 Starstrucked (V64-3) står fint till på startvolten i sitt stayerlopp. Båda dessa hästarna möter två storfavoriter i 5 Vinn Tabac (V64-2) och 5 Miramax B.R. (V64-3) som inte ser oslagbara ut vid första anblicken.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Jägersro.

Vi drar till Malmö under tisdagskvällen och det är undertecknad som gör tipsen på hemmaplan. Vill plussa för att 8 Don Robin (V64-6) äntligen visade lite av vad han kan i senaste starten. Föll ur stilen till slut och tappade på vinnaren Swish The Cash, men höll ändå klart positivt som tvåa på V86 framför flera bra hästar för klassen. Favoriten i samma lopp, 7 Brady D.E. (V64-6), kommer från en tveksam insats och Stall Håkan K Persson har dunkel stallform med flera hästar som underpresterat sista månaden.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Bergsåker med jackpot!

Det är jackpot på V86 den här veckan som med 6,7 extramiljoner i potten delas mellan Solvalla och Bergsåker. Det är nya försök till Solvallaserien efter finalerna förra veckan och loppen på huvudstadsbanan håller fin klass. Jag gillar 3 Delon Grif (V86-2) som varit lite upp och ned i sina starter på svensk mark, men som besitter riktigt hög kapacitet och var rejält positiv vid segern senast. Andreas Lövdal tränar och har inlett sin karriär som tränare väldigt lovande med seger i 11/23 starter hittills. Delon Grif möter Nurmos-hästen 4 Isco Am (V86-2) som vunnit sex av sina åtta starter och aldrig betalat mer än 1,68 i vinnarodds. På Bergsåker har nog Daniel Wäjersten en av omgångens största favoriter i obesegrade 9 Zigzag Zagazoo (V86-5). Med tanke på att han inte gått snabbare än 17,6 än är det, bortsett från att han har ett väldigt snyggt namn, för tidigt att dra några större slutsatser om hästen. Möter dock närmast enklare motstånd än på Solvalla senast och lär bli väldigt hårt betrodd.

Hansson och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Något tunt anmält i loppen på Åby, men lyfter i alla fall att vi får se fina valacken 8 Dear Wise As (V64-4) jaga andra raka segern. Ola Samuelsson har visat upp hästarna i fint skick sista månaden och jag misstänker att femåringen blir hårt påpassad här även om han möter en häst som utvecklats fint på sistone i 2 Vikens Cashflow (V64-4).

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Östersund och V64 Xpress på Romme/Jarlsberg.

Lördag: V75 på Kalmar.

V75 på Kalmar i början av januari är ett återkommande inslag varje år. Jag blev däremot förvånad av att se Timo Nurmos i startlistorna och blev så pass nyfiken att jag grävde lite i Travfakta. Solvalla-tränaren startade på banan senast juni 2021, alltså för 2,5 år sedan. Sedan 2005 har han raden 75: 12-18-11 på Kalmar, vilket är rätt så linje med stallets siffror på V75 på samtliga banor (det har nästan uteslutande handlat om V75-starter). Den här lördagen har han med sig en mycket spännande häst i 8 Lulius Boko (V75-5). Hingsten blev som bekant borta i mer än ett år efter andraplatsen bakom Francesco Zet i derbyt. Han återkom på Solvalla i mitten av december och jag gillade intrycket i comebacken när han spurtade in fint som tvåa bakom Phoenix Photo. Går ut i gulddivisionen för första gången nu och möter bland annat 7 Four Guys Dream (V75-5) och 9 Aetos Kronos (V75-5), som gör comeback efter långt uppehåll. Vid första anblicken ser V75 öppet och spelvänligt ut!

Axén, Jesus och jag gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Boden.

Lycka till på liret!

/Tim