Laddar
Laddar

Veckans trav | "Kriterievinnaren ska behandlas med försiktighet"

Ny vecka med dubbla jackpotomgångar på V86 och V75 – plus en av årets sista storloppsdagar med Breeders’ Crown-finaler på lördag!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Måndag: V64 på Färjestad med jackpot!

Vi inleder veckan med en jackpotomgång på Färjestad och gästar från Norge gör fina fyraåringen 3 The Way I Talk Ås (V64-1) som har ett lopp i kroppen efter långt uppehåll och då vann direkt i comebacken på Biri. Han ser ut att bli storfavorit, men kvällens största favorit är i skrivande stund Goop-hästen 7 J.H.Million (V64-5) som går ned rejält i klass ikväll.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Jägersro.

Min hemmabana Jägersro har hand om tisdagskvällens tävlingar och eftersom jag ansvarar för våra tips har jag redan kikat en hel del på loppen. I V64-1 återser vi 8 Don Cash i andra loppet efter långt uppehåll. Kolgjini-hästen har hög grundkapacitet, men har bara startat två gånger i år och borde göra sitt bästa lopp på länge nu med en start innanför västen. Stallkamraten 7 King Of The Hill kommer från två raka segrar och blir nog favorit i samma lopp. Hårt betrodd blir även tysktränade 6 Tracy (V64-2) som kommer till Sverige med sex raka segrar och jagar sjunde segern i åttonde starten.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Åby med jackpot!

Det är jackpot på V86 även den här veckan och som om inte det vore nog är det Solvalla och Åby som delar på omgången. Bättre än så blir det knappast och vid första anblicken ser omgången klart intressant ut. 1 Mr Mah Can (V86-1) har bättre form än raden visar och ser ut att ha en intressant uppgift i första avdelningen. 1 Money Matters (V86-4) har inlett karriären med två segrar på tre starter och kan nog bli en häst som många lutar sig emot i en svårlöst omgång, men nämnas bör att Peter G Normans 2 Indigo Brick har hög grundkapacitet. 11 Mary Ann Lane (V86-5) går ned i klass och står passande till i en spårtrappa, men frågan är om hon fortfarande håller formen efter en lång säsong. Med två femtonhästarslopp i slutet av omgången ser V86:an klart intressant ut!

Tipsmaterialet släpps 15.00

Torsdag: V64 på Östersund.

En rätt så ordinär tävlingskväll på Östersund den här torsdagskvällen. Sportsliga höjdpunkten är V64-3 där Daniel Wäjersten har med 3 Appia Express, som inledde karriären väldigt lovande, men inte gått som man hade hoppats på därefter. Tjomsland-hästen 9 Eskils Balder (V64-4) jagar sjunde segern i år och lär bli hårt betrodd med Magnus Djuse i sulkyn.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Eskilstuna och V64 Xpress på Boden/Bollnäs.

(Startlistorna ej släppta än.)

Lördag: V75 på Eskilstuna med jackpot!

Det är dubbla jackpotomgångar på V75 och V86 även den här veckan och vi har drygt 21,4 extramiljoner i potten till lördagens V75:a. Som om inte det vore nog är det en av de sista storloppsdagarna på året med finaler av Breeders’ Crown. I mitt minne är den här tävlingsdagen hårt förknippad med regn och rusk, men tidiga väderrapporterna visar tacksamt nog uppehåll hela veckan och det är bara att hoppas att det håller i sig. Med tanke på att vi är i slutet av säsongen brukar även de här finalerna föra med sig en hel del hästar som tappat formen och mycket av jobbet under veckan kommer att gå ut på att värdera vilka hästar som fortfarande håller toppformen. 5 Fame And Glory (V75-2) var som bekant grymt bra när han vann Kriteriet, men han övertygande inte alls i Breeders’-semifinalen där han tappade på 5 Boscha Diablo efter en resa utvändigt om denne. Möjligt att han studsar tillbaka igen nu, men jag noterar att det är anmält med skor runt om igen och första känslan är att Kriterie-vinnaren ska behandlas med försiktighet. Förutom fyra årgångsfinaler, brons- och guldförsök har vi även ett stayerlopp över fyra volter med femton deltagare, vilket jag gillar skarpt ur en spelmässig synvinkel. Spännande lördag väntar!

Tipsmaterialet släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Färjestad.

(Startlistorna ej släppta än.)

Stort lycka till på liret!

/Tim